Metalium 13 Ocak Çarşamba @ Studio Live


Yer: Studio Live
Tarihler: 13.01.2010~13.01.2010
20:00
Telefon: 0212 244 77 12
Adres: Atıf Yılmaz Cd. No:17 Beyoğlu / İstanbul
Bilet Ücreti: 15 TL
Nereden Alırım: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve Studio Live


Türkiye`nin en eski Thrash metal gruplarından olan Metalium, 1987`de Mazhar Şiringöz tarafından kuruldu. 1989 yılında çıkardıkları Türkiye`nin ilk heavy metal demolarından birisi olan "Servants Of Death" ile Türkiye çapında tanındılar. Demo sonrası Mazhar Şiringöz hariç tüm elemanlar gruptan koptu. Metalium, yeni bir oluşum içine girdi. Fiasco davulcusu Melih Rona, Reaktör gitaristi Kaan Süersan ve Kronik basçısı Özgünay Ünal gruba dahil oldular. Grup bu kadrosuyla "Behind The Power" (1990) adlı ilk albümünü kaydetti. Bu albümde thrash metalin köklerine inen grup, çevreye duyarlı lirikleriyle de dikkat çekti.

Albüm sonrası Özgünay Ünal gruptan ayrıldı ve yerine Pegasus basçısı Hakan Savaşer geçti. 1990-91 seneleri konserler geçti. Grubun uzun süreli davulcusu Melih Rona gruptan ayrılıp yerine Lord/Critical Mass davulcusu Ayhan Ergönül`ün gelmesiyle ideal kadro oluştu. "Bööaahh" adlı 3 parçalık demo, grubun soundunun thrash metalden death metale kaydığı ilk kayıt oldu.

Grup, sayısı binlerle ifade edilen kitlelere büyük konserler verdikten sonra Türk Heavy Metal tarihinde klasik olarak kabul edilen müthiş albüm "Suffer"`ı (1995) Balet Plak etiketiyle çıkarttı. Thrash metalin death metalle mükemmel kaynaşmasının yanı sıra, groove elementleri de soundun bütününde göze çarpıyordu. Basçı Hakan Savaşer tarafından seslendirilen grubun ilk ve tek Türkçe parçası olan "Ver Lan" ise denetime takılarak albüme giremedi ama konserlerde büyük ilgi görecek grubun en sevilen parçası oldu.

Metalium ara verdiği on yılın ardından tek konser için 13 Ocak Çarşamba akşamı Studio Live sahnesinde!.

Metalium; Mazhar Şiringöz - Guitars, Vocals
Ayhan Ergönül - Drums
G. Hakan Savaşer - Bass
Barış Eroğlu - Guitars


Gecede ayrıca ülkemizin genç ve yetenekli elemanlarından oluşan Sabhankra, Silent Disaster, Impact ve Extinction grupları da sahne alacak.



.ALINTIDIR.