Sınırları Ortadan Kaldıran Dünyanın En İyi Anaokulu


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Sınırları Ortadan Kaldıran Dünyanın En İyi Anaokulu

Like Tree9Likes
  • 8 Post By anaokulu
  • 1 Post By egitciacar

Konu: Sınırları Ortadan Kaldıran Dünyanın En İyi Anaokulu

  • #1
    anaokulu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    02.Nisan.2009
    Mesajlar
    220
    @anaokulu



    Sınırları Ortadan Kaldıran Dünyanın En İyi Anaokulu





    Dünyanın en iyi dizayn edilmiş anaokulu Tokyo’da bulunuyor. Bu okulun mimari yapısı çocukların diledikleri gibi hareket edebilecekleri ve özgürce çocukluklarını yaşayabilecekleri şekilde tasarlanmış.
    Okulun mimarı Takaharu Tezuka, bu dahiyane tasarımı yaparken öncelikle kendi çocuklarının oyun kurma ve yaratıcılıklarını kullanma güdüsünü gözlemleyerek, onlardan ilham almış. Bunun sonucunda, bir çocuğun bulunmak isteyebileceği en eğlenceli anaokulunu yapmış.

    Fuji anaokulunda öğrencilerinin gelişimini ve yaratıcılığını teşvik edecek neredeyse tüm detaylar düşünülmüş. İlham kaynağı olmasını dileyerek biz de o okula listemizde yer verdik.

    1. Tokyo’daki Fuji anaokulu, bugüne kadar çocukların özgürce hareket edebilmeleri için düşünülmüş en mükemmel tasarıma sahip


    2. Okulun oyun alanı, çocukların dilediği kadar koşabilmesi için daire şeklinde tasarlanmış


    3. Böylece çocuklar bu sonsuz döngüde, kimsenin müdahale etmesine gerek kalmaksızın ve kaybolma ihtimali olmadan özgürce hareket edebiliyor


    4. “Tasarımcılar, basamakları azaltmak için bilerek merdivenlerin başlangıç noktasına topraktan tümsek yapmış


    Ama çocuklar bu toprakları alıp oyun toplarına çevirmeye başlamış, 600 çocuk toprakları top yapınca tümsek yok olmaya başlamış. Sonunda, okul yönetimi inşaat firmasından takviye istemek zorunda kalmış.
    5. Toprak sertleşip çocuklar top yapmayı bırakınca bu sefer de oradan kayarak inmeye başlamışlar


    Mimar Tezuka; “Aslında ben kaydırak yapma taraftarı değildim. Çocuklar kaymayı sever, ama onlara ne yapmaları gerektiğini söylememeliyiz. Dikte edilen materyaller olmayınca, çocuklar düşünmek ve oyun kurmak için yaratıcılıklarını kullanmak zorunda kalırlar.
    6. “…Ama yine de sonunda onu tutmaya karar verdik çünkü bir yangın çıkışına ihtiyacımız vardı.”


    7. Japonya bir deprem ülkesi olduğu için buna da önlem almışlar. Bu pamuklu, süper şirin başlıkları bunun için kullanıyorlar


    Çocukların başlarına bir şey düşme riskine karşı deprem anında bu başlıkları takıyorlar.
    8. Japon yapılarında çocukların başlarının geçemeyeceği aralıklarda dikey parmaklıklar yapılması gerekiyor


    Tabii bu aralıklardan bacakları geçebiliyor ve onları aşağı sarkıtmayı çok seviyorlar. Tıpkı şempanzeler gibi… Bu bir çeşit içgüdü ve çocukların hayvansal içgüdülerini serbest bırakmalarına izin veriyorlar. Çok şirin gözükmüyorlar mı?
    9. Okulun çatısını bulunduğu alandaki ağaçlara zarar vermeden dizayn etmişler


    Çocukların en sevdiği oyunlardan biri ağaca tırmanmaktır. Ve Fuji Anaokulu’nda bu son derece güvenli, çünkü ağaçtan düşseler bile çocuklar başka bir oyun alanı olan hamakların içine atlamış oluyorlar.
    10. Okulun içinde ne zaman çatıdan aşağıya kafanızı çevirseniz oradan size bakan bir çocuk bulunuyor


    “Sınıfta neler oluyor?” “Arkadaşım nerde?” ve tabii ki vazgeçilmez Ce ee! oyunu…
    11. Ayrıca sınıflar arasında duvar yok ve tüm sesler duyulabiliyor


    Gürültünün çok önemli olduğunu düşünen mimar, bunun sebebini şöyle açıklıyor; “Sessiz ortamlar, çocukları tahmin ettiğinizden daha fazla gerebiliyor.”
    12. Fuji anaokulunda herhangi bir kutu, fotoğraftaki gibi bir trene dönüşebiliyor


    Çocukların birbirlerine zarar veremeyeceği kadar hafif bu kutulardan okula 600 adet getirmişler. Çocukların hepsi o kutularla farklı oyunlar yapmış.
    13. Okulda, çocukların sadece bilgisayarlarla değil, birbirleriyle iletişim kurmalarına ortam yaratmak için özellikle konumlandırılmış, ortak lavabolar bulunuyor


    14. Çocuklar 2011 yılında okula ilave edilen sınıflara, ağaca tırmanarak çıkıyor


    Eğer çocuğun yeterli gücü varsa bu sınıflara hiç merdiven kullanmadan çıkabiliyor.

  • #2
    egitciacar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    02.Şubat.2017
    Nereden
    istanbul
    Mesajlar
    22
    @egitciacar







    Bende dünyanın en pahalı anaokullarını görmüştüm. Durun sizlerle paylaşayım:

    10 Little Red School House
    37.750 Dolar



    New York Greenwich Village semtindeki kırmızı tuğlalı Little Red, sağladığı mutlu bir atmosfer ile tanınıyor. Okulun temelini Robert De Niro ve Angela Davis’in attığı iddia ediliyor. Klasik tarzdaki anaokulu, New York’un müze ve parklarına geziler sırasında ziyaret edilir. Okuldaki öğrenciler arasında ırk çeşitliliği göze çarpar. Okul her yıl 3 milyon dolar üzerinde dışarıya burs verir.

    9 Grace Kilise Okulu
    39.200 Dolar



    4. caddedeki kilise evi, bu bölgenin genç zihinleriyle doludur. Okul, ırksal çeşitliliğe sahiptir. Bu konudaki “Barış Yürüyüşü” için de oldukça kararlıdır. Okulun standartları oldukça yüksektir. Okulun verdiği birçok mezun Ivy League Kolejlerine girmeye hak kazanmıştır. David Duchovny ve Matthew Yglesias okulun eski öğrencileridir.

    8 Calhoun
    39.860 Dolar



    1896 yılında televizyon binası olarak kullanılan bina, New York’un Upper West Side bölgesinde yer almaktadır. Birinci sınıf binanın kendi spor salonu, bir küçük bahçesi ve açık oyun alanı vardır. Okulun içinde öğrencilerin bitki, çiçek ve otları görebileceği Yeşil Çatı Öğrenme Merkezi isimli özel bir kat vardır. Bayan Obama’nın “Güzel Beslen” felsefesi doğrultusunda öğrencilere organik meyve suyu ikram edilir. Ben Stiller ve Dr. Ruth Finkelstein buradan mezun olmuştur.

    7 Columbia Grammar
    39.900 Dolar



    250 yıl önce kurulan Columbia, tüm New York okullarının büyükannesidir. Columbia Grammar, bu listede hemen hemen her okul gibi rahat ve keyifli bir müfredat uyguluyor. Columbia öğrencilerine standart konular dışında, okul öncesi müfredatın bir parçası olarak satranç becerileri de öğretiyor.

    6 Bank Street School
    40.045 Dolar



    Bank Street kendi kriterlerine sahip, oldukça ciddi yapısıyla dikkat çekiyor. Bank Street School öğrencilerine; okul öncesi okuma, matematik, fen ve sanattan oluşan geleneksel bir karışım sunuyor. “Mağaza” ismini verdikleri dersliklerinde, öğrencilerin el becerilerini geliştirmeye yardımcı oluyor.

    5 Uluslararası İngiliz Okulu
    40.600 Dolar



    2006 yılında kurulan okul, bu listeye yeni girenlerdendir. Hazırladığımız listedeki sadece 2 okul İngiliz ve Amerikan karışımıdır. Yani odak noktası tamamen doğu tarafları değildir.

    Eğitimde akademik İngiliz Ulusal Müfredatı titizlikle birleştiriyor. Manhattan’daki East River Riverside Plaza’da bulunan yüksek katlı derslik, oldukça lüks tasarlanmıştır. Okul, öğrenci merkezli “Uluslararası Bakalorya Programı” uygulayarak daha verimli olduğunu düşünmektedir.

    4 Horace Mann
    41.150 Dolar



    Columbia, New York okullarının büyükannesi ise 1878’de kurulan Horace Mann da annesidir diyebiliriz. Okul, sitesine bakıldığında kasvetli ve ciddi mizacıyla dikkat çeker. New York Times Magazine 2012 yılında, öğretmenlerin öğrencilere cinsel istismar uyguladığı hakkında bir haber dizisi sundu. Bu haber, Horace Mann’ın sert mizacını açıklamaya yeter sanırım.

    3 Ethical Cultural Fieldston School
    43.265 Dolar



    Fieldston, eğitim öncüsü Felix Adler tarafından 1878 yılında “İşçisinin Okulu” olarak kuruldu. Central Park üzerinde bulunan okul, 1.600 öğrenciye sahiptir. Bu listedeki en büyük bina, bu okula aittir. Kelly Ripa’nın oğlu bu okuldan mezun oldu.

    2 Avenues Dünya Okulu
    43.400 Dolar



    New York’un Chelsea semtinde bulunan Avenues, 2012 yılında kuruldu. Genç oluşumuna rağmen, yıldırım hızıyla okul öncesi listesinin en üst basamaklarına tırmanmayı başardı. Suri Cruise, buraya kayıt olunca Avenues biraz ün kazandı. Avenues, 20 uluslar arası okul ağının büyüyen bir parçasıdır. Okulun başka bir özelliği ise okulda konuşulan dilin, yarım İspanyol veya yarım İngilizce olmasıdır.

    1 Riverdale Ülke Okulu
    44.600 Dolar



    Riverdale, web sitesinde zihin, beden ve karakterin eşit vurgulandığı projeler sunduğunu dile getiriyor. Riverdale Ülke Okulu, New York Bronx Fieldston bölgesinde 27 dönümlük alana sahiptir ve kesinlikle kentin stresinden uzaktır. Okul; öğrencilerine bilim, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik öğretmektedir. John F. Kennedy ve Robert Riverdale bu okulda eğitim görmüştür.

    Boş harcamalarımızı düşününce bu okullar, geleceğe yatırımın en güzel örnekleri olacaktır. Fiyatları size fazla gelmiş olabilir. Fakat yaşadığımız çağda, her keseye uygun özel okullar mevcuttur. Eğer çocuğunuzun sağlam bir geleceği olsun istiyorsanız, bu ilk adımı onun adına sizin atmanız gerektiğini unutmayın. Eğitim sürecindeki anaokulunun yeri için, siz ne düşünüyorsunuz?


    Kaynak: https://paratic.com/en-pahali-anaokullari/
    HALE GAMZE likes this.

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Evrenin Sınırları Var Mıdır?
      Konu Sahibi Ayşe Turan BAL Forum BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ?
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 13.Ekim.2015, 15:22
    2. Dünyanın En Pahalı 10 Anaokulu
      Konu Sahibi MorBulut Forum SERBEST KÜRSÜ
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 10.Haziran.2015, 21:25
    3. Rotasyonun İptali Yaşanabilecek Olası Sıkıntıları Ortadan Kaldırmıştır..
      Konu Sahibi Zerrin KORKMAZ Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 23.Ağustos.2013, 20:44
    4. bu böcekte yaratıcılığın sınırları aşılmış :)
      Konu Sahibi Gülbin HİCRİ Forum Diğer-Karışık Artık Materyal Etk.
      Cevap: 4
      Son Mesaj : 19.Nisan.2010, 18:25
    5. Radyasyon riski ortadan kalktı
      Konu Sahibi Ayşe Turan BAL Forum SAĞLIK
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 24.Şubat.2010, 00:57

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş