4 yıllak lisans eğitimi yalan oldu!!!


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

4 yıllak lisans eğitimi yalan oldu!!!

  • #1
    dcan55 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    05.Mayıs.2012
    Nereden
    Samsun
    Mesajlar
    1
    @dcan55



    4 yıllak lisans eğitimi yalan oldu!!!





    selamlar değerli hocalarım sizden bir sorunum üzerine yardım istiyorum. şubat 2012 öğretmen atamasında ilk atama olarak kadro aldım. malumunuz doğu bölgesinde bir köyde görevime başladım. ilk başlarda bütün başarısızlığımı acemiliğime vererek moral bozmadan kendimi geliştirmeye odaklandım fakat gün geçtikçe başarısızlığım da bir değişim olmadı. çocukların ilgisini çekmeme rağmen bir türlü etkinliklerde başarı sağlayamıyorum. 23 nisan gösterilerinde rezilliğin dibine vurdum resmen. ront, drama, skeç, dans, şarkı, türkü, şiir, gösteri hepsini çalıştırdım ayrı ayrı buraya geldiğim günden beri, ikinci tür ceza denedim olmadı pekiştireç denedim olmadı isyanın eşiğindeyim ay sonunda okul öncesi şenlikleri var şimdiden diken üstümdeyim. müdürümde dün(cuma) çalışmalar nasıl gidiyor diye sorunca hepten hissettim o dikeni çocukar kavga döğüşten başka bişey bilmiyorlar bir ay makas kullanma çalışması yaptık hala düz çizgiyi kesme çalışması yapamıyoruz ki kesmelerini istediğim 10cm kadar. yardım, telkin, teskin herşeye açığım..

  • #2
    sirin1978 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    05.Nisan.2010
    Mesajlar
    8
    @sirin1978







    arkadaşım moralini bozma sadece etkinlikleri birazdaha basitleştir .kavgalara gelince doğu orası genlerinde var diyorum... benim bulunduğum okulda birleştirilmiş sınıf var öğrencilerimin erken dağıldığı bir gün 1.2.3. sınıfın bir arada olduğu sınıfa girdim ve bir etkinlik yaptırmak istedim 3. sınıfa giden öğrenci halen makas tutmayı kağıt kesmeyi bilmiyor ve ben çok üzüldüm...ailelerini bilinçlendirmeye bak ...

  • #3
    gülşennnnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10.Mart.2010
    Mesajlar
    87
    @gülşennnnn







    Öğretmenim,hiç moralini bozma.Sen daha göreve başları birkaç ay olmuş, kimse ne senden ne de çocuklarında olağanüstü şeyler beklemiyor. Ben 14 yıllık öğretmenim,zaman zaman benim bile sınıf disiplininde zorlandığım günler oluyor, her şeyi aynı anda yaptırmaya çalışma. Basitten zora git. Mesela makas çalışmasında önce sadece açma kapama çalışması ve düzensiz kağıt kesme çalışmasıyla başla. ayrıca tören ve gösterilerde sadece bir çalışma sun,birden çok çalışma(hem ront,hem skeç,hem şarkı,şiir) çok yorucu olur,hem seni hem öğrencilerini zorlar,hem de kafa karışıklığı yapar. Bir tane yap,müziği,kıyafeti ve hareketleriyle tam olsun.
    Emin ol,benzer şeyleri ilk göreve başladığımız zamanlarda hepimiz yaşadık.Korkma,hep böyle olmayacak.Sene başında sıfırdan aldığın öğrencilerle daha hızlı yol katedeceksin.Kendine güven.Unutma,bizler bu çocuklardan üstün sanat eserleri çıkarmasını yada nitelikli tiyatral gösteriler sunmalarını bekleyemeyiz,onların oaraya çıkmaları bile yeter,çocuklar,doğallıklarıyla,hatalarıyla güzeldir.kolay gelsin.

  • #4
    gül19 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    23.Nisan.2009
    Nereden
    Bursa
    Mesajlar
    419
    @gül19







    arkadaşım kendini hiç üzme bende 5 yıl özel okulda çalıştıktan sonra kadrolu doğu da bir köye gittim. şartlar çok zor ilk önce dil problemi var zaten ben ilk yıl tercümanlık yapan ablaları sayesinde anlaştım çocuklarla yıl sonunda ancak birbirimizi anlamaya başladık. sene sonunda müfettişler geldi ben bütün dosyalarımı önlerine serdim herşeyim tamdı ama birini bile açık bakmadı hocam senden biz burda sadece Türkçe öğretmeni istiyoruz ,senin burada olman ve örnek davranışlarda bulunmak yeter bu çocuklara dediler. arkadaşım sende beklentilerini az tut , moralini bozma elinden gelini yap. ..

  • #5
    Drama06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    04.Ocak.2011
    Mesajlar
    759
    @Drama06







    Hocam çocuklar zaten 1 dönem boyunca anca makasla vs.. düzgün kesmeye yeni yeni başlıyorlar ki sen subatta başlamışsın birkaç ay anca uyum sağlamayla geçiyor okula, sana, birbirlerine, birşeyleri paylaşmaya vs.. yeni yeni alışıyorlar bu sırada diğer kazanımlara vakit kalmaması çok normal hiç canını sıkma ve köy öğretmeni olmanın keyfini çıkar koşulları çok zor olsa da çok güzel bir deneyim

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. 66 Aylıklar ahlak eğitimi,değerler eğitimi,karakter eğitimi Dersleri alabilecek
      Konu Sahibi BURCU-BAŞKAL Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 06.Haziran.2012, 21:05
    2. Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü lisans tamamlama
      Konu Sahibi Ülkü DUYSAK Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 01.Haziran.2011, 21:32
    3. Cevap: 40
      Son Mesaj : 31.Ağustos.2010, 23:27
    4. Cevap: 0
      Son Mesaj : 09.Temmuz.2009, 00:28
    5. Anadolu Üniversitesi uzaktan eğitim ön lisans ve lisans öğretim ve sınav yönetmeliği
      Konu Sahibi HALE GAMZE Forum YÖNETMELİK,YÖNERGE, KANUN,TÜZÜK vb DUYURULARI
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 19.Haziran.2009, 11:01

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş