ben oyle ogrenciyi siniftan soyutluyorum yani bir sandalyeye oturtup sadece sinifi izlemesini istiyorum o sinifta degilmis gibi olunca sinifin nasil oldugunu gozlemlemesini istiyorum ama kisa degil orn:1 saat .
baska uygulayabilrcegin bi ceza yok boyle cocuklara cunku etki etmiyor ailesiyle ve kendisiyle bol bol konus hatta ev ziyaretine git hemde bir kac sefer onunla evde gercekten ilgilen ve sev hatta ailesi izin verirse yakin bi alis veris merkezine gidip gezin butun bunlari yaptiktan sonra iyi olan davranislarinin hepsini odullendir.ama kotu davranislarini da iyi gozlemle ve her yanlisinda ona soyle ve yanlis yaparsa ciddi tepkini koy ve uzuldugunu belli et yani kisaca senin duygularini anlamasi lazim.okulda her yaptigi yanlis davranisinda bir etkinlikten alikoy.sonra da ne hissettigini ona sor.cunku onun davranislari ancak kendi hissettigi duygular karsisinda degisecek bu duygularin dogru duygular olmasini sagla ornegin arkadasinin etkinligine zarar verdiginde bunun ancak yanlislikla olabilececini aksi takdirde cok ama cok uzulmesi gerektigini soyle yada arkadasi takdir edilecek guzel bi davranis yaptiginda onu kiskanmamasi aksine onun adina cok sevinmesi lazim ve olumlu duygulari onunla paylasmasi gerektigini soyle.
bence boyle zarar verici cocuklar duygu karmasasi yasamakta ve ic huzursuzlugunu etrafina zara vermekle yansitmaktadirlar.bunu cozecek sadece sen degilsin ailesi hatta doktor yardimiyla...sen sinifinda huzuru saglayacak kadar olaya mudahele etmelisin bence...ama saglikli bireyler degiller haberin olsun.