Okul Öncesi Zorunlu Oluyor

Okul öncesi eğitimi 81 ilde zorunlu hale getirmek için Milli Eğitim Bakanlığı düğmeye bastı. Projeye göre 2013'te 5 yaşındaki tüm çocuklar eğitime başlayacak

27 Nisan 2011 Çarşamba 17:54
12
14
16
18

Milli Eğitim Bakanlığı, okul öncesi eğitimi 81 ile yaymayı hedefliyor. Bakan Nimet Çubukçu, "2013'te okul öncesi eğitimi 81 ile yayacağız. Okul öncesi eğitim, öğrencinin başarısında en önemli etken. Yabancı dil eğitimini de okul öncesinde başlatacağız. Böylece öğrencilerimiz dünya ile yarışır hale gelecek. Bu çalışmayla dünya sıralamasındaki yerimizin en kısa sürede değişeceğine inanıyorum. Öğrencilerimiz PISA sınavlarında rakipleri ile aynı kulvarlarda yarışmıyor. Bu düzenleme ile aynı kulvarda mücadele imkânına kavuşacaklar" dedi.

VELİLER İKNA EDİLECEK

Pilot uygulama kapsamında, 2009- 2010 eğitim-öğretim yılından beri, 57 ilde okul öncesi eğitim zorunlu. Uygulamanın yaygınlaştırılmasıyla birlikte, diğer illerde de 5 yaş veya 60-72 aylık çocukların tümü okul öncesi eğitime alınacak. Çocuğunu zorunlu eğitime göndermek istemeyen velilere ceza uygulanmayacak. Okul yönetimleri velilere okul öncesi eğitimin yararlarını anlatarak, onları ikna etmeye çalışacak. İlk etapta Yozgat, Denizli, Ayfonkarahisar, Şanlıurfa, Sakarya, Kocaeli, Hatay, Elazığ, Sivas, Erzincan, Mersin, Balıkesir, Niğde, Tokat, Bitlis, Aydın, Malatya, Muş, Aksaray, Osmaniye, Manisa, Siirt, Bingöl ve Çorum'da zorunlu eğitime geçilecek.

İLLERE TALİMAT VERİLDİ

Zorunlu eğitim kapsamına alınan illere hazırlıkların tamamlanması yönünde talimat verildi. Buna göre, 25 ilin yöneticileri hazırlık amacıyla şu işlemleri yapacaklar:

5 yaş çocuklarının zorunlu pilot uygulaması kapsamına alındığı basın yoluyla halka duyurulacak.

Alan taraması yapılarak belirlenen öğrencilerin anaokulu-anasınıflarına kayıtlarının yapılması sağlanacak.

Kullanılmayan veya atıl durumdaki kamu binaları belirlenecek.

Derslik ihtiyacının giderilebilmesi için derslik olabilecek idare odaları ve atıl durumdaki derslikler tespit edilip ana sınıflarına dönüştürülecek.
personel.meb