doğuda görev yapan ve yapmış olan öğretmenler


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

doğuda görev yapan ve yapmış olan öğretmenler

  • #1
    gulsum_122 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    29.Eylül.2011
    Mesajlar
    3
    @gulsum_122



    doğuda görev yapan ve yapmış olan öğretmenler





    doğuda bir köyde anasınıfı açmak zorundayım bunu için yeterli sayıda öğrenci bulmalıyım ve bu konuda aileler göndermek de sorun çıkarıyor anne ve babaları okula göndermek için nasıl ikna edebilirim...bu çocuklar türkçe bilmiyorlar ben onlarla iletişime geçmek için neler yapabilirim.

  • #2
    tbnlbnt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    06.Ocak.2010
    Mesajlar
    105
    @tbnlbnt







    hocam merhaba ben de erzurum'un bir köyünde 2 yıl çalışmıştım, iletişim için ilköğretimdeki çocukları aracı kullanmak işe yarıyor

  • #3
    aymet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    18.Ekim.2009
    Nereden
    Fikrimin ince gülü
    Mesajlar
    216
    @aymet







    Alıntı gulsum_122 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    doğuda bir köyde anasınıfı açmak zorundayım bunu için yeterli sayıda öğrenci bulmalıyım ve bu konuda aileler göndermek de sorun çıkarıyor anne ve babaları okula göndermek için nasıl ikna edebilirim...bu çocuklar türkçe bilmiyorlar ben onlarla iletişime geçmek için neler yapabilirim.
    siz sürekli türkçe konuşmaya devam edin.anlamamaları gayet normal ama pes etmeyin.vücut dilinizi kullanın.gel dediğiniz zaman yüzünüze bakıyorsa elinizle gel işareti yapın ve gel kelimesini üzerine basa basa tekrar edin.bu sadece bi örnek.başta çok zorlanırsınız ama zamanla onlar sizin dilinizi öğrenir,sizde onlarınkini öğrenirsiniz.hiç olmadı diyelim çocuklardan birinin ablasını yanınıza alın size tercümanlık yapsın o zaman öğrenme daha hızlı gerçekleşiyor.tecrübelerimle sabit.yıl sonunda yarım yamalak dilleriyle konuşunca tüm sıkıntıları unutuyorsunuz.şimdiden kolay gelsin.
    MEZARDAKİLERİN PİŞMAN OLDUKLARI ŞEYLER İÇİN,DÜNYADAKİLER BİRBİRİNİ YİYİP BİTİRMEKTEDİRLER.
    HADİS-İ ŞERİF

  • #4
    Sincera - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    02.Mayıs.2009
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    186
    @Sincera







    Hocam bende 2 sene kadar bitlisin bir köyünde çalıştım dil problemi ve okula göndermeme sıkıntılarını bende yaşadım okula göndermem diyen velilere arkadaşım ve ben anasınıfı artık zorunlu göndermezsen devlet sana 300lira ceza yazacak her ay ödeyecekmisin şeklinde caydırıcı yöntemler deniyorduk orda daha öncede öyle yapmıslar bu bizde çok etkili oldu ayrıca anasınıfına geldiği için para ödemeyeceğini hatta devletin ona para ödeyeceğini vs vs anlatınca ikna oluyorlardı ama alan taraması doğuda her zaman sıkıntılıdır yalnız gitme sakın en büyük tavsiyem bu. Dil problemine gelınce üsteleme derim ben özellikle veliye. ben ilk başlarda cok tepkı gösterdım evde turkçe konusun öğrensın benı anlamıyor v diye veliler bana tepkı göstermeye başladı daha sonrasında yöntem değiştirip evde türkçe konusun öğrensin ki beni anlasın bende türkçe öğretirim onlara onlarda bana kürtçe öğretirler gibi konustum diliniz çok hoşuma gidiyor vs dedim oysa 2 senede toplam 10 kelime ya öğrendim ya öğrenmedim zamanla oturacaktır herşey. Allah yardımcın olsun..
    Deha, İmkansız Zannedilen Mümkünü Görebilmek Demektir... Gemilerin karada da gideceğini bilmek ''Mehmet''lerden birini ''Fatih'' Yapar...

  • #5
    gulsum_122 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    29.Eylül.2011
    Mesajlar
    3
    @gulsum_122







    ilginiz için teşekür ederim .. gerçekten çok yardımcı oldunuz sağolun ...

