Cem Yılmaz Mozart'ın senfonisini sunar...

BİFO özel konseri için son provasını yapan Cem Yılmaz, BİFO'nun iyi bir orkestra olduğunu dile getir ve ''Aksaklıklara hazırlıklıdırlar, ama eğlencesine de hata yapabiliriz. Bir de işin eğlence kısmı var'' diye konuştu.

Cem Yılmaz'ın konuk orkestra şefi olarak katılacağı Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) Özel Konseri, yarın gerçekleştirilecek.

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda konsere BİFO Onursal Şefi Gürer Aykal ile yaptığı provalarla hazırlanan Yılmaz, bugün yapılan son prova öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

'EĞLENCESİNE DE HATA YAPABİLİRİZ'

Yılmaz, çok heyecanlı olduğunu, ancak köklü bir hata yapacağını düşünmediğini ifade ederek, BİFO'nun iyi bir orkestra olduğunu dile getirdi. Cem Yılmaz, ''Aksaklıklara hazırlıklıdırlar, ama eğlencesine de hata yapabiliriz. Bir de işin eğlence kısmı var'' dedi.
Haberin devamı ↓reklam

Cem Yılmaz, BİFO'yu daha önce Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç ve Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı'nın da yönettiğini hatırlatarak, ''Klasik müziğe faydam, bugüne kadar klasik müziğe bulaşmamakla olmuştu. Ama bundan sonra ucundan kıyısından başlıyoruz, çok mutluyum. BİFO'yu bugüne kadar canlı izlememiştim, ama Rahmi Koç'un ve Bülent Eczacıbaşı'nın yönetimini kayıttan izledim. Bu işe ondan sonra karar verdim'' diye konuştu.

Yılmaz, BİFO Özel Konseri için bir ücret almadığını vurguladı.

MOZART'IN SENFONİSİNİ YÖNETECEK

Gürer Aykal ise, Yılmaz'ın konserde, Wolfgang Amadeus Mozart'ın Senfoni No. 25 isimli eserinin seslendirileceği bölümü yöneteceğini bildirdi.

Aykal, ''Mozart dinleyen insanla dinlemeyen bir olmuyor. Bu adam öyle bir müzik yapıyor ki, bu müzik insanlara düzen getiriyor, mutluluk getiriyor. İneklere bile dinlettiler Mozart'ı, inekler bile daha iyi süt verdi daha ne diyebilirim ki... Cem'in de yöneteceği Senfoni No. 25, Amadeus filmini izleyerek etkilendiği bir senfonidir'' dedi.

BİFO'nun Özel Konserleri'nden elde edilen bağış geliri, Borusan Kocabıyık Vakfı tarafından klasik müzik alanında ''yetenekli gençlerin'' yurt dışı eğitimleri için değerlendiriliyor.

KONSERİN GELİRİ...

Bu yıl da BİFO'nun Cem Yılmaz yönetiminde vereceği konserin bilet satışlarından elde edilecek gelir, New York Juilliard School of Music Piyano Eşlik bölümü yüksek lisans öğrencisi Çağdaş Özkan ve Hochschule für Musik Köln yüksek lisans öğrencisi Sıtkı Kandemir Basmacıoğlu'nun yurt dışı yüksek müzik eğitimine katkıda bulunacak.

Geçen yılki konserden sağlanan Borusan bursuyla eğitimlerini yurt dışında sürdüren müzisyenler And Karabacak ve Mustafa Arda Cabaoğlu, Cem Yılmaz'ın yönetimindeki Özel Konsere solist olarak katılacak.

2008'de düzenlenen konserde BİFO'yu Bülent Eczacıbaşı yönetmişti. Eczacıbaşı'nın yönettiği konserden elde edilen gelirle klarnet sanatçısı And Karabacak, Royal College Of Music'te 2007'de başladığı master eğitimini geçen yıl tamamladı. Yine aynı gelirle Mustafa Arda Cabaoğlu'nun da University of Rochester Eastman School of Music'te trompet dalında kazanmış olduğu doktora programına destek sağlandı.

ntvmsnbc