GÜNLÜK PLANLARI BİLGİSAYAR ORTAMINDA TUTAN ARKADAŞLAR


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

GÜNLÜK PLANLARI BİLGİSAYAR ORTAMINDA TUTAN ARKADAŞLAR

  • #1
    gençlik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.Mayıs.2009
    Nereden
    KONYA
    Mesajlar
    274
    @gençlik



    GÜNLÜK PLANLARI BİLGİSAYAR ORTAMINDA TUTAN ARKADAŞLAR





    Günlük planları bilgisayar ortamında tutan öğretmen arkadaşlar bu konuya görüşlerini bildirirlerse çok memnun olurum. Öğretmenlerin kağıt ve zaman israfı nedeniyle bilgisayar ortamında kayıt altına alabileceklerine dair resmi bir yazı mevcut. Ancak böyle bir uygulama yapan arkadaşların uygulamada yaşadığı kolaylık ve zorlukları yada eleştirileri paylaşmanızı rica ederim. Yıllık planlarımızı idareye teslim ederken sadece cd ortamında teslim ediyorum. Ancak günlük planda böyle bir uygulamayı göze alamadım. Planlarınızı bilgisayar ortamında tutmanız nedeniyle teftiş sırasında bir sıkıntı yaşadınızmı. Tüm öğretmen arkadaşlarıma yeni eğitim öğretim yılında başarılar diliyorum.

  • #2
    sonkez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    17.Eylül.2012
    Nereden
    erzurum tekman
    Mesajlar
    5
    @sonkez







    ben de hiç pc ortamında tutmadım örneğin günlük planları amirimize onaylatmayacak mıyız peki bu konuda bir yardım alsak

  • #3
    gençlik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.Mayıs.2009
    Nereden
    KONYA
    Mesajlar
    274
    @gençlik







    Sayın hocam başka bir siteden bulduğum bu yazıyı görünce böyle bir başlık açtım. Yıllık planı pc ortamında hazırlıyoruz okulumda ama günlk planda yapmadık. Aslında bizim için oldukça iyi bir uygulama olacağını düşünüyorum. Değişiklik yapmak daha kolay olacak.

    T.C.
    MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
    İlköğretim Genel Müdürlüğü
    Sayı : B.0.O8.İGM.O.O8.O1.01-320/19413 26/11/2007
    Konu : Ünitelendirilmiş yıllık plan ve ders planları

    …………….VALİLİĞİNE
    (İl Millî Eğitim Müdürlüğü)
    İlgi: a) 30/08/2003 tarihli ve 226 sayılı Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim ve Öğretim Çalışmalarının Planlı Yürütülmesine İlişkin Yönerge,
    b) 29/05/1995 tarihli ve 22297 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliği.
    İlgi (a) Yönerge’de Ünitelendirilmiş yıllık planlar ve ders planları ile ilgili öğretmenlerin görev ve sorumlulukları belirtilmiştir.
    Öğretmenlerin eğitim-öğretim çalışmalarına yardımcı olmak maksadı ile gerek https://ttkb.meb.aov.tr/ ve https://iogm,meb.gov.tr İnternet adreslerimizde gerekse öğretmen kılavuz kitaplarında Ünitelendirilmiş yıllık plan örnekleri verilmiştir. Ders öğretmenleri, örnek olarak verilen bu Ünitelendirilmiş yıllık planları bulunduğu çevre şartlarını da göz önünde tutarak güncellemeli, İlgi (a) Yönerge doğrultusunda geliştirmeli, okul yönetimine vermeli ve kullanmalıdır.
    Ayrıca İlgi (a) Yönerge’nin 14. maddesinin (b) fıkrasında “Her öğretmen istenildiğinde Ünitelendirilmiş yıllık plan ve günlük ders planını okul müdürü ile denetleme yetkisi olanlara göstermek zorundadır.” hükmü yer almaktadır. Ders öğretmenleri hazırladıkları Ünitelendirilmiş yıllık planları okul yönetimine onaylatmalı ve istenildiğinde bu planları ilgililere göstermelidir. Öğretmenler, kâğıt israfından kaçınmak amacıyla, yıllık planlarını okul yönetimine yazılı ve elektronik ortamda (CD, disket veya DVD) olmak üzere 2 (iki) nüsha hâlinde verip onaylatabilir. Onaylanan kâğıt nüsha, okul müdürü ile denetleme yetkisi olanlara göstermek ve eğitim-öğretim sürecinde kullanılmak amacıyla ders öğretmeninde; elektronik nüsha ise okul yönetimine teslim edilebilir.
    İlgi (a) Yönerge’de ders planlarının tanımı ile ilgili olarak, “Ders planı, belli bir ders için bir ya da birden çok ders saatinde işlenecek konuların planlamasıdır. Ders planında yer alan öğrenme-öğretme etkinlikleri öğrencilerin katkısıyla gerçekleştirilir. Ders planının uygulanmasından ders öğretmem sorumludur,” hükmü bulunmaktadır. Ayrıca “Öğretmen kılavuz kitabı bulunan derslerde, kılavuz kitap, ders planı yerine kullanılır.” ve “Öğretmen kılavuz kitabı bulunmayan dersler için, eğitim-öğretim kurumlarında bir veya birkaç ders saati için sınıf öğretmeni, alan (branş) öğretmeni ve/veya zümre öğretmenleri tarafından ders planı hazırlanır ve uygulanır.” hükümleri ile hangi dersler için ders planı yapılması gerektiği açıklanmıştır. Buna bağlı olarak, öğretmen kılavuz kitabı olan derslerde öğretmenin ders planı yapmasına gerek olmadığı belirtilmiştir,
    İlgi (b) Yönetmelikle “öğretmen kılavuz kitabı, ilgili öğretim programlarında yer alan hedef ve açıklamalar doğrultusunda ders kitabının daha etkili kullanımını sağlayacak çeşitli örnek, alıştırma; işlenen ünitelerle ilgili internet adresleri, okuma kaynakları ve diğer etkinlikleri kapsayan, öğretmenlerin yararlanması için hazırlanan basılı eser” olarak tanımlanmıştır. Bu tanımla. Öğretmen kılavuz kitabı, öğrencilere dağıtımı yapılan ders kitapları ve öğrenci çalışma kitabının işlenişini Ünitelendirilmiş yıllık plan çerçevesinde sağlayan kitap anlaşılmalıdır. Öğretim programlarının açıklanması amacıyla hazırlanan “Öğretim Programı ve Kılavuzu” adlı kitaplar anlaşılmamalıdır.
    Öğretmenler, kâğıt israfından kaçınmak amacıyla, ders planlarını elektronik ortamda hazırlayıp kullanabilirler. Öğretmen kılavuz kitabı olmayan derslerde öğretmenler hazırladıkları ders planlarını istendiği zaman okul müdürü ile denetleme yetkisi olanlara göstermek zorundadırlar.
    Ünitelendirilmiş yıllık planlar ve ders planları ile ilgili tereddüt edilen konulara ilişkin yukarıdaki açıklamalar doğrultusunda tüm ilköğretim kurumlarının ve ilköğretim müfettişlerinin bilgilendirilmesi hususunda gereğini rica ederim.
    Aziz ERSOY
    Bakan a.
    Genel Müdür V

    https://ttkb.meb.aov.tr/

  • #4
    Nergizs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    04.Eylül.2010
    Mesajlar
    9
    @Nergizs







    Bundan 3 sene önce gelen müfettişe günlük planlarımızı bilgisayarda yapabilirmiyiz diye sordum eğer sınıfta bilgisayar sabitse yapabilirsin dedi.Geçen sene 3 defa müfettiş geldi ilki yap ikincisi yapma üçüncüsüde ne yaparsan yap dedi.Çok sinir ettiler.Bir dosya dolusu günlük plan çöpe gitti.Bu sene bilgisayarda yapacağım ne derlerse desinler umrumda değil.

  • #5
    ecrin58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    05.Haziran.2010
    Nereden
    sivas
    Mesajlar
    129
    @ecrin58







    ben iki yıldır planlarımı pc de tutuyorum teftiştede bi sıkıntı yaşamadım ama gelen müfettişin tutumuda önemli bizde daha çok gelir gider dosyalarını incelediler.eğitim önemli değilki sanki maliyeyizde para kaçırıyoz

  • #6
    filiza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Nisan.2009
    Mesajlar
    118
    @filiza







    arkadaşlar ben 4 yıldır kendime ait notbook da günlük planlarımı yapıyorum . benim için çok büyük rahatlık zamandan tasarruf ediyorum . değişiklikleri anında yapabilmek gerçekten çok güzel. artık teknoloji çağındayız bu durumu kimse yadsıyamaz. her sene aynı şeyleri yazmak çok sıkıcı olsa gerek . hem bir çok kaynağı aynı anda kullanabiliyorsun . planı elime almak yerine notbook u almayı tercih ediyorum .

  • #7
    gençlik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.Mayıs.2009
    Nereden
    KONYA
    Mesajlar
    274
    @gençlik







    TEŞEKKÜR EDERİM SAYIN HOCALARIM İLGİNİZ VE YARDIMLARINIZ İÇİN

  • #8
    -BERFİN- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    24.Ekim.2009
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    72
    @-BERFİN-







    arkadaşlar ben bu konuda birşey sormak istiyorum.Bizim müdürümüz planları cd den kullanmayı kabul edecek gibi olmuştu fakat son anda peki ben nasıl imzalayacağım dedi ve çıktı almamızı istedi.Geçen yıl ikna edemedik ama bu yıl böyle yapmak istiyorum kendi planlarımı düzenleyip kullanıyorum zaten ve müdür de bunu biliyor fakat nasıl imzalayacağına takılmış durumda . Nasıl ikna edebilirim sizce ?

  • #9
    dcn
    dcn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    24.Eylül.2012
    Nereden
    hayal alemi
    Mesajlar
    6
    @dcn







    bende bütün belgelerimi dijital tutuyorum. her gün günlük planımın çıktısı alıp müdüre imzalatıyorum. şimdiye kadar herhangi bir sorun olmadı.

  • #10
    sponge bob - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Nisan.2009
    Nereden
    İzmir
    Mesajlar
    62
    @sponge bob







    ben yıllık planları cd olarak teslim ediyorum ancak günlük planlarımı hiç imzalatmadım sormadı bile zaten müfettiş bile bakmadı imzalanmış mı diye,imzalat da demedi..müfettiş sadece değerlendirmeleri yap dedi

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. ARALIK AYI PLANLARI - robotlar, İLETİŞİM,GAZETE,BİLGİSAYAR,ROBOTLAR
      Konu Sahibi Emel Hoca Forum EMEL HOCA'DAN PLANLAR
      Cevap: 19
      Son Mesaj : 12.Ocak.2013, 22:50
    2. MARSİ YILLIK VE GÜNLÜK PLANLARI(48 ay ve üstü)
      Konu Sahibi buluttt Forum GÜNLÜK PLAN ÖRNEKLERİ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 18.Ekim.2012, 15:18
    3. Cevap: 6
      Son Mesaj : 02.Ekim.2012, 23:50
    4. GENDAŞ YAYINLARININ YILLIK VE GÜNLÜK PLANLARI
      Konu Sahibi Ülkü DUYSAK Forum YILLIK PLAN ÖRNEKLERİ
      Cevap: 4
      Son Mesaj : 29.Haziran.2012, 20:52
    5. OLUŞUM YUMURTA KAFALAR GÜNLÜK PLANLARI
      Konu Sahibi AYTENO Forum GÜNLÜK PLAN ÖRNEKLERİ
      Cevap: 25
      Son Mesaj : 05.Ekim.2011, 10:40

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş