yılbaşı partisi


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

yılbaşı partisi

Like Tree2Likes
  • 2 Post By berna.

Konu: yılbaşı partisi

  • #1
    nazangül - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10.Ocak.2010
    Nereden
    izmirden-yalovaya
    Mesajlar
    198
    @nazangül



    yılbaşı partisi





    arkadaşlar ben anneler ile birlkte sınıfta yılbaşı partsi yapıyorum.annelerle sandalye kapmaca,çocuklarla,halat çekme,köşe kapmaca ve balon şişirme yarışmları yapıyorum.bir anneler bir çocuklar çok eğlenceli oluyor.yılbaşı çekişi yapıyoruz hediyeleşiyoruz.her veli ikram hazırlıyor.başka bu tarz yapan arkadaşlar var mı daha ilginç fikri olan varsa cevaplarınız bekliyorum.

  • #2
    Emel Hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    05.Mart.2009
    Nereden
    Eskişehir
    Mesajlar
    13,302
    @Emel Hoca







    Ben tüm sınıfın veli katılımı ile aşağıdaki planımı uygulardım.


    TÜRKÇE
    DA A5 K:1,2,3,4,5
    DA A6 K:1.
    DA A7 K: 3
    DA A8 K.1
    SDA A10 K:3-4
    SDA A11 K:7
    BA A2 K:1
    BA A11 K: 1



    ETKİNLİK ADI: BAŞKA ÜLKELERDE YENİ YIL NASIL KUTLANIYOR ACABA?

    FARKLI ÜLKELERDE YENİ YIL KUTLAMALARI İSİMLİ
    VELİ KATILIMI PROGRAMI ÖĞRENME SÜRECİ

    • Veliler, evde çocukları ve kendileri için yaptıkları aynı özellikteki şapkaları da alarak gelirler.
    • Velilere, bugün sınıfta her zaman olduğu gibi çeşitli etkinlikler yapılacağı, diğer günlerimizden farklı olarak, etkinlikleri beraber yapmak amacı ile sınıfa davet edildikleri, birlikte drama oynanacağı, Türkçe etkinliği yapılacağı, oyunlar oynanacağı kısaca belirtilerek velilerin çocuklarından bir gösteri beklememeleri açıklanır. Ayrıca, bir büyük olarak toplum içinde kendilerinden bireysel şarkı söylenmesi istense, çok az sayıda annenin bunu yapmak isteyeceği vurgulanır. Sınıfta bizimle kalacakları süre içinde çocukların davranışları ile ilgili olumlu mesajlar vermeleri, yüreklendirici sözlerle desteklenmeleri istendikten sonra etkinliklere geçilir.
    • Dün “ Aç Tırtıl ” draması ile öğrenilenleri hatırlamak için sorular sorularak velililerin de bu etkinlik ile ilgili bilgilenmeleri sağlanır. Hep birlikte drama oynanacağı, velilerin de etkinliğe katılacakları açıklanır. Çocuk Eğitiminde Drama kitabı, s. 101-102’den faydalanarak mevsim isimlerini, özelliklerini, ana renkleri pekiştirirlerken, veli de sınıf içinde çocuğunun davranışları ile ilgili fikir sahibi olur.
    • Çocuklar rollerini yapmak için hazırlanır; ilgili aksesuarlarını alır, giyer, takarlar. Rol sırasına uygun olarak yan yana sıralanırlar.
    • “Mevsimler”, “On iki Ay”, “Yeni Yıl” şiirlerini aldıkları role göre söylerlerken unutanlara öğretmen hatırlatır.


    • Öğrenilen yeni yıl şarkısı grupça söylenir.
    • Çocukların yaptıkları bu hazırlıklar için, ailelerinin övgü dolu sözler söylemeleri sağlanır.
    • Sınıf içi sunusunu bitiren çocuklar, velilerinin de yardımları ile aksesuarlarını çıkartırlar.
    • Velilerin sandalyeye çember olacak şekilde oturmaları için sınıf yeniden düzenlenir. Çocuklar, minder alarak annelerinin önüne yere otururlar.
    • Misafirlerin de katılımı ile “Yeni Yıl Gelince” parmak oyunu hep birlikte oynanır.
    • “Yeni Yıl” şiirini söylerler. Öğretmen, zaman zaman sözcüklerin başlangıç seslerini sorar. Bir ses vererek aynı sesle başlayan sözcükler söylemelerini ister. Bu oyunları evde de oynamaları önerisinde bulunur.

    • Çocuklardan / Velilerden, sıra ile yeni yıl mesajları alınır.

    1. aşama: Yeni yıla girerken nerede olacaklarını, neler yapmayı tasarladıklarını anlatırlar. Öğretmen:
    —Yeni bir yıla girerken evde tombala oynayacağız, televizyon seyredeceğiz, der. Diğer ülkelerde yeni yıl nasıl kutlanıyor acaba? Noel baba kimdir? Bilen var mı? sorularını sorar. Sorulara alınan yanıtlardan sonra, ‘Cincır’ isimli öyküye başlanmadan önce, bugün öyküyü dinlerlerken kendilerinin öykü ile ilgili resim yapacakları söylenir( Epsilon yayıncılık, Çocuk Eğitiminde Drama kit. s: 192).

    CİNCIR
    Cincır, camın önünde oturmuş bembeyaz karın havada savruluşunu, karşıdaki çamın dallarını beyaza boyayışını seyrediyordu. Birden yüzünü buruşturdu, beyaz karlar gibi beyaz olmanın ne kadar mükemmel olacağını düşündü. Ne kadar da çirkindi: Simsiyah elleri, simsiyah bir burnu, simsiyah bir yüzü vardı. Hâlbuki beyaz elleri olsa, beyaz bir burnu olsa yüzüne ne kadar da yakışırdı. Başladı ağlamaya,
    ‘’Uaaa! Maaa! Uuuu! Abu! Baaa! ‘’ Sustu, gözlerini kırpıştırdı, bağırdı!
    ‘’NOEL BABAAAA…’’ Bu kez de mutluluk çığlıkları atmaya başladı.
    ‘’Harika! Buldum! NOEL BABAAAA!”
    Aklına süper bir fikir gelmişti. Bu yılbaşı, Noel Babadan kendisini bembeyaz boyamasını isteyecekti. Artık rahatlamıştı. Yatağına girdi, derin bir uykuya daldı.
    ‘’Hoh…hoh…hooo! Kimse yok mu? Ben geldim.’’
    ‘’Aaaa! Noel Baba!” diye fısıldadı. Kırmızı şapkası, bembeyaz sakalı, kırmızı pantolonu, sırtında torbasıyla Noel Baba karşısında duruyordu. Kulağına çan sesleri geldi.
    Noel Baba, “Sen hâlâ yatıyor musun Cincır? Beni çağırdığını duydum, geyiklerime atladım ve hemen geldim. Evet, bu yılbaşı için benden ne istiyorsun bakalım hoh…hoh…hooo?’’ dedi.
    Cıncır sevinçle ellerini çırptı.
    ‘’Evet, ben çağırdım. Şey… Bu kadar çabuk duyacağını bilmiyordum, Noel Baba.’’
    ‘’Gitmemi mi istiyorsun? Hoh..hoh…hooo, bir şey istemiyor musun Cincır?
    ‘’Hayır! Gitmeyin, tabii ki bir şey istiyorum, şey… Ben beyaz olmak istiyorum. Siyah burnum, siyah ellerimle çok çirkinim.’’
    Noel Baba gülümsedi ve ‘’Pekâlâ Cincır, ama iyi düşündün mü?’’ dedi.
    ‘’Evet, Noel Baba lütfen!’’
    ‘’Peki, şimdi hazır mısın?’’ Noel Baba çantasından bir kese çıkardı. ‘’Bunun içinde sihirli yıldızlar var, seni beyaz yapacak.’’ Kesesindeki yıldızları çıkardı, Cincır gözlerini kapattı, Noel baba kesesindeki yıldızları Cincır’ın üzerine serpti.
    ‘’Gözlerin açabilirsin Cincır, artık beyaz bir çocuksun.’’
    Cincır gözlerini açtı, sonra gözlerini kırpıştırdı, heyecanla aynanın önüne fırladı; gerçekten beyaz bir çocuk olmuştu. Arkasını döndü, tam Noel Babaya teşekkür edecekken bir de ne görsün! Noel Baba gitmiş. Hemen pencereye koştu, evlerinin karşısındaki çam ağacı süslenmişti; sokaktan çan sesleri geliyor, sokakta çocuklar yılbaşı şarkıları söylüyor, bir yandan da Noel baba hediyelerini dağıtmaya devam ediyordu. Cincır çok mutluydu. Aceleyle giyinip aşağıya indi, kahvaltı masasına oturdu.
    ‘’Günaydın çikolata anneciğim,’’ dedi. Annesi ‘’Günaydın’’ dedi. Cincır şaşırdı, halbuki annesi ona hep ‘’Çikolata yavrum,’’ derdi. Cincır böyle çağırılmayı çok severdi.
    ‘’Ben çikolata yavrun anneciğim,’’ dedi.
    Annesi, ‘’Hayır, artık beyazsın. Kar beyazı çikolata gördün mü hiç?’’ diye karşılık verdi. Cincır çok üzüldü. Kahvaltıdan sonra kartopu oynamaya arkadaşlarının yanına gitti. Paltosunun içinde bembeyaz bir Cincır… Kimse ona kartopu atmıyordu. Cincır merak etti.
    ‘’Neden bana hiç kartopu atmıyorsunuz?’’ diye sordu.
    ‘’O kadar beyazsın ki seni göremiyoruz.” dediler. Bugün Cincır ikinci kez çok üzülmüştü. Derken yolda Noel Baba ile karşılaştı.
    Noel Baba, ‘’Hoh…hoh…hooo Beyaz Cincır, nasılsın bakalım?’’ dedi.
    Cincır; ‘’Hiç mutlu değilim; bembeyaz Cincır olmak hiç de o kadar güzel değilmiş. Simsiyah olmak, kartopu oynamak için çok uygun, çikolata olmak için de… Ben yine eski siyah Cincır olmak istiyorum,’’ diye karşılık verdi.
    Noel Baba, ‘’Üzülme, şimdi gözlerini kapat.’’ dedi. Çantasından siyah sihir kesesini çıkardı, Cincır’ın üzerine bir tutam serpti ve…
    ‘’Gözlerimi açabilir miyim Noel Baba?’’
    ‘’Açabilirsin Cincır.’’
    Cincır gözlerini açtı, bir de ne görsün? Çikolata Cincır yatağında değil mi! Meğer bu bir rüya değil miymiş? O günden sonra Cincır karları, yılbaşını ve Noel Babayı daha çok sevdi ama asla bembeyaz olmak istemedi.

    2. aşama: Öyküyü dinlerken dört sayfası olan kitapçık şeklinde hazırlanmış kâğıtlara resim yaparlar.

    3. aşama: Çocuklar çizdikleri resimlerle öyküyü anlatırlar. Yaptıkları resimleri olay sıralamasına göre dizmeleri söylenir.
    4. aşama: Resimler sergilenir.
    5. aşama: -Cincır nerede oturmuştu?
    —Cincır kendini neden beğenmiyordu?
    —Noel babadan ne istemeyi düşündü?
    —Evlerinin karşısındaki çam ağacı nasıldı?
    —Noel Baba onu beyaz yapınca mutlu oldu mu? Neden mutlu olamadı?
    —Gerçekten Noel Baba sihir yaptı mı?
    —Cincır’ın bütün yaşadıkları gerçek miydi?
    —Cincır gördüğü rüya sayesinde ne öğrendi?
    —Sen bazı şeylerini değiştirmek ister misin?
    —Neyini değiştirmek istersin?
    6. aşama: Öykü, dramatize edilir.
    7. aşama: Çocuklar ve anneler 4+4’er kişilik gruplara ayrılır. Göğüslerine takılı resimleri incelerler. Resimlerle ilgili birer cümle belirlerler. Bu cümleleri kullanarak bir şiir / öykü oluşturmayı deneyeceğimiz belirtilir.
    Her gruptan seçecekleri bir yazman anne, grubunda oluşacak cümleleri not eder. Grup üyelerinden birinin oluşturulan özgün ürünün ismini söylemesi ile başlanır. Grup sözcüsü anne, ürünü okur. Çocuklar, sözcü okurken ilgili resmi öne çıkararak dinleyicilere gösterir.
    • Başka ülkelerdeki yeni yıl kutlamalarının canlandırılması için yaptıkları şapkaları anne/çocuk başlarına takarlar. Perdeler kapatılır, ışıklar söndürülür. Ondan geriye sayılır. Yeni yıla girdiğimiz saatin 24.00 olduğu söylenir. Alkışlanır. Yeni yıl pastası hayali üflenir. Öğretmen:
    — Ortada bir çam ağacımız var. Ağacın altında sizin için hediyeler var. Çok güzel kâğıtlara sarılmış. Bu hediyelerden birer tane alabilirsiniz. Paketlerinizi açabilirsiniz.
    — İçinden ne çıktı, bunu annenize söyleyebilirsiniz, der ( Çocuklar, sahip olmayı istediklerinin isimlerini söyleyeceklerdir).
    - Çocuklar için alınan gerçek hediyeler anneleri tarafından verilir ( Bu hediyelerin tamamı aynı olmalıdır. Örnek: Odaları için bir çalar saat / bir kol saati gibi).
    - “Yeni Yıl” şarkısı birlikte söylenir.
    - Aldığınız hediyeleri beğendiniz mi?

    OYUN VE HAREKET
    BA A2 K:1
    SDA A10 K:3,4
    SDA A11 K:7,4
    BA A5 K:3,6
    BA A3 K: 1,2,3

    - Pinpon topumuz ile henüz oyun oynamadık. Nasıl bir oyun oynayabiliriz? Çocuklar düşüncelerini söylerler. Fikir almanın önemi velilere açıklanır.
    - Şimdi yeni yıl şapka ya da maskelerinizi takabilirsiniz.
    • Öğretmen, yapılan şapkaların özelliklerini sırayla anneleri ile birlikte anlatmalarını ister.
    • Öğretmen çocuklardan yardım ister. Yere birlikte geometrik şekiller çizerler.
    • Gelen şapkaların özelliklerine göre öğretmen, bu geometrik şekillerin içine girmeleri için uygun yönergeler verir.
    • Örnek: “Koni biçiminde olan şapkalar üçgenin içine girsinler” gibi. Bu oyunda çocuğun annesini yönlendirmesi istenir. Anne oyunu bilmiyormuş, anlamamış gibi davranmalıdır.
    • Oyun müzik ile neşeli hâle getirilir. Uygun değişiklikler ve farklılıklarla ( aynı olanları sayarlar, aynı olanların içinden eksiltme yaparlar) neşeli hâle getirilir.
    • “Nesi Var?” Akılda tutma oyunu oynanır.
    • “Şapka Kimin?” dikkat oyunu oynanır.
    • “Vak Vak” şarkısı eşliğinde yapılacak animasyon oyununun birlikte oynanması ile gün bitirilir.

    Çocuk açısından:
    Etkinlik çocukların ilgisini çekti mi?
    Anneler ve çocuklar bir arada olmanın mutluluğunu yaşadılar mı?
    Anneler sınıfta eğitimin nasıl yapıldığını ve farklı eğitim tekniklerini öğrenebildiler mi?

    Öğretmen açısından:
    Hazırlıklar tamdı/yetersizdi.
    Zevkli geçti /sıkıcıydı.
    Seçilen materyaller kazanımlara ulaşmak için uygun muydu?

    Etkinlik açısından:
    Etkinlik çocukların ilgisini çekti mi?
    Etkinlikler arasındaki geçişler uygun muydu?
    Çocuklar eğlenebildiler mi?



    İSTEK HABER MEKTUBU
    Anneciğim Bugün saat 10:15’te sınıfımıza davetlisiniz. Öğretmenimin anlatacağı “Cincır” isimli öyküyü dinleyebilir, farklı ülkelerdeki yeni yıl kutlamalarının nasıl olduğunu birlikte öğrenebiliriz. Bu kutlamanın nasıl yapıldığını öğrenebilmem için, seninle evde farklı ülkelerde yeni yıl kutlamalarında kullanılan bir şapka ve bir maske yapalım. İkimizin şapkası da maskesi de aynı olsun. Çünkü sınıfta seninle eş olarak oyunlar oynayacağız. Bu oyunumuz için bir tane de pinpon topuna ihtiyaç olacak.
    Anneciğim bugünkü sınıf etkinliğime katılırsan okulda nasıl eğitim aldığımı ve farklı eğitim tekniklerini öğrenebilirsin.
    Sınıfta benimle oynayacağın için şimdiden çooook mutlu oldum.

    PLAN: EMEL ÖZDEMİR

    İZNİM OLMADAN HİÇ BİR YAYINEVİ TARAFINDAN KULLANILAMAZ. BAŞKA BİR SİTEDE PAYLAŞILAMAZ.
    Konu Emel Hoca tarafından (10.Aralık.2012 Saat 23:45 ) değiştirilmiştir.

  • #3
    Gülbin HİCRİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    04.Mayıs.2009
    Nereden
    Şanlıurfa
    Mesajlar
    15,302
    @Gülbin HİCRİ







    Konunuzu Öğretmen etkileşimi bölümüne taşıdım bilginize.
    <CENTER><MARQUEE behavior=alternate>ÖNCE OKUL ÖNCESİ 6 YAŞINDA!</MARQUEE>
    <A< font>
    </CENTER>


    İnstagram hesabım : @madamteacherr

  • #4
    ozlemoğretmen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12.Eylül.2010
    Nereden
    istanbul
    Mesajlar
    128
    @ozlemoğretmen







    bende her yıl yaparım koro şiir ve bir dans gösterisi hazırlarım mutlaka bir yarışmada olur bence çok hoş oluyor ayrıca o gün için çocuklara istedikleri kostümle gelebileceklerini söylerim çam ağacımız var süsleriz çocuklarla hediyeleşiriz sınıfta mini bir gösteriyle velileride eğitime katarım..
    her zaman mutlu...

  • #5
    berna. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    11.Ocak.2014
    Nereden
    Tekirdağ
    Mesajlar
    9
    @berna.







    Minik kalplerim ile yılbaşı ağacımızı ve sınıfımızı süsledik, çeşitli faaliyetler yaptık, yılbaşı çekilişimizi yaptık ) kim çıktığını hediye verirlerken öğrendiler sürpriz oldu ) Yılbaşını velilerimin katılımıyla kutladık )))) Farecik, elbiselerim, kardan adam yapalım ve yeni yıl şarkılarıyla dans gösterileri yaptık Farecikte taçlar kullandık.. Elbiselerimde kartonlardan yapılmış renkli elbiselerimiz oldu )) hediyelerimizi verdik arkadaşımızı öperek yılbaşını kutladık )) vee velilerimin hazırladığı nefis yiyecekleri unutmamak lazım Sonrasında hareketli müzikler ile serbest dans ettiler. Özellikle gangnam style Ankara'nın bağları



















  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. şirin partisi (:
      Konu Sahibi crn_42 Forum ÇOCUK ŞARKILARI (MP3)
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 25.Nisan.2013, 10:32
    2. pijama partisi
      Konu Sahibi aniş Forum ETKİNLİK İSTEKLERİNİZ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 27.Aralık.2011, 19:19
    3. balon partisi
      Konu Sahibi bloommariposa Forum HAREKETLİ OYUN
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 21.Aralık.2011, 17:02
    4. Şirin Partisi
      Konu Sahibi HALE GAMZE Forum ÇOCUK ŞARKILARI (MP3)
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 05.Mart.2011, 17:58
    5. Çocuklar için yılbaşı partisi
      Konu Sahibi gulcinnnnn Forum KONGRE,SEMİNER ETKİNLİK DUYURULARI
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 22.Aralık.2009, 14:34

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş