Yeni yıla muhteşem konser

Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, yeni yıl konseriyle sanatseverlerle buluşacak.

Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, yarın Antalya Kültür Merkezi'nde konser verecek.
Şef Roberto Fores Veses'in yöneteceği konserde valsler ve polkalar seslendirilecek.
Antalya Devlet Tiyatrosu (ADT) oyuncuları 27 ve 29 Aralıkta, Ayhan Akalın'ın yazdığı, Selim Bayraktar'ın yönettiği ''Cıbıl Kurt'' adlı çocuk oyununu sahneleyecek. Doğanın kirlenmesinin konu edildiği oyunda Keloğlan ve Cıbıl Kurt'un maceraları müzik ve dans eşliğinde aktarılıyor.
İvan Sergeyeviç Tungenyev'in yazdığı ''El Kapısında'' oyunu 26 ve 30 Aralıkta Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.
Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT) oyuncuları ise 26 Aralıkta İtalyan yazar Dario Fo tarafından kaleme alınan ''Ödenmeyecek Ödemiyoruz'' oyununu sahneleyecek.
Dario Fo'nun 1974'te kaleme aldığı oyunda, İtalyan varoşlarında yaşanan işçi sınıfı mücadelesi iki işçi ailesinin gözünden anlatılarak kuvvetli bir sistem sorgulaması seyirciye komedi tarzında sunuluyor.
ABT Sahnesi'nde aynı gün Gökhan Aktemur'un yazdığı çocuk oyunu ''Düşlerim Benim'' izlenebilecek. Yönetmenliğini Erdal Gürcan'ın yaptığı oyunda, çiçeklerini büyütmek için düşlerini ve emeğini kullanan Çiko'nun hikayesi anlatılıyor.
-OPERA VE BALE-
Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), 26 ve 30 Aralıkta, koreografisini Lev Ivanov'un üstlendiği, Elif Poyrazoğlu, Natalia Arobelidze ve Cenk Karayel'in sahneye koyduğu ''Fındıkkıran'' balesini sahneleyecek.
Orkestrayı Aleksandru Samoila ve Hakan Kalkan'ın yöneteceği eserde, dekor ve kostümler Alexander Vassiliev'e ait. Rus besteci Çaykovski'nin 1891 yılında bestelediği son balesi olan Fındıkkıran'da küçük Alman kız Clara Stahlbaum'un yeni yıl hediyesi olarak aldığı fındıkkıranla ilgili rüyaları anlatılıyor.
ANTDOB sanatçıları 28 Aralıkta ''Elma Kurtları'' adlı çocuk oyununu Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde izleyiciyle buluşturacak.
Anais M. Martin yazdığı, insanları dış görünüşleriyle yargılamanın yanlışlığının işlendiği oyunu Şebnem Özsaran yönetecek.

AA

.ALINTIDIR.