ağlayan öğrenci...


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

ağlayan öğrenci...

  • #1
    sevgilburgaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10.Ekim.2009
    Mesajlar
    137
    @sevgilburgaz



    ağlayan öğrenci...





    bir erkek öğrencim 3hafta önce babası hacca gittiğinden beri ara ara sınıfta ağlamalara başladı.annesine öğretmen kızdı diyomuş,ben sorduğumda annem karnıma vurdu ya da annem bağırdı,kızdı falan diyo ve bunu nadiren söylüyo,çünkü sınıfta 3saat boyunca ağladığı oldu ve neden ağladığını söylemeyi bırakın ağzından tek kelime çıkmadı.bu öğrencim diğer öğrencilere göre de ay olarak küçük,kasları da tam gelişmemiş etknlklerde zorlandığı zamanlarda da oturup yarım saat sessiz sessiz ağlar,ben ya da diğer arkadaşları etknliğine yardım ettiğinde de etknliği bırakır,oturur keyfine bakar yardımdan anladığı şey etknliği başkasına yaptırmak.en son gene cuma günü saatlerce 1buçuk saat boyunca ağladı,neden ağladığını da kesinlkle söylemedi,çünkü konuşmuyo bu tür zamanlarda.annesi dün sabah söylemiş bugn seni erken alcam babanı almaya gidicez demiş,sabah geldiğinde çocuk bunu söyledi bana,öğretmenim bizim eve hurma yemeye gel falan dedi sonradan artık babası mı geldi aklına bilmem uzun bi süre sessiz ağladı,o ara annesi kapıdan görününce bağıra bağıra ağlamaya başladı,kendimden şüphe duydum o an,çocuğa içerde işkence ettim heralde diye onun saatlerce sessiz ağlaması benm de sınıftaki veririmi düşürüyo,babası geldi hacdan ama yine aynı tepkileri verme ihtimali yüksek,bu kez de babasının tekrar gideceği fikri beliriyo çocukta.ne yapmalıyım fikri olan söylesin,onun ağlamaları beni de çok etkiliyo sınıfta.yardım lütfen..

  • #2
    neşe_kanat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    26.Mart.2010
    Mesajlar
    1
    @neşe_kanat







    hocam öncelikle veliyle oturup çocuğun ağlama krizinin ne zaman,neden başladıgını tesbit etmelisiniz.Eğer gerçekten babanın gidişi ise neden babanın ne zaman döneceği takvimden gösterilerek çocukla takip edilir.Annenin her ağladığında bugün gelecek demesi güven sıkıntısına neden olur.Ağlamanın nedeni, etkinlikler onu zorluyorsa bu da olabilir.Çocuk dikkat çekmek için de yapıyor olabilir,bu durumda görmezden gelme yöntemini uygulayabilirsiniz.dediğim gibi öncelikle sorunu tesbit etmelisiniz,aileyle işbirliği ilede sorunu çözceksiniz.

  • #3
    sevgilburgaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10.Ekim.2009
    Mesajlar
    137
    @sevgilburgaz







    hocam veliyle babanın gittiği günlerde görştm o zaman anladımki çocuğun daha büyük sıkıntıları olablr.çünkü baba mükemmeliyetçi biriymiş ve çocukların yanlışına tahammülü yokmuş,yanlış yaptıklarında çok çabuk sinirlenirmiş,çocuklar da babayı çok seviyo babanın gözüne girme çabaları var 2kardeşte de.bendeki öğrenci daha önce de ağlamıştı ilk günlerde arkadşnn ayranı dökülmüştü üzerine,o zaman 1saat gene sessiz sessiz oturdu konuşmadı ağladı,ayran döküldüğü için ağladığı belliydi başka bir olay olmadı çünkü ağlamasına sebep.
    son günlerdeki ağlama sebebi babanın gitmesi anneyle görştk evde de ağlıyomuş ve bu çocuk normal zamanlarda en neşeli en kıpır kıpır çocuklardan biri, baba gittikten sonraki 2gün okula gelmek istememiş falan.sürekli de okula geldiğinde babadan bahsediyo aklı hep babada.
    dikkat çekme konusuna gelince evet o çocukta olan bi davranış,arkadşlarına göre hep önde olmak ister,hep bana en yakın olacak şekilde sandalyesini yerleştirir,sürekli benmle fiziksel temas kurar,dokunur,sarılır falan.işte bunu anlayamıyrm çocuk okulu seviyo,arkdş ilişkileri de iyi ama son 3haftadır çok sık ağlaması ve konuşmaması benim canımı sııkıyo.derdini anlatsa çözüm yolu sunucam da o durumlarda oturuyrm yanına konuşuyrm tepki vermiyo.ben de en sonunda bırakıp etknlkleri yaptryrm o bi köşede sessiz oturup ağlıyo,bu çok üzücü benm için,diğer çocuklarla oyun oynuyrz onların gülüp eğlendiğini görünce ağlaması daha da çok artıyo.

  • #4
    Emel Hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    05.Mart.2009
    Nereden
    Eskişehir
    Mesajlar
    13,302
    @Emel Hoca







    Öğretmenim; sizi anlıyorum, çocuğa yardım etmek istiyorsunuz ancak elinizi kolunuzu bağlı hissediyorsunuz.

    Babaya düşkün bir çocuğa benziyor. Bu çocuk sürekli mutsuz görünüşlü sanırım. Güven eksikliği çekiyor. İşlerinin beğenilmemesinden korkuyor. Bu yüzden de bir etkinliğe katılmıyor.

    Öncelikle güven kazanacağı sözcükler söylenmeli. Mutlaka veliye de bu öğretilmeli. Problemin kaynağı bulunursa çözüm yarılanmış sayılır.

    Okulda rehberlik öğretmeniniz varsa ondan yardım isteyebilirsiniz.

    okula gelince kendisini kucağınıza alın, evde neler yaptığını sorun. Evde kendisini en çok kimin güldürdüğünü / ağlattığını sorun.

    Üzerinde gülen ve mutsuz yüz bulunan iki duygu resmi gösterin.

    * Annenle konuşurken kendini nasıl hissediyorsan o yüzü boya, deyin.

    * Babanla..................

    Evde yaşayan başka kişiler varsa onları da işin içine katın.

    Okulda olduğu zaman yaşadığı duyguyu boyasın.

    * oyun oynarken......

    * Konuşurken...............

    *Resim yaparken.......

    *Benimle konuşurken hangi duyguyu yaşıyorsun, onu boya, diyin.

    * Sonra her mutsuz işaretlediği soru cevabını inceleyip, neden sorusunu sorun ve not tutun.

    Bir yerde size ip ucu verecek sonuç çıkacaktır.

    Kolay gelsin.

  • #5
    sevgilburgaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10.Ekim.2009
    Mesajlar
    137
    @sevgilburgaz







    emel hocam önerileriniz için teşekkr ediyorum öncelikle.bazen çocuklara kızarız sesimiz yükselir ya hani ben bu çocuğa bunu yapmaya korkar oldum aşırı bi duygusallık var çocukta ve o durumlarda hemen morali bozulur,kendini kötü hisseder oysaki o an yapılmaması gereken bir konuda uyarmışımdır.
    kucağa alma konusunda da hepsine aynı muameleyi yapmaya özen gösteriyorum onu çok seviyo diye düşünemesinler diye.her gün oyunlarımız vardır hep birlikte kucaklaşır sarılırız.
    ama bu çocukta şu var hem aşırı kendine güven hem güvensizlik,bilmiyorum ikisi bir arada olur mu ama bu çocuk mahallede de büyükler tarafından çok sevilir,babası yaşında adamlarla sohbete koyulur bıcır bıcır bi çocuk ufak tefek sevimli.ama bi taraftan da yetersizlik duygusu var diğer arkadşlrının yaptığı etknlkleri yapamadığında morali bozuluyo ve bunu ona anlatamıyrm,emre sen diğer arkadşlarından biraz küçüksün ve bu yüzden daha tam onlar gibi etknlkler yapamayblrsin ama bu senin yapamayacağın anlamına gelmiyo diyorum,bi de babasıyla dönem başında konuştuğumda belki seneye de anasınıfına gönderblrz biraz küçük bizimki diyodu,ama emre bunu kabul edemiyo bu arkadşlarından geride kalacağının sıkıntısını yaşıyo.annenin konuşmalarından anladığım kadarıyla babanın gözüne girme düşüncesinden dolayı çocuk 1yıl daha anasınıfına gelmeyi düşünemiyo.
    bir de şu var daha sanat etkinliğinin ne olacağını göstermeden boyaları dağıtırken öğretmenim ben yapamam,yorulurum diyo,ya da hikaye etknlğinde daha hikayeyi ben anlatmadan öğretmenim ben anlatamam diyo.

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. şu an ağlayan bir öğretmenim
      Konu Sahibi mervetr Forum NASIL BİR ÖĞRETMENSİNİZ? Anlatın
      Cevap: 16
      Son Mesaj : 03.Kasım.2011, 01:14
    2. ağlayan çocuklar:(
      Konu Sahibi BURCU-BAŞKAL Forum ÖĞRENCİLERLE İLGİLİ SORUNLARINIZ
      Cevap: 17
      Son Mesaj : 14.Ekim.2010, 00:39
    3. Sınavsız öğrenci alan ortaöğretim okullarına öğrenci kayıtları genelgesi
      Konu Sahibi HALE GAMZE Forum YÖNETMELİK,YÖNERGE, KANUN,TÜZÜK vb DUYURULARI
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 04.Eylül.2010, 00:43
    4. Sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına öğrenci kaydı konulu genelge
      Konu Sahibi HALE GAMZE Forum YÖNETMELİK,YÖNERGE, KANUN,TÜZÜK vb DUYURULARI
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 20.Ağustos.2010, 02:22
    5. Ağlayan kek...
      Konu Sahibi nazan Forum TATLI, PASTA, KEK vs
      Cevap: 5
      Son Mesaj : 21.Temmuz.2009, 20:07

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş