Sanayi Mahallesi'nde klasik müzik

İlk konseri 21 Mart'ta yapılacak Bosch Genç Klasikçiler Festivali, klasik müziği Sanayi Mahallesi'ne taşıyor. Klasik müzikte önemli isimlerin yer aldığı festivalde konserlerin tümü Kâğıthane'deki okullarda yapılacak.

Bosch, YOYO Düşlersarar işbirliğiyle hazırlanan Bosch Genç Klasikçiler Festivali klasik müziği, alışılagelmiş salonlarından farklı olarak Sanayi Mahallesi’ne taşıyor. İstanbul’un farklı kavramlarını yan yana getirmek fikriyle yola çıkan festivalin açılış konseri, 21 Mart 19.00’da Seyrantepe Sanayi Mahallesi’ndeki StüdYOYO’da yapılacak.

Amacı, şehrin farklı noktalarına klasik müzikle ulaşmak, şehri sanat faaliyetleriyle birbirine bağlamak ve insanları yakınlaştırmak olan Bosch Genç Klasikçiler Festivali; İstanbul Metrosu’nda özel olarak giydirilen vagonlarda, Seyrantepe’de belirlenmiş altı devlet okulunun konferans ve spor salonlarıyla, StüdYOYO’da verilecek konserlerle sokaktaki insanlara ulaşacak.
Birbirine uzak ikililer 116 sanatçının katılımıyla gerçekleşecek Bosch Genç Klasikçiler Festivali, ‘sanat ve Seyrantepe’, ‘gençlik ve klasik müzik’, ‘klasik müzik ve gündelik yaşam’ gibi birbirine uzak ikilileri aynı platformda buluşturuyor. 25 genç Yunanlı sanatçıyı da ağırlayacak olan festivalin onur konuklarıysa; Burçin Büke, Birsen & Özcan Ulucan, Cem Mansur, Fazıl Say, Gülsin Onay ve Şirin Pancaroğlu. Profesyonel sanatçıların yanı sıra Türk ve yabancı genç yetenekler ile çocuklara odaklanan festival, İstanbul’a armağan edilmiş özel bir etkinlik olarak vurgulanıyor.

Festival 29 Mart’a bitecek 29 Mart’a kadar devam edecek Bosch Genç Klasikçiler Festivali’nin, tümü Kâğıthane’de bulunan okullardaki konser programıysa şöyle:

* Burçin Büke (piyano) 22 Mart 15.00-16.30 Faruk Verimer İlköğretim Okulu,
* Birsen Ulucan-Özcan Ulucan 23 Mart 15.00-16.30 Faruk Verimer İlköğretim Okulu,
* Semplice Quartet 24 Mart 13.00-14.30 Atatürk İlköğretim Okulu,
* Gülsin Onay 25 Mart 13.00-14.30 Hasbahçe İlköğretim Okulu,
* Cem Mansur ‘Dokunduğu Yaşamlar Orkestrası’ 26 Mart 13.00-14.30 F. A. Çağdaş Yaşam İlköğretim Okulu,
* Fazıl Say 29 Mart 13-00-14.30 Hasbahçe İlköğretim Okulu.

alıntı