Tango ve aşk ayrılmaz ikili, bir de buna İstanbul’u ekleyin karşınıza Mehtap Meral’in ilk albümü ‘Aşk’ çıkıyor.




Mehtap Meral, sayısız konser ve etkinlikte henüz albümü olmadan kendi dinleyici kitlesini yaratmış bir isim. Meral, çoğunluğu kendi söz ve bestelerinden oluşan albümünde 9 parçaya yer verdi. Usta müzisyen Baki Duyarlar’ın düzenlemeleri ve sanat yönetmenliğini yaptığı albümde keyifle dinlenecek şarkılar yer alıyor.

Tango müziğinin en çok iz bırakan isimlerinden Astor Piazzola’nın "Oblivion" adlı meşhur eseri sanatçının yazdığı sözlerle dile geliyor. Dünyanın en önemli kadın şairlerinden Furuğ Ferruhzad’ın "Kayıp" adlı şiiri Mehtap Meral’in bestesiyle yer alıyor. Sezen Aksu’nun yorumuyla müzik hafızamızda olan "Ben Her Bahar Aşık Olurum" adlı şarkı ise yeni bir aranje ve yorumla karşımıza çıkıyor. Albümde yer alan diğer şarkılar ise Mehtap Meral imzasını taşıyor. ‘Aşk’da Engin Gürkey perküsyonları, Altuğ Öncü keman ve viyolaları, Baki Duyarlar ise piyanoları çaldı. "Yalnız Yıllar"daki keman yorumu ise Mehtap Meral’a ait.

Ne Dediler?
Genç kuşağın en iyi yorumcularından biri olduğuna şüphe yok. Ama yalnızca bu kadar değil. Ait olduğu kuşağın tamamen unuttuğu ya da bir kenara ittiği kaygılara da sahip. Gelecek ile ilgili ve “yarın”ı aydınlık kılmaya gayret ediyor. Çabası, şarkıların hayatı değiştireceği/anlamlı kılacağı üzerine kurulu. Çok haklı ve çok başarılı. (Naim Dilmener)
Mehtap'ı 90’lı yılların başında Ruhi Su Dostlar Korosu'nda söylediği günlerden beri tanırım. Sonraları sesinin yanına kemanını da kattı. Müziğe olan sevgisi, saygısı, azmi ve de kocaman yüreğiyle duruşunu hep takdir ettim. Piyasayı sarmış olan az emek ama bol para, bol tiraj amaçlı albümlerin dışında, başarılı bir çalışma. Çok içten, çok samimi. Müzik severlerin ıskalamamalarını dilerim. (Cahit Berkay)

Mehtap Meral güçlü yorumuyla yeni bir albüm sunuyor. Besteci, müzisyen kimliğiyle harmanladığı şarkıları çok güzel yorumlamış, tangonun sıcak ve hüzünlü havası yakınınıza geliyor. Uzun uğraş ve emek verildiği belli olan bu albümü dinlemekten vazgeçemeyeceksiniz... (Ferhat Livaneli)

Dinginlik ve huzur duygusu uyandıran bir ses. Hayatımıza dair yalın ve içten sözler. İçselleşmiş, özümsenmiş bir tango kültürü. Mehtap Meral’in albümünde bütün bunları ve fazlasını bulacaksınız. Bir kez değil her fırsatta dinlemek isteyeceksiniz bu ezgileri. (Ataol Behramoğlu)

Mehtap, kendi yaptığı bir radyo programına davet etmişti beni yıllar önce ve böylece tanışmıştık. Müziğe olan tutkusu farklı ve özgün çalışmalar yapma duyarlılığı bu tanışıklığı kalıcı bir dostluğa dönüştürdü. Tanık olduğum uzun, yorucu bir uğraştan oluşan birikimleri taşıyan bu albümün müzikal açıdan da özel bir konumda olduğunu düşünüyorum. Tangoların modern bir yorumla sunulması da çok hoşuma gitti. Tüm emeği geçenleri ve düzenlemeler için Baki Duyarları tebrik ediyorum. Mehtap zaten başrolde… (Nejat Yavaşoğulları)
alıntı