  • #6
    Drama06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    04.Ocak.2011
    Mesajlar
    759
    @Drama06







    hangi ildesiniz hocam çoğu ilde okulöncesi zorunlu oldu zaten eğer sizin iliniz zorunlu iller kapsamına girmiyorsa köyün imamına okulöncesinin zorunlu olduğunu söyleyin camiden öyle duyuru yapsın köye eğer yine göndermezlerse ceza alacaklarını jandarmaların eve geleceğini söyleyin anasınıfına gitmeyen çocuğun 1. sınıfa başlayamacağını söyleyin etkisi oluyor dil sorununuda benim sınıfımdada dil bilmeyen öğrencilerim var ama bilen birkaç öğrencimde var onlar bana tercüme ediyor ablalarına abilerine türkçe konuşmalarını söyleyin ben çocuk beni anlamayınca işaretlerle anlatmaya çalışıyorum veya bir etkinlik yaptırırken şimdi resim yapalım diyorum ne yapıyormuşuz diyerek öğrensinler diye kelimelerini tekrar ettiyorum ya da bana kürtçe birşeyler söylüyorlar ben ne dediğini tahmin ettim zaman türkçe söyleyip tekrar ettiriyorum kelimeleri mesela resim yapmak istiyor kürtçe söylüyor resim yapabilirmiyim de diyorum türkçe benim söylediklerimi tekrar ediyorlar birde arkadaşım sınıf açmak için 2006 doğumluların sayısı yetmezse 2007 doğumlu çocuklarıda kayıt yaptırırsın en olmadı hiçbirşey yapamadın sınıf açılmadı görevlendirme istersin kolay gelsin

  • #7
    yeliz81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    01.Aralık.2009
    Nereden
    hatay
    Mesajlar
    2,440
    @yeliz81







    ben de 2 yıl doğuda görev yaptım,dil sorunu vardı,şimdi atandığım yerde de dil sorunu var..bu kez arapça konuşuyorlar..aynı doğuda ki metodu burda da kullanıcam..ne olursa olsun türkçe konuşucam ve başka dilde konuşmalarına müsade etmiycem..veli toplantısında da bunun çocuklarının yararına olduğunu,bunu bu nedenle istediğinizi üstüne basa basa söyleyin..vee emin olun çocuklar dönem sonuna dağru sizi çok iyi anlamaya başlıyorlar ve konuşuyorlar da üstelik.. ve bunun mutluluğu hiçbir şeyde yokönceleri, mesela dinazora 'izalazor' diyebiliyorlar ama yine de diyorlar işteçocuklar sandığımızdan daha erken herşeyi kavrıyorlar...sınıf mevcudunu arttırmaya gelince;yazan arkadaşlarımın kullanmış olduğu metod sanırım çok iyi bir fikir..kolay gelsin..
    Hiçbir zaman hata değil;her zaman ders...

  • #8
    gulsum_122 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    29.Eylül.2011
    Mesajlar
    3
    @gulsum_122







    verdiğiniz bilgiler için tşkr ederim...görev yapmıyorum hocam öğrenciyim bu konuda araştırma yapıyorumda..

  • #9
    cemozan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12.Aralık.2010
    Mesajlar
    170
    @cemozan







    arkadaşlarım çok güzel bilgiler verdiler. biz de sınıfı doldurmak için 2006 ve 2007 li öğrencileri aldık. eğer öğrenciler okula gelmiyorsa zorlamayın. kayıtlı dursunlar. gelmeyenleri yok yazın. bu şekilde de idare edebilirsiniz. Gelmeyenleri niye gelmiyorlar deyip farklı şeylerle zorlama yapasanız sizin başınız ağroyabilir öğretmenim. kendinize dikkat edin. iyi çalışmalar.

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. k.maraşta görev yapan arkadaşlarım
      Konu Sahibi _tuqba Forum ÖĞRETMEN ETKİLEŞİMİ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 20.Mart.2013, 12:03
    2. diyarbakırda görev yapan arkadaşlar
      Konu Sahibi yesimemir Forum ÖĞRETMEN ETKİLEŞİMİ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 04.Mayıs.2012, 23:07
    3. Doğuda görev yapan hocalarımız bulundugunuz yerler neresi ve tavsiye eder misiniz?
      Konu Sahibi ABCcccc Forum ATAMALAR VE TAYİN İSTEMLERİ
      Cevap: 43
      Son Mesaj : 01.Şubat.2012, 23:05
    4. izmir'de görev yapan arkadaşlara
      Konu Sahibi tuche Forum İŞ ARAYANLAR
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 22.Kasım.2010, 23:32
    5. MARDİN ve İlçelerinde görev yapan öğretmenlerrrr
      Konu Sahibi missazure Forum HANGİ OKULDA GÖREVLİSİNİZ
      Cevap: 5
      Son Mesaj : 04.Ocak.2010, 20:25

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş