Okul Öncesi Eğitim programımızda olması gereken sınıf düzenimizi ve merkezlerimizi, alternatif eğitim modellerini araştırarak, meslektaşlarımızın fikirlerinden de faydalanarak bu yıl istediğimiz seviyeye getirdik.
Sınıfımız orta boy bir sınıf.
Atatürk, Fen ve Duyu, Blok, Dramatik Oyun, Kitap, Matematik ve Sanat olmak üzere 7 merkezden oluşmaktadır.
Sınıfımızın eski hali, çok renkli, çok (plastik) oyuncaklı, dolapların duvara yapışık, masaların ortada olduğu bir sınıftı. Bu sene boya badana yapılmasını fırsat bilerek sınıfımızı daha verimli hale getirdik.
Atatürk merkezini oluştururken, Atatürk'ün güler yüzlü, eğlenceli, kadına ve çocuğa saygılı olduğunu gösteren fotoğraflarından seçmeye çalıştık.
Fen Merkezinde, oldukça doğal materyal kullandık ve bir masayı kestirerek duyu masası yaptık.
Blok merkezinde, elimizdeki dolapları ve eski blokları kullandık. Doğadan bulduğumuz dalları halka şeklinde kestirerek ve zımparalayarak kendi ahşap bloklarımızı oluşturduk.
Dramatik oyun merkezinde, plastik oyuncakları sınıftan çıkardık, onların yerine pazardan gerçek tabak, tencere, çaydanlık vb. eşyalar aldık. Ayna yaptırdık ve dramada kullanabileceğimiz kostümleri asmak için askılık aldık.
Kitap merkezine, raflar, cibinlik taktırdık ve ışıklar ile hayal dünyasını zenginleştiren bir ortam yaratmaya çalıştık. Çocukların rahatça uzanıp kitap okuyabilmeleri için de bulduğumuz bir palet üzerine minder diktirip yastıklar koyduk.
Matematik merkezinde, özellikle kağıt tüketimini azaltmak için, bir masayı kara tahta boyası ile boyayıp, tebeşir ile matematik çalışma ortamı oluşturduk.
Sanat merkezinde, duvara ray ve saksılar taktık. Saksılarda sanat etkilinklerinde kullanılacak boyalar, makaslar, yapıştırıclar ve bazı doğal materyaller koyduk. Sanat merkezine arkası dönük olan dolaba ipler takarak, çocukların etkinliklerini sergilemesi için zemin hazırlamış olduk.


Detaylı fotoğrafları aşağıda görebilirsiniz.