Yemek duası yaptırıyor musunuz? - Sayfa 4


             

İletişim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Yemek duası yaptırıyor musunuz?

Sayfa 4 Toplam 6 Sayfadan Birinci ... 23456 Sonuncu
Like Tree53Likes

Konu: Yemek duası yaptırıyor musunuz?

Hybrid View

  • #1
    tuuuğba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    18.Mart.2012
    Mesajlar
    1
    @tuuuğba







    Alıntı sevimim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba,
    Bugün okulumuzun rehber öğretmeni yemek duası yaptırıp yaptırmadığımı sordu. Yemek duası yapılmasını, Allah, Bismillahirrahmanirrahim gibi kelimelerin kullanılmasını 6 yaş grubu için doğru bulmadığını söyledi. Bu konu ile ilgili toplantı yapacağını ya da öğretmen arkadaşlarla aramızda konuşmamızı istedi. Çocuğun kendi dinini seçmesi gerektiğini, 18 yaşına kadar bu tarz uygulamalar yapmamızın doğru olmadığını söyledi.
    Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz? Ne yapıyorsunuz? Sizleri dinledikten sonra kendi fikrimi yazmak istiyorum. Lütfen yorum yapın.
    ben köy okulunda çalışıyorum yemek duasını yaptırıyorum dudan sonra çocuklar getirdikleri yiyeceklerden bir parça yanındaki arkadaşına vererek ikramla başlatıyorum ikram için önceleri ben model oluyordum artık kendileri yapıyorlar. ailelerin tepkisiyle karşılaşmadım ama ailenin rahatsız olduğu bazı durumlarda hassas davranmak gerekebiliyor.
    goncafiliz likes this.

  • #2
    deringök - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    24.Aralık.2009
    Mesajlar
    27
    @deringök







    bugüne kadar besmele içeren yemek dualarıyla ilgili sorunla karşılaşmadım üstelik çocuklar evde de söylediği için veliler gayet memnunlar.Daha geçen gün müfettiş bilgisayara bir klasör attı,içinde yok yok,annelikte bile kullanılacak bilgiler var.Yemek duası da besmele,elhamdülillah bile geçiyor.Daha ne olsun..
    goncafiliz likes this.

  • #3
    GizLi_OzNe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    01.Mayıs.2009
    Nereden
    ^AkdeniZ^
    Mesajlar
    3,089
    @GizLi_OzNe







    Çocuklar erken çocukluk döneminde Allah gibi soyut kavramları ancak ezber şeklinde algılarlar.Ben de mesleğe başladığım yıldan beri içinde dini kelime geçen bir dua öğretmedim.Bence din eğitimi bizlerin görevi değil.Ama çok öğretilmek isteniyorsa okulun bulunduğu çevrenin özellikleri dikkate alınmalı.Dini değerlere bağlı yerlerde bu yaklaşım rahatsızlık vermez.

  • #4
    Drama06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    04.Ocak.2011
    Mesajlar
    759
    @Drama06







    Alıntı GizLi_OzNe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çocuklar erken çocukluk döneminde Allah gibi soyut kavramları ancak ezber şeklinde algılarlar.Ben de mesleğe başladığım yıldan beri içinde dini kelime geçen bir dua öğretmedim.Bence din eğitimi bizlerin görevi değil.Ama çok öğretilmek isteniyorsa okulun bulunduğu çevrenin özellikleri dikkate alınmalı.Dini değerlere bağlı yerlerde bu yaklaşım rahatsızlık vermez.

  • #5
    goncafiliz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    23.Haziran.2009
    Nereden
    adana
    Mesajlar
    6,083
    @goncafiliz







    Alıntı GizLi_OzNe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çocuklar erken çocukluk döneminde Allah gibi soyut kavramları ancak ezber şeklinde algılarlar.Ben de mesleğe başladığım yıldan beri içinde dini kelime geçen bir dua öğretmedim.Bence din eğitimi bizlerin görevi değil.Ama çok öğretilmek isteniyorsa okulun bulunduğu çevrenin özellikleri dikkate alınmalı.Dini değerlere bağlı yerlerde bu yaklaşım rahatsızlık vermez.
    yemeğe başlarken okunan duanın dini eğitimle ne ilgisi var anlamadım. yıllardır söyletirim, ne olumsuz bir tepkiyle ne de yemek duasından etkilenen çocukların soyut kavram!!!!! lara yönelik sorularıyla karşılaştım karşılaşsam da söyletirim. sorulara da cevap veririm. ben öğretmenim. çocuğun ben nerden geldim, nasıl oldum sorusuna cevap veriyorsam Allah var mı, cennet var mı, sorusuna da çocuğa yönelik aynı yöntem ve tekniklerle cevap verebilirim. bu tarz sorularla karşılaşınca çocuğa yönelik nasıl cevaplar verileceğini de araştırır, cevap veririm. konuyu nerelere taşımışsınız yaa?

    ayrıca o rehber öğretmenin art niyetli olduğuna ben de katılıyorum.
    sevalim67, Selma Hoca and ebrar07 like this.

  • #6
    atölye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    01.Mayıs.2009
    Nereden
    sakarya
    Mesajlar
    153
    @atölye







    ben çok iyi hatırlıyorum 6 yaşındayken babannem bana dini bir kitaptan hikayeler okurdu. ben de zihnimde canlandırmak suretiyle büyük bir hevesle dinlerdim onu.hiçbir zaman da soyut kalmadı her kavram gayet de oturdu. öyle ki bir gün Hz mevlanayı rüyamda görmüştüm.bana sarılıyordu, kucağına oturtuyordu. çok da hoşums gitmişti o rüya.

    şimdiki çocuklar leb demeden leblebiyi anlıyor. öyle ki bazısına laf bile yetiştiremiyorum ben her şeye bir bahaneleri var. çok da zekiler.

    Allahın var olduğunu bilmesinin ne zararı var bir çocuğun?

  • #7
    Zerrin KORKMAZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Mart.2009
    Nereden
    Kütahya/Emet
    Mesajlar
    9,934
    @Zerrin KORKMAZ







    ben ve arkdşaımda bu duayı yemekten önce okutuyorduk... milli eğitim müdürmüz bizim toplumumuzda yemekten önce değil yemekten sonra dua etmek var bu yüzden önce ettirmeyin demiş
    ÖNCE OKUL ÖNCESİ 7 YAŞINDA!

    İyi İnsan;
    Aklından hiç kötülük geçirmeyen, saf insan değildir.
    İyi İnsan;
    Her şeyin farkında olup, iyiliği tercih edendir.

  • #8
    suves - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    27.Eylül.2009
    Nereden
    istanbul
    Mesajlar
    1,036
    @suves







    hocam bizler sınıfın öğretmeniyiz rehber öğretmeni bizim ne öğreteceğimize karışamaz karışacaksada makul konularda kendi ön yargılı olan konularda kendi görüşünü empoze ederek değil. yıllardır çocuklara yemek duasını yaptırırz çocukların ve velilerin hoşuna gidiyor nacizane tavsiyem sizde yaptırın çocukların allah adını duymasında herhangi bir mahsur yoktur
    ebrar07 likes this.

  • #9
    aydeniz_mai - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    19.Eylül.2013
    Nereden
    iskenderun
    Mesajlar
    2
    @aydeniz_mai







    bende 5 yıldır bu duayı yaptırıyorum amac burda cocuklarla aynı zamanda beslenmeye baslamak ve her gun baska bır ögrencımın heyecanla kalkıp arkadaslarına dua ettırmekle bekledıklerını gözlemlıyorum yalnız bu yıl bır ögrencım katılmıyor bu dua ya sanırım aıle den kaynaklanıyor 5-6 yas gıbı dını egıtım veren bır kurum degılız sosyal acıdan bırlıkte yapabılmek sabretmek vb konular amaclı yaptırıyordum bu konu benıde düşündürdü problem yaratıyor mu acaba : ?

  • #10
    gençlik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.Mayıs.2009
    Nereden
    KONYA
    Mesajlar
    274
    @gençlik







    Değerli arkadaşlarım yazılan ifadeleri okudum ve rehber öğretmenin amacının üzüm yemek mi yoksa bağcıyı dövmek mi olduğunu merak ettim doğrusu. Çocukluk eğitimi ilk olarak aile de başlar, okul öncesi eğitimle devam eder. Okul öncesi eğitim çocuğun sadece bakımının üstlenildiği bir kurum değildir. Bilakis çocukların hem fiziksel, hem bilimsel açıdan becerilerini ortaya çıkaran, sağlıklı ortamda sosyal birey olarak yetişmelerini sağlayan, aile eğitimini de içine alan çok önemli bir eğitim kurumdur. Çocuğun gelişiminde çok önemli izler bıraktığı bilimsel bir gerçektir. Bu yaşlarda alması gereken değerler eğitiminin daha sonraki yaşlarda verilmesinin çocuk üzerindeki tesiri olumsuz olmakta, sadece bilgiyi ders olarak öğrenmiş olmaktan öteye geçmemektedir. Söz konusu rehber öğretmenini söylediği gibi 18 yaşından sonra verilecek değerler eğitimi ve dini eğitimin insanın yaradılış yapısına aykırı olduğu gibi okul öncesinde yanlış verilen veya okul öncesinde alması gerektiği halde verilmeyen değerler eğitiminin çocuğun gençlik, yetişkinlik ve yaşlılık evrelerini de olumsuz etkilemektedir. Değerler eğitiminin, okul öncesinden itibaren çocukların yaşlarına uygun olarak, korkutmadan, ürkütmeden, dinden soğutmadan iyi bir model ve iyi bir öğretmen tarafından verilmesi ile hedeflenen amaca ulaşılabilir.
    Çocuklarımızın fiziksel açıdan sağlıklı olması sağlıklı yeme ve içmesine bağlı olduğu gibi ruhsal açıdan gelişmesi de değerler eğitimi gibi bilgilerin zamanında yaşlarına uygun olarak verilmesine bağlıdır. İnsan sadece etten, kemikten ve kandan ibaret bir varlık değildir. İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli özellik; ruh ve duygu zenginliği yanında sosyal bir varlık olmasıdır. Bu sebeple insan sürekli sevme, sevilme, bir inanca sahip olma, kendisini değerli ve güçlü hissetme duygusu taşır. Bu da ancak iyi bir eğitim almakla iyi bir aileye, iyi bir topluma sahip olmakla bu yöndeki ihtiyaç karşılanabilir.
    Dünyadaki bir çok ülke, çocuklarına yaş sınırı konmaksızın inançları gereği eğitilmesi konusunda okul öncesi dâhil gerekli adımları atarken, öğretmen arkadaşlarımızın mesafeli yaklaşması son derece şaşırtıcı.
    Çocuklara ilgi duydukları konularda yaşlarına uygun açıklamalar yapılması, çocuğun eğitiminde Allah inancına yer verilmesi, terbiyesinin güzel yapılması, görgü kuralları dediğimiz adab-ı muaşeret kurallarının öğretilmesinde neden kısıtlı davranıldığını anlamakta zorlanıyorum gerçekten...

    goncafiliz and ebrar07 like this.

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Zayıflamanın en doğru yolu, tek çeşit yemek yemek
      Konu Sahibi BURCU-BAŞKAL Forum SAĞLIK
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 17.Eylül.2011, 13:38
    2. Hangi banka saat kaça kadar EFT yaptırıyor?
      Konu Sahibi HALE GAMZE Forum GÜNCEL HABERLER
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 10.Aralık.2009, 22:15
    3. Yemek yemek en güzel zevkim diyenler
      Konu Sahibi gulcinnnnn Forum İLGİNÇ
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 26.Kasım.2009, 19:41
    4. Yaşıyor musunuz,Yoksa Seyrediyor musunuz?-Can Dündar
      Konu Sahibi Arz Forum ŞİİRLER-YAZILAR
      Cevap: 4
      Son Mesaj : 15.Eylül.2009, 07:01

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş