ETKİLİ BİR KURALLAR LİSTESİ - Sayfa 2


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

ETKİLİ BİR KURALLAR LİSTESİ

Like Tree2Likes

Konu: ETKİLİ BİR KURALLAR LİSTESİ

  1. #11
    ozge88 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    25.Ekim.2009
    Mesajlar
    156
    @ozge88







    Alıntı aprotonin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hocam böyle bir veliye telefon numaranızı verseydiniz başınıza ne gelirdi onu merak ediyorum..sanırım sapığınız olurdu...telefonlarımızın bizim özel eşyalarımız olduğunu ve istemediğimiz insanlarla paylaşmak zorunda olmadığımızı düşünüyorum..ben ilk yıllar veriyordum.geçenin 11inde sabahçı olan oğlunun neden yumurtasını bitirmediğini sormak için bile arayan vardı.bizimde özel hayatımız var.işyerindeki insanları telefonlar aracılığıyla da olsa evlerimize sokmamalıyız..bence siz doğru olanı yapmışsınız.
    aynen hocam benmde geçen sene öyleydi gecenin her saatinde arayabiliyorlardı.büyük bir anaokulunda tam gün çalışıyordum gece erken yattığımı söylememe rağmen saçma sapan sebeplerle arıyorlardı. bu sene köy okulundayım numaramı sormadılar bile ve kaprissiz velilerim onları çok seviyorum

  2. #12
    Seher TAVLI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    09.Kasım.2013
    Mesajlar
    1,317
    @Seher TAVLI







    "Babam" nickli üyemizin hazırladığı dosyanın içeriğidir. Dosyayı açamayanlar için paylaşıyorum.


    ANASINIFI VELİLERİNİN DİKKATİNE
    Okulumuz TC Milli Eğitim Bakanlığına bağlı,yaş grubunun gerektirdiği eğitim programını uygulayan bir eğitim kurumudur.Anasınıfında yaparak yaşayarak öğrenme çerçevesinde gün içinde; *Serbest zaman,Türkçe dil,fen doğa, deney ,matematik,oyunlar,müzikli yarışmalar,şarkı,şiir,tekerlemelerin öğretimi,sayılar,okuma yazma çalışmaları,bilişsel etkinlikler,çizgi çalışmaları,drama,tiyatro,skeç,sanat etkinlikleri,kesme,katlama ,yapıştırma,boyama beslenme gibi birçok etkinlik yapılmaktadır.
    *Anasınıfında okuma yazma öğretilmez,akademik bilgi verilmez,sınıf kuralları,temel alışkanlıklar ve beceriler kazandırılır.
    *Özürsüz aralıksız mazeretsiz 20 gün okula devam etmeyen ve yönetmeliğin 14.maddesine göre,devam ettiği halde belirtilen süre içerisinde aidatı yatırılmayan çocuğun kaydı silinir.Aidatlar,oyun hamuru etkinliği sonrası,beslenme sonrası,etkinlik sonrası,beslenmenin dağıtımı toplanması,tuvaletlerin temizliği,sınıfın temizliği gibi benzer durumlar için yardımcı personele ödenmek üzere yatırılmaktadır.Aidatın zamanında yatırılması yardımcı personelin,mağdur olmaması için önemlidir.
    *Bulaşıcı veya, herhangi bir rahatsızlık durumunda, öğretmene haber verilmesi ve iyileşinceye kadar ,diğer çocuklara bulaşmaması için eğitime ara verilmesi gerekmektedir.
    *Çocukların okula geliş ve dönüş saatlerine uyulması önemle rica olunur.Çocuğun ders saatinden önce getirilmesi/ders saatinden sonra alınması halinde sorumluluk kabul edilmemektedir.
    *Çocuklara kaybolmasından üzüntü duyacağınız takı tarzı eşyaların takılmaması.
    *Sınıf içi yapılan faaliyetlerin ,sizlerin incelemesi ve çocuklarınızın gelişimlerini takip edebilmeniz için belli aralıklarla dosyalar ile eve gönderilecek,dosyalar boşaltılıp tekrar gönderilecektir.
    *Sınafa gelirken elinde yada çantasında yiyecek içecek bulunmamalıdır.Hazırlanan beslenme listesine,(beslenme listesi,beslenme uzmanlarının hazırladığı örneklerden alınmıştır) uyulmalı,benim çocuğum yemez,değiştirelim şeklinde teklifler ile gelinmemelidir.Mühim olan, çocuğa yemediği beslenmeyi de yemesini sağlayarak gelişimini tamamlamasına yardımcı olmaktır.
    *Çocukların sınıf kapısından teslim edilmesi/teslim alınması,çocukların dikkatinin dağıtılmaması,dersin bölünmemesi ,öğretmen tarafından belirlenecek zamanların haricinde, öğretmenden izinsiz sınıfa girilmemesi gerekmektedir.Ders saati bitip eve gitme saati yaklaştığında çocuklar gitmeye hazır hale gelecektir.Kapıda izdiham yaşanmaması için çocuklar tek tek gönderilecektir.
    *Çocuğunuz velisi dışında kimseye teslim edilmeyecek,başka birinin alması gerektiğinde önceden haber verilmelidir.
    *Ecza dolabında, doktor tavsiyesine göre kullanılması gereken ve reçete ile alınan ilaçlar bulundurulamaz,çocuklara kullandırılamaz.
    *Sınıf öğrencisinin dışında ,hiçbir şekilde,kısa süreliğinede olsa sınıfa misafir çocuk kabul edilemez.
    *Doğum günü yapmak isteyen velilerin,kendi beslenme gününde yapması,pasta ve fotoğraf makinesi gibi malzemelerin öğretmene verilmesi ,kutlamanın öğretmen tarafından yapılması sağlanacaktır
    *Çocuk okula gelmese bile,beslenme sıranızın geçerliliği devam edecektir.

    *Çocuklarınızın genellikle kendinden kaynaklanan,kas gelişim ve motor kabiliyetlerinin tam gelişmiş olmadığı için denge sağlamakta zorlanmaktadır.Buda kazaları,düşmeleri,itme ve çarpışmaları beraberinde getirmektedir.Alınan tüm önlemlere ve kurallara rağmen böyle durumlar olursa anlayışla karşılanması.
    *Sorunların kapı önünde ,çocukların yanında tartışılarak,yada ders saatinde konuşulmaması.
    *Anasınıfında Milli Eğitim Bakanlığının talimatları doğrultusunda resmi tatil günlerinde kapalıdır.
    *Çocuğunuzun ;Öğretmenime sen söyle, isteğini geri çevirerek,kendi problemini kendisi halletmesi gerektiğini belirterek ,cesaretlendiriniz.
    *Çocuğunuzun okulda yaptıklarını,yapacaklarını paylaşmayı unutmayınız.Ancak bazı çocuklar paylaşmak istemez.Okulda öğrendiğin oyunu bana öğretirsen birlikte oynarız,şeklinde yaklaşabilirsiniz.
    *Düzenlenecek veli toplantılarına katılmanız önemle rica olunur.Katılmadığınız taktirde alınan kararlara uymuş kabul edileceksiniz.
    *Milli Eğitim Bakanlığının,anasınıfları için dağıtmış olduğu bir etkinlik dosyası ve kitabı bulunmamaktadır.Çocukların ders çalışma alışkanlığı,yönergeleri takip etmeyi öğrenme,pek çok bilişsel ve kas becerilerinin gelişebilmesi,hatta kitap sayfalarını nasıl çevirmeleri gerektiğini öğrenmeleri,sayfanın başını sonunu sırasını kavrama gibi daha pek çok nedenlerden dolayı,kaynaklara ihtiyaç duyulmaktadır.Bu nedenle,çocukların seviyelerine uygun,öğretmen tarafından belirlenen ihtiyaçlar ve kaynaklar, veliler tarafından istekli olmaları halinde dışarıdan temin edilecektir.
    *Eğitimde, bütünlüğü düzeni sağlayabilmek için,sınıf kuralları çerçevesinde, ödül ve ceza sistemi uygulaması olmaktadır.Örn:sınıf içinde koşma davranışı gösteren çocuğa 5 yada 10 dakika oturma yada davranışın tekrarı halinde bir etkinlik boyunca,etkinlikten mahrum olma gibi küçük cezalar verilmektedir.Olumlu davranışlara ise çıkartma yada yıldız gibi ödüller verilmektedir.Arıca,benim çocuğumla diğer çocuklar oyuncağı paylaşmamış,benim çocuğumu oyunlarına almamışlar,gibi şikayetler dikkate alınmamaktadır.Çocukların kiminle oynamak istediği gibi duygularına müdahale edilemez.
    *Anasınıfları,özel kreş yada başlıbaşına anaokulu statüsünde olmadığı,ve fiziki şartların yetersiz olması nedeniyle,yedek kıyafet kabul edilememektedir.Kışın giymiş oldukları kıyafet üzerine, sadece yelek giymeleri yeterli olacaktır.Terlemeleri halinde çıkarmaları konusu hatırlatılmalıdır ve hatırlatılacaktır.
    *Çocukların ceplerinde yada çantalarında iğne ataç raptiye vb.kesici delici zarar verici eşyaları taşımadıklarından emin olunması.
    *Çocuklar ve aileler hakkında çok gizli bilgiler öğrenilebilir.Bu durum çocuklarla etkili iletişim kurmada ve onları anlamada önemlidir.
    *İlgi ,anlayış ve işbirliğiniz için teşekkür ederiz.
    HALE GAMZE and adım88 like this.
    "Kuşlar uçar, balıklar yüzer, çocuklar oyun oynar." Garry Landreth

  3. #13
    betcem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    24.Şubat.2012
    Nereden
    mersin
    Mesajlar
    268
    @betcem







    Ben de iki yıl önce gece 12 de rahatsız edildim veli tarafından.Aprotonin arkadaşın yazdığı gibi abartılı aram yapanlar var Bitmek bilmeyen kaprisler cabası...
    Okul idaremden rica ettim,bir cep telefonu var artık sınıfın,oh dedim.Kişisel telimi vermiyorum okuldaki cep telefonu sayesinde.Allah idarecilerimizden razı olsun..Umarım sizi daha fazla bunaltmaz velileriniz hocam.İdarenize sınıf telefonu fikrini önerebilirsiniz.Allah yardımcınız olsun.
    Herşeyin çözümü var.Yeter ki görmesini bilelim.
    Zorlaştıran değil.kolaylaştıran olmaktır en güzeli...

YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

Benzer Konular

  1. ANASINIFI VELİLERİNE ETKİLİ KURALLAR LİSTESİ
    Konu Sahibi babam Forum KADROLU ÖĞRETMEN SORUNLARI
    Cevap: 11
    Son Mesaj : 13.Ağustos.2013, 23:49
  2. VELİLER ÜZERİNDE ETKİLİ OLUYOR
    Konu Sahibi babam Forum ÖĞRETMEN ETKİLEŞİMİ
    Cevap: 6
    Son Mesaj : 23.Ekim.2012, 00:36
  3. VELİLERE DAĞITTIĞIM KURALLAR LİSTESİ
    Konu Sahibi babam Forum ÖĞRETMEN ETKİLEŞİMİ
    Cevap: 4
    Son Mesaj : 14.Eylül.2012, 18:45
  4. ETKİLİ ÖĞRETMENLİK
    Konu Sahibi fatma_12 Forum VELİ VE EĞİTİMCİLERE YÖNELİK SUNULAR
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 05.Kasım.2011, 00:55

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Facebook ile Baglan Giriş