Alıntı Drama06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Meltem öğretmenim çok güzel açıklamışsınız bende bir şey eklemek istiyorum noel babanın dinle hristiyanlıkla hiç bir ilgisi yoktur...
Teşekkür ediyorum. Zaten bizim amacımız ancak farklı kültürleri tanıtmak olabilir, empoze etmek değil. Dünya üzerinde yaşıyoruz, biz bir millete mensubuz ve bize özgü dini, siyasi, toplumsal görüş ve inançlarımız var. Öyle ki kendi içimizde bile farklıyız. Başka milletlerde var, aynı şekilde onların farklı örf ve adetleri, gelenek, görenekleri var. Bu kötü birşey değil, bunlar da onların mensub olduğu milletlerin gelenek göreneği. Türkiye' li olsalar farklı gelenek göreneklere sahip olacaklardı, Almanyalı olunca başka, Kanadalı olunca başka, Amerikalı olunca başka. Biz Kuzey Kutbunda bir ülkede doğsak, şimdiki biz mi olacaktık, hayır. Bunun sorumlusu biz miyiz, hayır.Peki bu bir suç mu? Hayır Çok küçük bir örnek vermek istiyorum. Biz de Kızılay diye bilinen en önemli yardım kuruluşumuz, dünyanın bir çok yerinde görev yapmakta. Dünyanın bazı yerlerinde Kızılay, bazı yerlerinde Kızılhaç diye geçmekte. Şimdi içinde "haç" kelimesi geçti diye böyle önemli bir vazifeyi üstlenen kuruluşa kötü diyebilir misiniz? Bu kuruluşun amacı "dini inanç, dil, ırk, toplumsal sınıf veya politik görüş farkı gözetmeksizin insan hayatı ve sağlığını korumak..." diye bir cümleyle başlıyorsa, biz onu dar bir bakış açısıyla öteleyebilir miyiz?

(Ek bilgi: Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Hareketi; görevi dini inanç, dil, ırk, toplumsal sınıf veya politik görüş farkı gözetmeksizin insan hayatı ve sağlığını korumak, insan varoluşunun saygı görmesini sağlamak, insanların acı çekmesini önlemek ve acılarını dindirmek olan uluslararası bir insani harekettir. 1917 yılında Nobel Barış Ödülü aldı).


Sözün özü anlatmak istediğim daha geniş açılı düşünebilmek. En basit figürlere bile, (ki bu sevimli, sempatik ve insanlara iyilik yapmak dışında bir şey yapmayan bir figür) yafta yapıştırmamak, ötelememek... Konuyu nereden nereye getirdim fakat dünya üzerinde bir biz yaşamıyoruz ve dünyadan bi haber çocuklar yetiştirmemeliyiz. Ötekini ötelemeyi asla ve asla öğretmemeliyiz. Birleştirici olmalıyız. Her gün biraz daha küreselleşen dünyada rolümüz, görevimiz budur. Biz elbette kendi değerlerimizi en başta öğreteceğiz ama başka kültürlerin de başka değerleri olduğunu da öğretmeliyiz.