İstanbul'da bir piyano ustası

Dünyaca ünlü piyanist Denis Matsuev İstanbul'da konser verecek

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, aralık ayı konserinde izleyicisini dünyaca ünlü piyanist Denis Matsuev’le buluşturuyor. 2009–2010 sezonunun heyecanla beklenen konserinde Matsuev, Sergey Rahmaninov’un Op. 30 Re Minör Piyano Konçertosu’nu seslendirecek. Rachmaninov’la birlikte aralık ayı konser programının tamamında 19. yüzyıl bestecileri yer alıyor.

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası Aralık ayı konserinde Richard Strauss’un Salome operasından Yedi Tül Dansı’nı, Ottorino Respighi’nin Saba Melikesi Belkıs Süiti’ni ve Ulvi Cemal Erkin’in Köçekçe’sini seslendirecek. Orkestrayı BİFO’nun Sanat Yönetmeni ve Sürekli Şefi Sascha Goetzel yönetecek.

Konserin solisti olan Denis Matsuev’in yıldızı, 1998’de 11. Çaykovski Yarışması’ndaki zaferinden sonra hızla parladı ve sanatçı, kısa zamanda kuşağının en aranan piyanistlerinden biri oldu.

Ünlü İngiliz besteci Andrew Lloyd Webber adına düzenlenen bir festivalde Webber’in operalarını caz düzenlemeleri ve doğaçlamayla yorumlayan ilk piyanist olma ayrıcalığına da sahip olan Matsuev, New York’ta Carnegie Hall ve Lincoln Center, Washington’da Kennedy Center, Paris’te Salle Gaveau, Salzburg’da Mozarteum, Hamburg’da Musikhalle, Viyana’da Musikverein, Londra’da Royal Festival Hall, Moskova’da Konservatuar Büyük Salonu, St. Petersburg’da Filarmoni Büyük Salonu ve Tokyo’da Metropolitan Şehir Operası gibi dünyanın en saygın mekânlarında yüzlerce resital verdi.

2007 yılında Sony BMG’den çıkan Unknown Rachmaninoff adlı albümüyle hem tekniği hem de yaratıcılığı açısından büyük övgü toplayan sanatçının 2007 Kasım’ında Carnegie Hall’da verdiği resitalin CD’si de 2009’da Denis Matsuev, The Carnegie Hall Concert adıyla piyasaya sürüldü. Sanatçının Valery Gergiev yönetiminde Mariinsky Tiyatrosu Orkestrası’yla aynı tiyatroda kaydedilen Rahmaninov’un 3. Piyano Konçertosu da 2009 Aralık’ında Mariinsky etiketiyle çıkacak.

2008 Ekim’inde Sergei Rahmaninov Vakfı’nın sanat yönetmenliği görevini üstlenen Matsuev, bu kapsamda önümüzdeki dönemde Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri’nin önde gelen salonlarında bir dizi konser verecek.

Orkestra'nın konserleri 16 Aralık Saat 20.00'de Caddebostan Kültür Merkezi, 17 Aralık Saat 20.00'de Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda.

.ALINTIDIR.