Okulöncesinde yabancı dil... - Sayfa 2


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Okulöncesinde yabancı dil...

Like Tree26Likes

Konu: Okulöncesinde yabancı dil...

  1. #11
    grace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    24.Ekim.2009
    Mesajlar
    75
    @grace







    Bizim amacımız zaten yabancı bir dili çocuklara tam anlamı ile "öğretmek" değil, olamaz da."Bir iki ders verdim, onlara yabancı dili öğrettim" mantığını da gerçekten etik düşünen hiçbir öğretmenin de düşüneceğini ve kabul edeceğini sanmıyroum.Yazımı dikkatle okuduysanız şayet amacımızın çocuklarda "farkındalık yaratmak" ve yabancı bir dilin varlığını tanıtmak olduğunu görmüşsünüzdür.Ayrıca tüm araştırmalar okul öncesinde alınan tüm bilgilerin daha sağlam temelli olduğunu göstermektedir.Tabi ki amacımız çocuklara gramer öğretmek ve çift dillilik sorunu (bilingualizm) yaratmak değildir.Elbette ana dilinin kalıplarını yeni öğrenmeye başlayan bir çocuğun aklını gramer ile karıştırmak doğru değildir.Okul öncesi dönemde verilen yabancı dil eğitimi çocukların ilerde bu eğitime devam ettikleri takdirde kulak aşinalıklarını arttıracak, telafuzlarının doğru olmasını sağlayacaktır.Çocuklara jest ve mimiklerle anlatım yapmak onlara bulmaca çözmek gibi zevkli gelecektir ki bu da farkındalıklarını arttırarak bilişsel gelişimlerini destekleyecektir.Velilere hoş gözükmek gibi basit ve yüzeysel bir amaçla asla yapılmayacak bu eğitim işte bu sebeplerle çocuklar için olumludur.Yabancı dil eğitimi okul öncesinden sonra da devam ederse kalıcı olma yolunda adımlar atılır.Edilmezse elbette unutulur.Hangi yaşta olursak olalım yabancı dil pratik yapılmadığı ve kullanılmadığı sürece unutulacaktır.Bu sadece okul öncesi için geçerli değildir.Okul öncesinde yabancı dil öğretiminin esas amacını kavradığınızda bunun sadece bir görüntüden ibaret olmadığını anlayacağınızı düşüyorum.Fikirlerinize saygı duymakla birlikte konuyu daha derin düşünmenizi tavsiye ederim.Sevgiler...
    goncafiliz likes this.

  2. #12
    *musitan* - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    19.Nisan.2009
    Mesajlar
    309
    @*musitan*







    Alıntı smnr_smnr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben de bu kadar küçük çocuklara yabancı dil öğretilmesine karşıyım. Bunu onaylayan arkadaşlara Oktay Sinanoğlunun BYE BYE TÜRKÇE'SİNİ tavsiye ediyorum. ayrıca bızım amacımız cocukların yükünü azaltmak değil ilköğretime hazırlamaktır..
    Sonuna kadar katılıyorum.Bu konuda ısrarlı bir şekilde yazabilirim.Meb'na bağlı hiç bir okulda amaç ders yükünü hafifletmek değil tekrar söylüyorum.

    ''Yabancı dile Mart ayında başladım. Öğrencilerim zehir gibi. Benim sınıfımda öncelikli dil Türkçedir. Benim öğrencilerimin benimle ya da bir birleri ile konuşurken al, ver, gel gibi kelimeler kullanmaları yasaktır. Alır mısın, verir misin, gelir misin...
    Anasınıfı eğitimi bana göre başlı başına çocukların gelecekteki ders yükünü azaltan bir eğitim sistemidir. Zira anasınıfına hiç gitmemiş bir öğrenci ile anasınıfına bir yıl devam etmiş bir öğrencinin gelecekteki eğitim yaşantıları bir birinden oldukça farklı. Bu benim nacizane görüşüm.'''''


    Bana göre sana göre size göre bize göre değişken bir amaç kapsamımız yoktur.Devlet okulunda bir sınıfta 5 yaşında okuluna başlayıp 6 yaşında yine devam eden öğrenci sayısı sınırlıdır.Dğer öğrenciler?
    Ayrıca yıllık plana uymayan bir eğitim ne kadar doğrudur?
    Anasınfına giden ile gitmeyenin tabiki farkı olacak ama bufark düşünme becerisi yaratacılık gibi konularda olmalıdır.Merak ediyorum yaratıcılık eğitimine ait bütün etkinlikleri ne çabuk bitirip de farkındalık yaratmak için ingilizceye geçmeye vakit bulabildiniz.
    Amacım eleştiri değil gerçekten oktay sinanoğlunu okumanızı tavsiye ediyorum hocam biraz olsun bu konuda düşünmeye itiyor insanı..
    Buda benim görüşüm hocam
    goncafiliz likes this.

  3. #13
    grace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    24.Ekim.2009
    Mesajlar
    75
    @grace







    "Yaratıcılık eğitimine ait bütün etkinlikleri ne çabuk bitirmişsiniz" demişsiniz, önceki yazımı okusaydınız, anasınıfında çalışmaya başlamadan önce, yani kendi sınıfım olmadan önce yabancı dil dersi verdiğimi söylemiştim.Şu an kendi sınıfım var ve bu sınıfta yabancı dil dersi vermiyorum.Sanırım yanlış anladınız.Asıl konumuza gelince, olaya çok farklı açılardan yaklaştığımız belli olduğundan daha fazla bunu tartışmak istemiyorum.Herkes düşüncesinde hürdür, saygılar...
    goncafiliz likes this.

  4. #14
    cnngnc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    09.Nisan.2009
    Mesajlar
    8
    @cnngnc







    izgilizce etkinlikleri plana nasıl ekliyorsunuz,hangi etkinlik adı altında ya da ayrı bir etkinlik planı falan mı hazırlıyorsunuz?beni bilgilendirirseniz sevinirim

  5. #15
    Sema Nur ÇOBAN KAYA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12.Mayıs.2009
    Nereden
    AKSARAY-KONYA
    Mesajlar
    1,319
    @Sema Nur ÇOBAN KAYA







    yaratıcılık ve farkındalık yaratmak sadece dil öğretmekle mı oluyor. en basıtı 23 nısan ulusal egemenlık ve cocuk bayramını daha yenı kutladık sureklı anlattıgmız sey bu degıl mıydı dunyada mılyonlarca cocuk var ve herkesın farklı yüzü farklı kültürü farklı dili var. sizi bilmiyorum ama ben bunları anlattım bır suru cocuk resmı ındırdım, dıllerıyle ılgılı sarkılar ındırdım. bence asıl farkındalık budur.
    şuna katılıyorum ogrendıklerını asla unutmuyorlar ama bu da demek degıl kı yabancı dıl ogretelım.

  6. #16
    grace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    24.Ekim.2009
    Mesajlar
    75
    @grace







    yaratıcılık ve farkındalık yaratmanın sadece yabancı dille olduğunu iddia ettiğimi hiç sanmıyorum.Neden koşullanmış şekilde yanlış anlıyorsunuz? ben sadece okul öncesinde yabancı dil eğitiminin faydalarından bahsettim.Siz de bunu farklı yöntemlerle yapmışsınızdır.Ben de bahsettiğiniz teknikleri sürekli kullanıyorum sınıfımda.Yabancı bir dilin de bunlara yaradığını anlatmak istedim.

    "cnngnc" hocam siz de sanırım konunun tamamını okumadınız.Ben ingilizce etkinliklerini plana eklemiyorum.Sınıfımda yabancı dil dersi de vermiyorum.Anasınıfı öğretmeni olarak göreve başlamadan önce özel ders olarak ingilizce dersi verdiğimden bahsetmiştim...

    Herneyse konu gereksiz yere fazla uzadı,

    saygılar
    goncafiliz likes this.

  7. #17
    pembe panter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10.Mayıs.2009
    Mesajlar
    737
    @pembe panter







    Günde genellikle 5 dakika ve en fazla da 10 dakika olan yabancı dilin bu kadar büyük bir tartışmaya dönüşeceğini düşünmemiştim. Konuya daha fazla devam etmek istemiyorum ama son olarak bana ingilizcede neyi en çok hatırladığımı sorarsanız İlk ingilizce dersi gördüğümüz yıllarda öğretmenimizin kartonlardaki bazı resimlerle öğrettiği ingilizce kelimeleri ve telaffuzlarını çivi gibi kafama kazıdığımı söyleyebilirim. Abi ve ablalarından yarım yamalak ve genellikle yanlış ingilizce kelimeler öğrenen ve hatta bir birlerine öğretmeye çalışan öğrencilerime de en azından doğrusunu öğrettiğim için vijdanım rahat.
    Birşeyler yapmak lazım,
    Birşeyler yapmalıyım,
    Benim bir şeyler yapmam lazım,
    Ne olduğunu bilmiyorum ama yapmalıyım,
    Dur...galiba biliyorum,
    Evet evet, tabi yaaa...neden olmasın?

  8. #18
    grace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    24.Ekim.2009
    Mesajlar
    75
    @grace







    Hocam ben de sizin sorunuz üzerine bu konu ile ilgili düşüncelerimi, bilgilerimi ve deneyimleri paylaşmak istemiştim.Farklı düşünen insanlar olabilir herkesin fikrine "saygı" duymak gerekir.Sadece fikirlerimizi belirtirken karşımızdaki insanın söylemek istediklerini doğru anlamak ve kullandığımız ifadeleri doğru seçmek gerektiğini düşünüyorum.Umarım size faydalı birşeyler yazabilmişimdir.Saygılar..

  9. #19
    cnngnc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    09.Nisan.2009
    Mesajlar
    8
    @cnngnc







    grace hocam baştan sona okudum zaten ancak ben bu sorumu sizin yazdıklarnıza yönelik değil genel olarak tüm hocalarıma sormuştum,çünkü nasıl yapacağımı bilmiyorum,amacım tartışmaya farklı bir yön vermek değildi,lütfen üstünüze alınmayın

  10. #20
    KiddieClub - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    28.Temmuz.2010
    Mesajlar
    8
    @KiddieClub







    Erken yaşta İngilizce eğitimleri çok önemli, özellikle yapılan araştırmalar bu alanda eğitim gören çocukların zihinlerinin daha hızlı geliştiğini göstermiştir.

    Bu alanda eğitimlerini yoğunlaştırarak 2008'de İzmir'de bir ilki gerçekleştiren Barış Akpınar, 'BARIŞ AKPINAR Early English' olarak eğitimlerini Neşe Erberk Joyfull House Bornova'da sürdürüyor.

    ....................

YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

Benzer Konular

  1. okulöncesinde gelişim testleri
    Konu Sahibi sakızağacı Forum DİĞER DOSYALAR
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 01.Aralık.2011, 22:20
  2. okulöncesinde ingilizce?
    Konu Sahibi hkaran Forum ÖĞRETMEN ETKİLEŞİMİ
    Cevap: 13
    Son Mesaj : 30.Nisan.2011, 11:09
  3. okulöncesinde stranç
    Konu Sahibi hatcehatce Forum ETKİNLİK İSTEKLERİNİZ
    Cevap: 1
    Son Mesaj : 25.Nisan.2011, 11:13
  4. okulöncesinde kitap yasak mı
    Konu Sahibi mercanfunda Forum ÖĞRETMEN ETKİLEŞİMİ
    Cevap: 4
    Son Mesaj : 17.Şubat.2011, 22:57
  5. okulöncesinde karne verilmelimi?
    Konu Sahibi elif81 Forum GENEL SORUNLARINIZ
    Cevap: 13
    Son Mesaj : 17.Şubat.2011, 15:14

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Facebook ile Baglan Giriş