arkadaşalar nimet çubukçu haber türk tv de bir açıklamada bulunmuş ve 2+2 yi not ortalaması 70-100 arası olanlar yapabilecekmiş az önce arkadaşım arayıp söyledi
Yazdırılabilir Görünüm
arkadaşalar nimet çubukçu haber türk tv de bir açıklamada bulunmuş ve 2+2 yi not ortalaması 70-100 arası olanlar yapabilecekmiş az önce arkadaşım arayıp söyledi
70 ile 100 diye not ortalaması mı varmış ben anlamadım
bu konu meb le degil yökle ilgili yani.. nibet cunukcu böyle bir acıklama yapmaz... bence sen kaynagını biraz sorgula...
YÖK'ÜN KARARI NE DİYOR?13/03/2008 tarihli Yükseköğretim Genel kurulunda alınan karara göre teknik bölüm mezunlarına da dikey geçişle kayıt hakkı verilmiştir. Bu karara göre, bir teknik yüksek okuldan mezun olanlar yani teknikerler, intibak eğitimi sonrasında iktisat veya işletmenin 3. sınıfından aöf'e devam edebileceklerdir. BU DURUMDA OLANLAR DGS'YE GİRMELİ MİDİR?DGS, sadece örgün öğretimde lisansa devam etmek isteyen öğrenciler içindir. Bu nedenle AÖF'ün 4 yıllık lisans programlarına geçiş hakkı tanınanların DGS'ye girmesine gerek yoktur. DGS ile açık öğretimdeki dikey geçiş, lisans tamamlama ya da ikinci üniversite birbirinden farklı kavramlardır.TEKNİK PROGRAM MEZUNLARI NE YAPACAK?AÖF'ün 4 yıllık lisans programlarına geçiş hakkı tanınanlar, eylül ekim aylarında açık öğretim fakültesi tarafından açıklanan başvuru işlemleriyle iktisat veya işletme fakültesine kayıt yaptırabilirler. Örneğin elektrik mezunu bir öğrenci açıköğretim işletme veya iktisat okumak istediğinde başvuru döneminde AÖF'ye başvurup kayıt yaptırır ve intibak programına devam eder.MUAFİYET VAR MI?Bazı arkadaşlar şuan örneğin şuan kamu yönetiminde okuduğunu, bunu bırakıp Eylül'de yeniden kayıt yaptırdığında aldığı derslerden muaf tutulup tutulmayacağını sormaktadır. AÖF'te muafiyet bulunmamaktadır. Dersler alınmış olsa bile yeniden alınacaktır.İLK ÖNCE HAZIRLIK MI OKUNACAK?AÖF'ün 4 yıllık lisans programlarına geçiş hakkı tanınanlar öncelikle bir yıllık hazırlık sınıfı eğitimine tabi tutulacaktır. Açıköğretim Fakültesi Lisans Öğrenimine Hazırlık Programına kayıt yaptıran adaylar hazırlık sınıfında:
1. İktisada Giriş2. Genel İşletme3. Genel Muhasebe4. Hukuka Giriş
derslerinden oluşan intibak programını başarmalarının ardından 3. sınıfa kayıt yaptırabilirler.Bu derslerden en az ikisinden geçildiği taktirde açık öğretim iktisat veya işletme fakültesinin 3. sınıfına kayıt yapılır.- En az 2 dersten geçinceye kadar açık öğretim intibak programına devam edilmek zorundadır. Bu öğrenciler 3. sınıfa kayıt yaptıramazlar.Herhangi bir önlisans programından mezun olduktan sonra dikeygeçişle lisans tamamlama programına başvuran adayların tümü (okuduğu bölüm farkı gözetilmeksizin)
1. Matematik2. İngilizce.3. Türk Dili
Derslerinden muaf olurlar. Bunun dışında gerek örgün gerekse Açıköğretim de başarmış oldukları derslerden muafiyet tanınmaz. Ayrıntılı bilgi için muaufiyet kısmına bakınız.AÖF'DE OKUYANLAR KAYIT SİLDİRMELİ Mİ?Şuan herhagi bir bölümde kayıtlı olan gerek 1. sınıf gerekse de 2.sınıf öğrencileri dikey geçişle açıköğretim fakültesi lisans öğrenimine hazırlık programına kayıt yaptırmak istiyorlarsa öncelikle önceki kayıtlarını sildirmeleri gerekir. Çünkü Aöf yönetmeliği gereği aynı anda iki açıköğretim porgramında kayıtlı olmak mümkün değildir. Adayların bu aşamada durumlarını ve dikeygeçis sonrasını iyice irdelemeleri gerekir.HAZIRLIK PROGRAMINA KAYIT YAPTIRANLAR ASKERLİK TECİLİ YAPABİLİR Mİ?İntibak programında askerlik dışındaki öğrencilik haklarından faydalanılır. AÖF'te okuyanların askerliğe ilişkin soruları için tıklayınız.DGS ÖRGÜN EĞİTİM İÇİNDİRDikey geçiş sınavıyla örgün eğitime devam etmek isteyen öğrenciler ise 21 mayısa kadar başvuru merkezlerinde işlemlerini yaptırmak zorundadırlar. DGS ile örgün eğitim programlarına yerleşen öğrenciler, intibak eğitimine alınırlar. İntibak eğitiminde tamamen kayıtlı oldukları fakülte tarafından belirlenen şartlara tabidirler. Bu öğrenciler intibak eğitiminde almaları gereken dersleri alırlar. Bu derslerden en fazla ikisinden başarısız olan öğrenciler 3. sınıfa kayıt yaptırırlar. İntibak eğitiminde 2’den fazla dersten başarısız olan öğrencilerin üniversiteyle ilişkileri kesilir. DGS’yi kazanıp yerleşilen üniversitede yabancı dil hazırlık sınıfı mecburiyet varsa kazanan öğrenci bu sınıfa da devam etmek ya da muafiyet sınavını geçmek zorundadır. DGS ile yerleşen adaylar daha önce herhangi bir yüksek öğrenim kurumundan almış oldukları derslerden muaf olabilirler. Bunun için aldkıları transkripti fakülte’ye vermeleri ve muafiyet talep etmeleri gerekir. Ancak Fakültenin muaf tutma zorunluluğu yoktur.Yukarıdaki bilgilerin hazırlanmasında, forum bölümü teknik hizmet sınıfı kategorisinde yazışan "Yusuf Yıldırım" adlı kullanıcının ve AÖF bölüm sorumlumuzun katkılarından yararlanmıştır.
bu memurlar netten ayrıca tüm ünv ler intibak eğitimi aldıryr
sizin almamamnz
mümükün değil öyle sevinc naraalır atmayın
ayrıca remzi bu sınavsız şartısız uygulamayı karara gecirirse danıştayın cengeline uyar
ayrıca danıştaydan bir arkadşım actınğız
davaların haksız bulundugunu ünv den yana karar cıktığını dün söyledi. remzi bey boşuna sizi müjdeliyr. ünv de aradım oegm de aradım nerden bunu uyudruylar dedi bana sekreterlik. biz sade mektup gönderdiki. protokl falan olmadı. dedi.
mışlı mişli cümlerere inanmamanızı öneririm arkadaşlar.
isterseniz arayın oegm mi 03124131327 -10 a kadar
bize geçiş hakkı verilir yada verilmez ne bu kızgınlık onu anlamadım.ayrıca 70ile 100 arası hangi not ortalamasına giriyor
ben aradım ve ögrendim kızğınlık değil sadece dürüst olarak bana neler söylendi onu söylyrm.
Öncelikle belirtmem gerekiyor ki, maalesef konuya hakim değilsiniz. Yukarıda anlattığınız bütün bilgiler doğru. Ancak bu konuyla ilgisi yok. Zira yapılması istenen program Çocuk Gelişimi Mezunlarının, Okul Öncesi Öğretmenliği programında lisans tamamlamasını sağlamayı amaçlıyor. Yukarıda anlatılan ise, bazı programların işletme, iktisat, kamu yönetimi, maliye gibi bölümlerine geçiş olanağından bahsediyor.
Dikey Geçiş'te intibak zorunluluğu diye birşey yoktur. Bir öğrenci DGS ile örgün öğretime geçiş yaparsa birçok üniversite de intibak eğitimine tabi tutulur. Bazılarında ise O yılki ÖSS ile gelmiş öğrencilerle birlikte 1. sınıftan başlatılır.
Açık öğretimde ise durum biraz farklıdır. Bazı bölümlere intibak zorunlu kılınırken bazılarında ise herhangi bir hazırlık yılına tabi tutulmadan direk 3 ten devam ettirilir. İşletmecilik - İşletme geçişi gibi.
Danıştay'ın kararlarında ise haklı olduğunuz noktalar mevcut. Zaten burdaki insanlar açılmış davaların peşinde değiller. Yeni oluşturulacak bir programın peşindeler.
Remzi diye hitap ettiğiniz kişi ise Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürü'dür. En azından bir "Bey" veya mesleğinden dolayı "Hoca" hitabını hakettiğini düşünüyorum ki, o konumdaki insanlar kolay kolay bu konularda yalan yanlış bilgi vermezler, veremezler. Ben kendisiyle iletişim halindeyim.
Tek söylenecek cümle var. İçiniz rahat etsin, sabredin.
SABIRLAA:)) BEKLİYORUUZZ:))
Burcu Hanım, öncelikle bilmenizi isterim, sözkonusu programı izlemeen yorum yazıyorum.
Mustafa Bey, çok doğru bir noktaya değinmiş. Dikeygeçişlerle alakalı sistem MEB le alakalı değildir. Hatta sınav uygulayıcısı ÖSYM yle bile ilgili değildir. Bu YÖK ün ilgi alanıdır. Diğer kurumlar sadece fikir beyan edebilirler.
70 ile 100 diye bir kavram ise 1,5 yıldır Yüksek lisans başvurularında yaşanan sıkıntıyı sizlerde de gündeme getirecektir. 2,38 ile mezun olan bir aday Gaziantep Üniversitesi'nde ise bu not 73,8e, Fırat Üniversitesi'nde ise 62,5a karşılık gelir. Ama YÖK burada Gaziantep Üniversitesi'nin ders geçme notunu dikkate almaz ve adaya 62,5 puan verir.
Böyle bir sistemin yerleştirilmesinin onaylanacağını sanmıyorum.
Taslağa göre, üniversitelerde birinci öğretimden ikinci öğretime, öğretim ücreti farkını ödemek kaydıyla yatay geçiş yapılabilecek
YÖK tarafından hazırlanan yönetmelik taslağı, üniversitelerdeki önlisans ve lisans düzeyindeki diploma programları arasındaki her türlü yatay geçişlere ilişkin hükümleri düzenliyor.
Buna göre, farklı yükseköğretim kurumlarının programları veya aynı yükseköğretim kurumu içindeki programlar arasında, önceden ilan edilen sayı ve geçiş şartları çerçevesinde geçiş yapılabilecek. ÖSYM tarafından yapılan yerleştirmelerde kontenjan sınırlaması bulunmayan diploma programlarına geçişlerde de kontenjan sınırlaması uygulanmayacak.
Üniversiteler arasındaki yatay geçişlerde, önlisans programlarının ilk yarıyılına, lisans programlarının ilk iki yarıyılı ile önlisans programlarının son yarıyılı ile lisans programlarının son sınıfına yatay geçiş yapılamayacak.
Yükseköğretim kurumlarında birinci öğretimden, diğer birinci öğretim ile ikinci öğretim programlarına yatay geçiş yapılabilecek. Ancak, ikinci öğretim programına geçiş yapan öğrencilerin ikinci öğretim ücretini ödemesi gerekecek.
İkinci öğretimden ise sadece diğer ikinci öğretim programlarına yatay geçiş yapılabilecek. Ancak, ikinci öğretim programlarından bulunduğu sınıfın ilk yüzde 10'una girerek bir üst sınıfa geçen öğrenciler, birinci öğretim programlarına yatay geçiş yapma hakkı elde edebilecek.
Açık veya uzaktan öğretimden, sadece diğer açık veya uzaktan öğretim diploma programlarına yatay geçiş yapılabilecek. Birinci veya ikinci öğretim programlarından açık veya uzaktan eğitim veren programlara yatay geçiş olabilecek.
arkadaşlar bu haberi yeni okudum kamudan haber'de
ertkin denen arkadaş sen çok geçmiş konularda kalmışsın bence biraz geleceğe bak.ayrıca ne işletmesi k ya kimse bundan bahsetmedi.bakıyorum da insanların hevesini kırmak hoşunuza gidiyor.bu siteye üye olduğunuza göre oöö isiniz.size teslim edilen çocuklara acıyorum.büyüklere nasıl hitap edeceğinizi bilmiyosunuz çocuklara nasıl davranış kazandırıyosunuz.bu arada çocukların hevesini de böyle kırıyomusunuz merak ediyorum
siz sadece verilen kararların oegm bağladğını düşünyrsnz . biz de bilgiliyz bazı konularda . ünv nin hocalırı dekanları ile konuşuyrz. bu konuda yorumları pek olumlu değil . net birşekilde söylemelym ki oeğm vericek kararını siyasi rant kavgasına dönüştürmş bundan dolayı cok üzgünüm. arkadşlarıma söyleceğim sey şu olacaktır. üniversitenin kontajanı cok yüksek değildir. bu önecelilikli konudur. yani alıncak ögrenci ona göre alınr. ikincisi ise intibak eğitimi sadece iktisat işletme değil kontajenlı bir bölüm olan okul öncesi ögretmenligine dahil edilir. ikincisi bu bölüme tekniker alma fikrini düzenleme ve yönetmelik değişitirerk yapılacaktır. bu da eski yönetmeligin ihlali demektir. remzi bey de bunun bilincindedir. yapılan hertürlü yönetmelik ihlali onu bağlamaz o sadece mektubunu üniversiteye sunmuştur. arzu etmek başka uygulamak başka . mektup protokl de varmı . o mechul hicibir biriminden bahsedilmezken bu protokol remzi beyin ağzından müjde cığlıklarının söylenmesi biraz saptırma olmuyormu. diyelimki kabul edildi yök te kabul etti. peki danıştay bu kararları kabul edermi. yönetmelik ihlali oludgunun kimse farkında değilmi. benim fikrim yönetmelik ihlalili olmadan insanların umudu kırılmadan uygun düzenleme yapılıp ögrencileri lisans tamamlatmaktır. ama bu yasalara uygun olmalı. diger ünv hocalırı bile buna ret kararı verirken .hadi ismini söyleyeyim samsun ünv si selçuk üniversitesi gazi üniversitesi. neden aksi yönde gidilmektedir. yapmayın allahaşkına . remzi bey dışında nihai karar veren yokmudur. saygılalrımla.
ya arkadaşım sen bulunduğun yere tepeden inme gelmedin heralde biz sizlere köstek olmadığımıza göre sizde lütfen insanların çalışmalarına saygılı olun..
belki bilginiz vardır belkide yoktur ama hatırlatmak isterim ...
çocuk gelişimi dşında birçok bölümünde hemşirelikte dahil dgs dışında lisans tamamlama hakkına sahip değildir ancak 1 yıl öncesinde hemşirelik bölümü öğrencileri neresi olduğunu tam hatırlamıyorum hatırlayan varsa lütfen söylesin dava açmışlar ilgili kişilerle sendikalarla görüşmüşlerdir açık öğretim şeklinde lisans tamamlayabilmek için(onca dgs ile geçiş yapanların itirazlarına ragmen yani şuan bizim yaşadığımız durumun aynısı!!) ve bu yaz lisans tamamlama hakkını elde etmişlerdir. şuan Erzurum Atatürk Üniversitesinde uzaktan eğitim şeklinde lisans tamamlama süreçleri devam etmektedir. Durumumuz aynı en ufak bir fark yok madem öyle onların yaptıklarıda yasal değildi kanunlara aykırıydı e o zaman neden bu hak verildi danıştay reddedecektir diyorsunuz onların yaptıkları bizim yaptıklarımızın aynısı peki onların bu hakkını danıştay neden reddetmedi önümüzdeki en önemli örnek budur bence;)
sizin yakın alanınız cocuk gelişimi ögrtmenilgidir . kaynak teşkil edilen bölümde budur. cocuk gelişimi mesleki eğitim fakültesi uzantısıdır. okul öncesi ögrtmenilgi değil. hemşirelik bölümü ile dört yıllık lisans tamamla ma arasında dağlar kadar fark vardır. dikkanitze.
1. ben çocuk gelişimi mezunuyum dikkatinizi çekerim orada bir cümlem var bizim yaptıklarımızı yapan bölüm hemşireliktir demiştim
hemşirelerde şuan lisans tamamlıyorlar kendi alanlarında 3.sınıftalar yanlış bilmiyorsam ama tamamlamaya başladılar bu yaz yani lisans tamamlıyorlar dediğim gibi ne bir danıştay ret i ile karşılaştılar ne de başka bir durum incelemenizi araştırmanızı bilgi sahibi olmanızı ondan sonra konuşmanızı tavsiye ederim
ya arkadaşlar şunun bunun eleştirilerini bırakın biz duyurulacak habere bakalım bugün her yerde geçiş hakkı deniliyor ama bizden hiç bahsedilmemiş :(
Ertan Bey, öncelikle bilgisiz olduğunuzu iddia etmedim. Konuya hakim olmadığınızı iddia ettim. Zira alakası olmayan bir mesajı alıntılamış ve insanların kafasını karıştırmışsınız.
Neticeye gelelim. Üniversite hocaları ve dekan diyorsunuz ancak siz benim kimlerle görüştüğüm hakkında fikir sahibi değilsiniz. Ben resmi vasfı olan 11 kişi ile görüşürsem buraya 1 ini yazarım. Açıköğretim Fakültesi Dekanı ile de görüştüm zamanında. Kendisinin cümlesini net aktarayım. "YÖK Böyle bir çalışmayı olumlu bulursa, elbette uygularız." Şu veya bu şekilde YÖK bu çalışmayı olumlu buldu.
Ayrıca Remzi İnanlı'nın siyasi bir konumu yoktur. Kendisi devletin kurumlarından birinde Müdürlük vasfına sahip ve bulunduğu konumun gereklerini yerine getiren bir insandır. Bu işte siyasi misyona sahip hiç kimse ile görüşmedim, görüşmem. Hatta sendikalarla dahi görüşmem. Bu işin 3 tane yetkili merci vardır. 3ü ile görüşülür.
Kontenjan meselesini hiç kafanıza takmanıza gerek yok... Hukuk ta emsal kararlar en önemli neticedir. Daha önce Çocuk Gelişimi Mezunları'nın yararlandığı hakların içeriğini inceleyebilirsiniz. Veya bu yıl Türk Dili ve Edebiyatı, Felsefe, Sosyoloji gibi bölümlerin kontenjanlarına da bakabilirsiniz. Bahsi geçen program Açıköğretim niteliğinde olduğundan kontenjan problemi yaşanacağını hiç sanmıyorum.
İntibak yılı ile ilgili açıklamamı tekrar okumanızı tavsiye ederim.
Yönetmelikte yapılacak düzenleme veya değişiklikler neticesinde oluşacak durumlarda eski yönetmelik devre dışı kalır. Dolayısıyla ihlal sözkonusu bile olamaz. Futbolda geripas sistemi getirildikten sonra kaleciye bilinçli atılan bir topu kalecinin elle alması neticesinde takım aleyhine karar veren bir hakem eski yönetmeliğe aykırı bir durumdan dolayı kural ihlali mi yapmış olur?
Remzi Bey bir mektup sunmamıştır. Kurumsal bir yazı ile başvuru yapmıştır. Ama bunu da sadece Anadolu Üniversitesi'ne değil, YÖK e de yapmıştır.
Sözlerinize katıldığım nokta Remzi Bey burada kural koyucu değildir. Bulunduğu konum gereği bazı konularda fikir beyan etme ve gerek görürse danışmanlık yapma durumu sözkonusudur. Ancak kendisi de yapılan bir haksızlığın farkında olduğundan ve bu haksızlığa uğrayanların, müdürü olduğu kurumun istihdam ettiği insanlar olduğunun bilincinde olması dolayısıyla böyle bir sorumluluk üstlenmiştir. Tıpkı geçen yıl Okul Öncesi Öğretmenleri'nin atanma sayısı 100-200 olması gerekirken sarfettiği insanüstü çaba ile 17000 üzerinde atanma sayısı alabildiği gibi. (Bu çalışmayı belki yalnız yapmadı, ama belki bilmeseniz de en büyük rollerden birindeydi)
Diğer Üniversite hocaları ret cevabı verirken demişsiniz, geçen yıl Okul Öncesi Öğretmenliği'nden 17000 atama olurken diğer branşlardan da akademik düzeyde itirazlar gelmesine rağmen ne oldu? O zamanki tepkiniz ne idi?
Diğer üniversite hocaları demiş ve isim vermişsiniz, "samsun ünv si selçuk üniversitesi gazi üniversitesi" Bu kurumlarda kimlerle görüştünüz de olumsuz yanıt aldınız? Olumsuz yanıt veren insanlara olayı hangi pencereden anlattınız?
Biraz uzun bir cevap oldu. Biraz da geç bir saat olduğundan, yazım yanlışı veya üslup hatası yapmış olabilirim. Yazılar mimik ve jestleri iletmeye yetmediği için bazen yanlış anlaşılmalar olabiliyor. Şahsınıza verdiğim cevap olması sebebiyle niyetimi aşan bir kısım varsa kusura bakmayın.
sağolun setaç hocam siz de olmasanız kalım karma karışık olcakk
Nimet Çubukçu'nun mecliste kendisine verilen soru önergelerinden DGS hakkında verdiği tek cevap aşağıdadır. Buda size ne + ne - kazandırır ...
Alıntı:
Niğde Milletvekili Sayın Mümin İnan'ın (6/1075) esas numaralı soru önergesini cevaplandırıyorum: Yükseköğrenim Kurul Başkanlığımızdan alınan bilgiye göre, meslek yüksekokulu mezunlarının dikey geçiş sınavıyla yüksek lisans tamamlayabilmeleri, çıkarılan Meslek Yüksekokulları Mezunlarının Ön Lisansa Devam Edebilmeleri Hakkında Yönetmelik'in 9'uncu maddesine göre yapılmaktadır. Bu maddeye göre, programda öğrenci birinci-ikinci sınıflardan eksik olduğu alanlarda ders sorumluluğunu yüklenir. Lisans öğrenimine hazırlık programı süresince öğretim programlarında, öğrencilerin lisans öğrenimine hazırlık programına başlayabilmeleri için yapacakları dil muafiyeti sınavını geçmeleri ve yabancı dil hazırlık sınıfına devam ederek başarılı olmaları gerekir.
Ayrıca 2547 sayılı Kanun'un 18/b (5) maddesi uyarınca da öğrencilerin kabulü, ders intibakları, çıkarılmaları ile eğitim ve öğretim ve sınavlara ilişkin işlemler hakkında karar verme yetkisi de yükseköğrenim kurullarının ilgili yönetimlerine aittir.
bunu çocuk gelişimcilerin anladığı dilden anlatın bence . sizin yazdğınız yazıya ithafen tekrar yanıtlıyrm. bilmenizi isterim ki yönetmelik ihlalinini oludgu durumda ne yapılırsa yapılsın daha varış noktasına varmadan sona erer nihayi kararlar. öncelikle diyorsunz ki gecmişte cocuk gelişimcilere hak verilmiş. bir kere öss ye giren 180 barajını gecen kız meslek lisesi mezunları bunlar sene 2000
peki cocuk gelişimcilerimiz öss ye girmişmiydi. yok. ayrıca hemşirelik mezunlarından bahsediyrsnz .ki bunlar hemşirelk bölüm uzantısıdır. elbette girebilir.diyorsnz ki. felsefe sosyoji falan fişman bunlar öss ye girmiş ögrncilerdir. dikkanızi cekerim belli bir kontajan vardır. dikkat ediniz lütfen kontajanları inceliynz. ayrıca ögrtmen olmak gibi kaygı yoktur yüksek lisans yapacaklardır. o yüzden bu karar karşısında seslerini cıkarmamşlardır. yada tiz bir ses cıkırmştır. ücüncüsü kontjen yok diyorsnz bizim bölümde biz ancak 5000 kişi alabilirken nerden çıkarıyr okul öncesi 50 bin kontajanı . size soruym resmi belgenini olmadağı bir durum söz konuusu üniversitemizin hangi birimde bu resmi yazı okuyalm biz de bu sıkıntadan kurtulalım. tekrar ediyrm cocuk gelişimi ders proğramları ve kaynak teşkil edilen proğrama cocuk gelişimi ögrtmenilgi yakınıdır . bu yüzden bu bölümler dışında muhakkak intibak eğitimi alınmalıdır. sayığılarmıla
siz neden bu konuya bu kadar kafayı taktınız.Herkesin dilinde bi siz öss ye bile girmediniz nerden biliyosunuz öss ye girmediğimizi hayret bişey.Bi insanları küçümseme herşeyi çok görme 4 yıllık okuyanların bazılarında bi karşı çıkma nedir bu kardeşim ya kim ne yaparsa yapsın sizene.
herkez kafadan birşeyler söylüyo artık foruma bile girmek içimden gelmiyo kimseyede artık inanmıyorum ne olacaksa olur
Tekrar merhabalar. Sanırım bu ikili diyaloglar uzayacak. Neyse bu defa daha net ve kısa bir cevap yazacağım.
- Yönetmelik değiştirilirse eski yönetmelik hükmünü yitirir. Hükmü yitirilmiş bir yönetmeliğe de aykırı davranmak sözkonusu olamaz.
- Aradaki cümlelerden pek birşey anlayamadım, hemşirelik falan demişsiniz ben hemşirelikten bahsettiğimi hatırlamıyorum. Ama çocuk gelişimi mezunlarına daha önce bu uygulamadan faydalanma hakkı veriliyordu.
- Felsefe, Sosyoloji, Türk dili ve edebiyatı gibi, size göre falan fişman, bölümler bu yıl Açıköğretim den öğrenci almıştır. Ama sadece ÖSS den değil. Üstelik dikkatimi çektiğiniz hususa, acaba cidden yanılıyor muyum diye bir daha baktım. Bu bölümler kontenjan sınırlaması olMAyan bölümlerdir.
-Okul öncesi için 50bin kontenjan diye bir cümle kullandım mı bilmiyorum :) Belki gece mesaj atarken kontenjan sınırı olmadığını belirtmek için söylemiş olabilir miyim diye baktım göremedim. Söylediysem linkini bulun cevabını vereyim.
- İntibak eğitimiyle ilgili olarakta illaki birebir devamı niteliğinde olması gerekmez. İntibaksız geçişler linkinden devamı niteliğinde görünmese de intibak olmadan geçiş yapılacak bölümleri görebilirsiniz.
hocam hemşirelikten ben bahsettim önümüzdeki en önemli örnek olduğu için ertkn adlı arkadaş sürekli yasalara aykırı danıştay reddedecektir dediği için ben yazdım belki bilginiz vardır hemşirelik önlisans mezunlarıda aynı bizim yaptıklarımızı yaptı ve ne danıştay dan nede devlete ait başka bir kurumdan itiraz çıkmıştı
arkadaşlar bu ertkin mi nedir aöf öğrencisi galiba evde boş kalmış artık sıkıntıdan nereye saldıracağını şaşırmış gibi görünüyor bak arkadaş nisan yaklaşıyor sınavlar başlıyor bunlarla uğraşma bence ders daha mühim olmalı senin için Sertaç bey i de sitelerden bulup kopyaladığın''güya araştırdığın''hazır bilgilerle meşgul etmemeni öneririm çünkü anlatmak istediğin şeyleri düzgün ifade edemiyorsun buda haliyle ANLAŞILMIYOR.Bu tip polemiklere lüzum yok bu bizim HAKKIMIZ VE VERİLECEK aradan çıkan ciyak seslerle caydırılacak bir karar değil yani bunun için yorulma mücadelen boşuna kaybettiğin vakte yazık...
Sertaç hocam sizce ne zaman açıklanır karar bir fikriniz var mı?çok sıkıldık artık umutla bekliyoruz
benim merak ettiğim bir konu var hepsini anladık ama bu ön lisans çocuk gelişimi teknikerilerinin alımıyla ilgilil bir bilgi bulaamdım. rica etsem buna ulaşmamı sağlarmsınz. bence uydurma bu . ayrıca kontajansız diyorsnz ama puanı var bir bakın isterseniz türk dili 270 gibi bir puana sahip . saygılarmla.
ŞUANDA ZATEN BÖYLE BİR BİLGİ YOKTUR ERTKİN!
OLSA ÇOKTAN BUNUNLA İLGİLİ KONU AÇIP,BİR SÜRÜ YORUMLAR YAPMIŞTIK.
HAKSIZLIKLAR KARŞISINDA BOYUN EĞMEDİK,VERMEZLERSE YİNE EĞMEYECEĞİZ.
AYRICA "ÇOCUK GELİŞİMİ TEKNİKERİ "DEĞİL "ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ"DÜR.
VARSAYIMLARINIZ ÜZERİNE BENCE FAZLA YORUM YAPMAMANIZI ÖNERİRİM.
SAYGILARIMLA...
:) Haklısınız bu bilgiye ulaşmanız mümkün değil. Size göre uydurma madem rahat olun. Sizi telaşa sevkedecek bir durum sözkonusu değil demektir.
Hala diyorsunuz ki türk dilinin puanı var. Türk dili kontenjansızdı. Puan veya kontenjan sınırı yoktu. ÖSYM nin yayınladığı klavuza bakıyorum senin dediklerine bakıyorum. O kadar kendinizden emin konuşuyorsunuz ki. Ben size ÖSYM nin yayınladığı klavuzun ilgili kısmını kopyalayayım en iyisi...
Şimdi diyeceksiniz ki 156.168 taban puanla girmiş. Bu puan barajı olduğunu göstermez. Başka bir programa yerleşememiş, ya da tercih etmemiş 42712 adayın tamamı normal dönemde bu programa yerleşti...Alıntı:
PUAN EN BAŞARI EN EN EN
KODU BÖLÜMÜN ADI KON. YER. TÜRÜ KÜÇÜK SIRASI* BÜYÜK KÜÇÜK BÜYÜK
10
* Yükseköğretim programının en küçük puanına karşı gelen 0,8 AOBP'li (Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı) yaklaşık başarı sırasıdır.
Açıköğretim Fakültesi
1056266 Felsefe (Açıköğretim) 2842 164.169 305.421
1055413 İngilizce Öğretmenliği (Adana) (Açıköğretim) 41 41 DİL 315.299 6.160 333.671
1055421 İngilizce Öğretmenliği (Ankara) (Açıköğretim) 41 41 DİL 318.476 5.550 354.844
1051551 İngilizce Öğretmenliği (Balıkesir) Açıköğretim 41 41 DİL 300.421 8.330 318.452
1055564 İngilizce Öğretmenliği (Edirne) (Açıköğretim) 41 41 DİL 299.849 8.420 330.862
1055446 İngilizce Öğretmenliği (Erzurum) (Açıköğretim) 41 41 DİL 297.045 8.800 327.950
1055405 İngilizce Öğretmenliği (Eskişehir) (Açıköğretim) 513 513 DİL 295.658 8.960 340.888
1055462 İngilizce Öğretmenliği (İzmir) (Açıköğretim) 41 41 DİL 315.948 6.030 338.792 263.838 263.838
1055479 İngilizce Öğretmenliği (Konya) (Açıköğretim) 41 41 DİL 311.862 6.690 329.650
1055507 Okul Öncesi Öğretmenliği (Açıköğretim) 2050 2050 310.286 364.985 286.230 309.972
1056274 Sosyoloji (Açıköğretim) 1251 156.892 317.474
1056282 Türk Dili ve Edebiyatı (Açıköğretim) 42712 156.168 306.234
görüysnz ya orda kontenjan olmasa bile belli puan sınırlaması koymuş . ayrıca yökün sayfsanda cocuk gelşiimi teknikeri yazamaktadır. bilginize . benim ögrnmek istedgim tek şey okul öncesi bölümü 2000 yılında acılmştır evet 180 baraj puanınyla almıştır. ama hicibr zaman lisans tamamtalma yapmamştır. yapmıştır ama ön lisans okul öcncesi ögrtmenilgi mezunalrına bilginize.
ha ayrıca bu demek değildir kontajansız ama sıfırdan başlıyr . yani 2+2 değil. düz mantıkla bakmayalm. ayrıca bu bölümler ögrtmen olma kouşullarını daha sonra eğitim alarak tamamlacaklar. kpssde şanslarının düşük oludgunu düşünüp fazla yormadılar kendilerini . ama bizim böülmümz önü acık bir bölüm . tabi herkes bunun telaşına düşütü ama hukuk bunu anlar ve bilir.