ÇOK KÖTÜ BİR VELİ TOPLANTISI YARDIMMM


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

ÇOK KÖTÜ BİR VELİ TOPLANTISI YARDIMMM

Like Tree5Likes
  • 3 Post By seyhan_b
  • 1 Post By Emine TURAN TUNÇ
  • 1 Post By pembe panter

Konu: ÇOK KÖTÜ BİR VELİ TOPLANTISI YARDIMMM

  • #1
    Sawako - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.Ekim.2015
    Mesajlar
    2
    @Sawako



    ÇOK KÖTÜ BİR VELİ TOPLANTISI YARDIMMM





    Benim sorunum velilerle. Bu sene velilerimin çocukları geçen yıl başka bir sınıftaydı.Hepsi birbirini tanıyor falan.Geçen gün veli toplantısı yaptım. Toplantıda söylediklerimi pek dikkatli dinlemiyorlar gibi hissettim.söylediğim şeylere ters cevaplar verenler oldu.çocukları gelmeyeceğinde okula haber vermelerini söyledim.Birbirlerine baktılar görüşmek isterlerse okula gelip dersten önce görüşebileceğinizi söyledim. Hemen yine itirazlar geldi. Whatsapp grubu kuralım dediler. Bende yaptığıımız etkinlikleriin fotoğraflarını bilgisayardan akabileceklerini söyledim.resmen güldüler söylediğim şeylere.Telefon numaramı vermeyi çom fazla istemedim. Ama önemli birşey olursa telefonumu verebilirim dedim.Toplantı bitincede çoğunluğu beni müdüre şikayet etmiş.bu öğretmeni istemiyoruz.Geçen yılki öğretmen sürekli onlarla konuşuyormuş, internette grupları varmış falan.Müdürde benden velilerle tekrar toplantı yapmamı istedi. Ama ben söyleyeceğimi söyledim onlardan özür mü dileyeceğim saçma yani.Bu arada müdür başka bir sınıfın öğretmeniyle yer değiştirebileceğimi söyledi ama sınıf değiştirirsemde veliler biz şikayet ettik öğretmeni değişttirdik diye düşünür diye düşünüyorum.
    Ne yapmalıyım, çok moralim bozuldu bir yıl böyle nasıl geçecek 😕

  • #2
    seyhan_b - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    20.Ağustos.2013
    Mesajlar
    27
    @seyhan_b







    Öğretmenim bu sene kaçıncı senen bilmiyorum ama önce velilere karşı net olman gerekiyor.Geçen seneki öğretmenden bahsediyorlarsa geçen sene o öğretmen sizin öğretmeninizdi bu sene ben sizin öğretmeninizim o farklı ben farklıyım benim tarzım bu buna alışmanız gerekiyor gibi şeyler söyleyebilirsin.Bazı veliler kendi istedikleri gibi yaptırmak isterler.Buna fırsat verme sen nasıl yapıyorsan öyle yap.Velinin lafına isteğine göre hareket edemeyiz.Herkesin bir çalışma şekli vardır.Bunu velilerine benimsetmeye çalış.Sen kararlı ol.Onların isteklerine boyun eğme, o sınıfın öğretmeni sensin.Onlar senin çalışma düzenine alışmak zorundalar.Ters cevap verenlerle uygun bir dille konuş gerekirsede sert tavır takın ama kendi tarzını onlara benimset.

    Ben ortaokula bağlı anasınıfında çalışıyorum.Bizim velilerimizden bazıları giriş çıkışlardaki düzeni kendilerine çok dert edinmişlerdi.Böyle hiç olmuyo daha önceden başka türlü oluyor gibi bizim düzenimize müdahale etmeye kalktılar.Biz kararlı davranarak bizim düzenimizin bu olduğunu söyledik.Onlara bunu benimsetmemiz iki haftamızı aldı.Ama sonunda paşa paşa bizim dedğimizi yapmak zorunda kaldılar.

    Hocam sizde kararlı olun.Müdürünüz tekrar veli toplantısı yapmanızı istiyorsa bunu o istediği için değil eğer siz ikinci bir toplantı yapmayı uygun görüyorsanız yapın.Bazı müdürler velinin ağzına bakabilir.Müdüre karşıda net bir tavır sergilemeniz gerekiyor.İkinci bir toplantı yapıp velilere kararlı bir şekilde düzeninizin bu olduğunu sizin öğretmeniniz benim bunu kabullenmeniz gerekiyor diyebilirsiniz eğer isterseniz.Sınıf değiştirmeyi bence hiç yapmayın derim.Ücretlimi yoksa kadrolumusunuz bilmiyorum ama. Veliye karşı her zaman net olmak dik durmak ve kararlı olmak gerekiyor. O sınıfın öğretmeni sizsiniz kendinizi bir şekilde kabul ettirmek zorundasınız. Faydalı olabildiysem ne mutlu.

  • #3
    Emine TURAN TUNÇ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21.Mart.2009
    Nereden
    İSTANBUL
    Mesajlar
    28,261
    @Emine TURAN TUNÇ







    seyhan arkadaşımız size güzel yol göstermiş bence. insanlar özellikle veliler açık kapı ararlar ve suistimal etmeye çalışırlar.sizin duruşunuz, kararlılığınız, otoriteniz sorunu çözecektir. öncelikle çözüme odaklanmak gerek. kolaylıklar dilerim
    Neslihan KILIÇ likes this.

  • #4
    Sawako - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.Ekim.2015
    Mesajlar
    2
    @Sawako







    Teşekkür ederim cevaplarınız için.
    Toplantıda ben geçen yıl öyle olmuş olabilir ama ben böyle istiyorum gibi şeyler söyledim ama anlamak istemediler demekki. Ve müdür toplantı yapın diye ısrar ederse ne yapacağım mecbur bırakıyor bazen 😞😕

  • #5
    kırlangıç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    18.Nisan.2009
    Nereden
    kocaell
    Mesajlar
    69
    @kırlangıç







    arkdaşım probleminizi okudum.neden velileri böyle sorun olarak gördüğünüzü anlayamadım.Bemce siz velilerinize daha içten davranır ve onların istekleri ve kendi istekleriniz arasında ortak bir yol bulabilirsiniz.Bir öğretmenin herşeyden önce iletişim gücünün kuvvetli olması ve veli ile etkili iletişim kurma yoluna gidilmelidir.bu mesleği yapıyorsak velilerimizi bir arkdaş dost olarak görmemiz gerekiyor.

  • #6
    kırlangıç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    18.Nisan.2009
    Nereden
    kocaell
    Mesajlar
    69
    @kırlangıç







    arkdaşım herşey konuşarak iletişim kurmak ve velileri kendinize engel değil.Çok sevdiğiniz öğrencilerin nanna ve babları gibi düşünürseniz bir problem yaşanmayacağını düşünüyorum.Bence siz velilerinizle bir daha toplantı yapıp bütün içtenliğinizle gözlerinin içerisine bakarak bütün içtenliğinizle konuşun.bir öğretmen herşeyden önce çok iyi iletişim kurabilmeli ve ortaya çıkacak sorunları konuşarak ortaya kaldırabilecek bir kişilk olmalıdır.

  • #7
    kırlangıç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    18.Nisan.2009
    Nereden
    kocaell
    Mesajlar
    69
    @kırlangıç







    gülümseyerek ve insan psikolojisinden anlayarak ona göre hareket edilerek aşılamayacak hiç bir sorun olacağını zannetmiyorum.Öğretmen gülümsemli idareye sınıf annesiyle ve koordinili olarak çalışmalıdır.

  • #8
    pembe panter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10.Mayıs.2009
    Mesajlar
    737
    @pembe panter







    Ben veli toplantılarımda söyleyeceklerimi yumuşak bir dille söylerim. Eğer velilerin gözlerinde mumnuniyetsizlik sezersem kararı onlara bırakırım. (Kararı onlara bırakırım derken örnek verecek olursam mesela beslenme listesinde sınırları çiziyorum. Cips, çikolata, paketli gıdalar, meyve suyu vb yasaktır. Bunun dışında hangi gün hangi yiyeceği hazırlayabilirsiniz diyerek soruyorum ve beslenme listesini belirlemeyi onlara bırakıyorum).Görüş saatlerine gelince, sonuçta siz o sınıfta velilerle sohbet edip çene çalmak için maaş almıyorsunuz öğretmenim. Öğrencileri yetiştireceksiniz, geliştireceksiniz. Bunu velilere açık bir dille ifade edin. Aslında her şeyin bir çözümü vardır. Ben kararların çoğunu velilere bıraktığımdan beri sorun yaşamıyorum. Önceki yıllarımda velilerimle bir facebook grubu oluşturmuştum fakat sürekli olarak facebook da vakit geçirmek gerekiyordu, etkinliklerin fotoğrafını çek, internete yükle vs zor oluyordu zaten diğer seneler bunu devam ettirmedim. Velilerinizden eğer bu tür istekleri olanlar olursa sorumluluğu onlara verip onların grup kurmasını isteyebilirsiniz. Siz sadece uzaktan katılırsınız. Ben telefon numaramı velilerime verdim. Onların bütün numaralarını da (anne cep, baba cep, ev telefon vb) telefonuma kaydettim acil durumlar için ve belirli bir saatten sonra telefonumu açamayacağımı belirttim.
    Öğrencileriniz için yapacağınız eğitim çalışmalarından ve bunların çocuklara olan olumlu etkilerinden bahsedebilirsiniz, aylık bültenler gibi çocuklarla sınıfta yaptığınız çalışmaların, öğrettiğiniz şiir, şarkı vb dökümanlarını eve gönderebilirsiniz. Davranış takip formu gönderebilirsiniz. Aslında veli, öğretmenin kalitesini fark ettiği zaman saygı duymaya başlar. Bunu onlara hissettirmeniz lazım. Kendi deneyimlerimle acizane tavsiyemdir bence ikinci bir toplantıyı mutlaka yapın ama iyi hazırlanın.
    Selma Hoca likes this.
    Birşeyler yapmak lazım,
    Birşeyler yapmalıyım,
    Benim bir şeyler yapmam lazım,
    Ne olduğunu bilmiyorum ama yapmalıyım,
    Dur...galiba biliyorum,
    Evet evet, tabi yaaa...neden olmasın?

  • #9
    basagi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    14.Mayıs.2011
    Mesajlar
    54
    @basagi







    Hocam bende bu yıl yeni bir okuldayım geçen yıl başka öğretmendeki çocukları aldım ilk toplantımı yaptım veliler geçmişten bahsedemediler bile onlar söylemeden ben kendimi anlattım çalışma sistemimi anlattım ama ses tonuma dikkat ederek kelimeleri seçerek konuştum.onlar söylemeden ben söyledim geçen yıl wahatsap grubunu kullandıklarını bu yılda kurabileceğimizi ama sadece bilgi ve fotoğraf paylaşımı yapabileceğimizi gereksiz yere gruba paylaşım yapılmamasını rica ettim.arada espiriler falanda yaptım konuştuğumuz konularla ilgi hepside ilk günden teslim oldular.grubu da kurdum şimdilik sıkıntı yok.

  • #10
    basagi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    14.Mayıs.2011
    Mesajlar
    54
    @basagi







    Bu arada hocam gruba attığım fotalarda çocuklarını göremeyenler çekip atmamı istedi.fotoları rast gele fektiğimi bazen her çocuğun fotoğraf karesinde olmamasının normal olduğunu yazdım.

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. ZÜMRE TOPLANTISI
      Konu Sahibi adım88 Forum TUTULMASI GEREKEN DOSYA EVRAK VE TUTANAKLAR
      Cevap: 3
      Son Mesaj : 26.Mayıs.2014, 20:04
    2. ACİL YARDIMMM
      Konu Sahibi _masal Forum YILLIK PLAN ÖRNEKLERİ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 21.Ekim.2012, 16:08
    3. LÜTFEN YARDIMMM EDİNN YİNE Mİ TORPİLL:((
      Konu Sahibi adigepsase Forum ÖĞRETMEN ETKİLEŞİMİ
      Cevap: 14
      Son Mesaj : 07.Ekim.2011, 15:19
    4. ÖNLİSANSLILAR'IN 2.ANKARA TOPLANTISI..
      Konu Sahibi Gülşah MUTLU Forum ÖNLİSANS (okul öncesi)
      Cevap: 62
      Son Mesaj : 11.Şubat.2010, 12:32

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş