Ayağınızı sıkan ayakkabıyı br numara büyütebilmek için bazı yöntemler paylaşıyorum. bana en mantıklısı içine poşetle su konulup buzluğa atılması geldi. deneyip fikrimi paylaşıcam inş

Doğal ev yöntemi

Bir ayakkabıyı esnetmenin en kolay yolu onları önce evde giyip dolaşmanızdır. İlk giydiğinizde rahat olmasalar bile ev işi, bilgisayar başında çalışmak gibi işleri yaparken onları giymeniz esnemelerini sağlayacaktır. Bu sırada kalın bir çift çorap ya da birkaç çorap giymeyi unutmayın!

Donan ayakkabılar

Ağzı kapanan bir poşet alın ve yarısına kadar su ile doldurun. Poşetin akıtmadığından emin olduktan sonra ayakkabınızın içine bu poşetleri sokun, ayakkabınızın neresi dar geliyorsa oraya yerleştirmenizi öneririz, daha sonra ayakkabılarınızı içindeki poşetlerle buzluğa atın. Suyun buz olmasını bekleyin. Ayakkabının içindeki su, buz olurken genişleyecek ve böylece ayakkabınız da genişleyecektir. Daha sonra ayakkabıları buzluktan çıkartın ve evin içinde biraz giyin. Ama size önerimiz içlerine çorap giymeniz, buzluktan çıktıkları için soğuk olabilirler.

Spreyle genişletme

Ayakkabı satan mağazalarda bulabileceğiniz esnetici spreyleri şişenin arkasındaki talimatlara göre kullanabilirsiniz.

Fön makinası mucizesi

Ayağınıza kalın çoraplar giyin ve ayakkabılarınızı giyin. Daha sonra fön makinanızı ayakkabılarınıza (direkt olmayacak şekilde) tutun ve ayakkabılar ısındıkça parmaklarınızı içinde oynatın. Soğuduktan sonra ayakkabıları tekrar deneyin, hala acıtıyorlarsa işlemi tekrarlayın.

Patatesler

1-2 adet patatesin kabuklarını soyun, eğer ayakkabının uçları canınızı acıtıyorsa patatesleri itebildiğiniz kadar ayakuçlarına itin. Patatesleri ayakkabınızın içinde gece boyunca bekletin.

Ayakkabı kalıplarını unutmamalı

Ayağınızla aynı numarada bir ayakkabı kalıbı alın ve küçük gelen ayakkabılarınızın içine koyun. Fakat işe yaraması için birkaç gün beklemeniz gerekmekte.

alıntıdır