Tecrübeli arkadaşlardan yardım lütfen - Sayfa 2


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Tecrübeli arkadaşlardan yardım lütfen

Like Tree16Likes

Konu: Tecrübeli arkadaşlardan yardım lütfen

  1. #11
    evcikg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    03.Ekim.2014
    Mesajlar
    5
    @evcikg







    Ah arkadaşlar vah arkadaşlar, tam bir şeyleri yoluna koydum diyorum ki, karışıyor işler. Kasımın sonunda yeni bir öğrencim başlamıştı. Bir kaç gün uğraşla adapte ettim. Şimdi yeni bir öğrencim daha başladı (Annesinin işi varmış da ) Öğrencim sınıfa girmiyor, çığlık çığlığa tüm okulu inletiyor. Sınıfa girse de çırpınacak. Uyum sürecinde nasıl yöntemler kullanıyorsunuz. Ağlayan öğrenciyi diğerlerin yanında mı tutuyorsunuz, ayrı bir yerde mi? Aileye neler öneriyorsunuz. Yardım lütfen yine yeniden Bir deidareye itiraz hakkım yok mu? Her geleni kaydediyor.

  2. #12
    kırlangıç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    18.Nisan.2009
    Nereden
    kocaell
    Mesajlar
    69
    @kırlangıç







    öğretmenim öncelikle bende 7yıllık öğretmenim.Bu çocuklardaki davranış bozukluklarını ödüllendirme panosu veya düşünme köşesi gibi psikologların önerdiği istemmi denyebilirsiniz.Ama ceza değil.çocuğun yaşına göre
    dakika tutarak bir sandalyeye oturuyor ve yaptığını düşünmeni istiyorum diyorsunuz diğer arkdaşlarına farkettirmeden ,dakikası dolduktan sonra çocuğa yaptığı yanlış davranışın ne olduğunu ve özür dilemesi gerektiğini söylüyorsunuz.Sonra zaten hatasını anlıyor.Sonra öğrencinize kocaman bir sarılıp öpüyorsunuz.Zaten onlardan mutlusu yok.inatlaşan öğrencize gelirsek konuşarak ikna ve terapi gibi sürekli telkin ederek öğrenciye yaklaşın zaten öğrenci rahatlıyacağı için size olumlu davranış olarak geri dönecektir.Yemek yemeyen öğrencileri yemleri doğrultusunda fazla baskı yapıp sıkmayın çünkü geri teper.Kendi haline bırakın.Türkçe dil etkinlilerinde çocuklara beslenmemizin ne kadar önemli olduğunu ve büyümüzde ne gibi roller oynadığını çocuklara anltın.Çünkü anlatmadan ve şevke getirmeden çoturmadan ilgilerini çekemezsiniz.Ayrıca kilolarını ve boylarını ölçerek sen bugün ne kadar büyümüşsün hım demek ki yemeklerini bitirdiğin için kilo almış ve boyun uzamaış yakında beni geçeceksin deyinBakın herşeyin ne kadar farklı olacağını göreceksiniz.bir öğretmeninde öğrencilerinden öğreneceği çok şey vardır bence.Sürekli araştırmalı birşey öğrenmeli ve onarın ilgi ve bilgilerini taze tutmalıyız hocam.çünkü ilköğretimin temelini biz atıyorruz çocuklarımıza onlar bizim geleceğimiz.Çok değerliler hepsini engelli yada sorunlu hepsini topluma kazandırmak ve eğitmek şekillendir kazandırmak bizim elimizde.umarım fikirlerimi dikkate laırsınız.Bağrırarak yada sesimizi çocuklara yükselterek bir yere varamayız.Bağırmakta bir şiddettir unutmayalım.iyi akşamlar dilerim.
    evcikg likes this.

  3. #13
    kırlangıç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    18.Nisan.2009
    Nereden
    kocaell
    Mesajlar
    69
    @kırlangıç







    Öncelikle çocuğun okula uyum sürecinde çocuğun annesini bir hafta boyunca mutfakta yada okulda çocuğun görmeyeceği bir yerde misafir ediyorsunuz.Sonra çocuğa arkdaşlarını ve okulu sınıfı gezdiriyorsunuz.okulun güzel bir olduğu ve burada hem eğlenip hemde öğreneceğimizi söylüyoruz.çocuğu kazanamadım deyip pes etmek yok özel ilgi gösterip daha çok size ve arkdaşlarınına bağlanmasını sağlayın.Hocam necizane fikrim.
    evcikg likes this.

YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

Benzer Konular

  1. haftalık 40 saat çalışan arkadaşlardan yardım istiyorum!!!!!!!
    Konu Sahibi aylaa Forum ÜCRETLİ ÖĞRETMEN SORUNLARI
    Cevap: 16
    Son Mesaj : 10.Şubat.2015, 22:45
  2. tecrübeli öğretmen arkadaşlar fikirlerini söylesin lütfen :(
    Konu Sahibi slcnipek Forum ÖĞRENCİLERLE İLGİLİ SORUNLARINIZ
    Cevap: 3
    Son Mesaj : 17.Eylül.2014, 03:32
  3. tecrübeli hocalarım yardım lütfen:(
    Konu Sahibi _gulshen_ Forum SORU VE SORUNLARINIZ
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 15.Aralık.2012, 01:20
  4. tecrübeli arkadaşLardan ufak bir yardım istesem? =)
    Konu Sahibi TeLvin Forum GELİŞİM ve GÖZLEM FORMLARI
    Cevap: 6
    Son Mesaj : 20.Mayıs.2012, 17:53
  5. tecrübeli öğretmenlerden yardım istiyorum
    Konu Sahibi gcevik Forum ETKİNLİK İSTEKLERİNİZ
    Cevap: 6
    Son Mesaj : 23.Eylül.2010, 00:16

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Facebook ile Baglan Giriş