Alıntı merbun Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu grafiği yeni bitirdiğim andaki görüntü bir işaret koymayı düşündüm ama açıkçası orda bir ok olsa da öğrencilerimiz o grafiği tek başına yorumlayamıyor maalesef. Mevsim geçişlerinde ve ara dönemlerde bol sabır ve bol tekrarla grafiğimizi yorumluyoruz. Şu an bizim için önemli olan kış mevsimide şunlar şunlar var diyebilmesi öğrencinin , biz hangi mevsimdeyiz için 1. sınıfa geçmeyi bekliyorum
Öğrencilerim işitme engelli olduğu için sanırım normal öğrencilere göre basit kalıyor etkinliklerim.

[MENTION=172798]merbun[/MENTION]; öğretmenim; merak ettiğim bir durumu açıklarsanız çok sevinirim.

Çünkü benim 30 yıllık öğretmenliğim süresince sadece bir öğrencim işitme engelliydi. O çok iyi dudak okuyordu, ses çıkarabiliyordu. Anne ve babası da çok iyi dudak okuyucusuydu. Dolayısı ile iletişimde hiç bir sorun ve algılamada diğer çocuklardan farklı bir durumu olmadı. Sene sonunda bir dörtlük okuyabilecek derecede ilerleme kaydetmişti.

İçinde bulundukları mevsimin ''kış'' mevsimi olduğunu, kışın kaban, çizme giyildiğini, karın yağdığını bilip, grafik üzerindeki oku ilgili mevsime çeviremiyorlar mı?

İşaret dilini öğrenmeleri ve dudak okumayı öğrenmeleri dışında siz öğrenmelerinde nasıl bir yol izlemek durumundasınız?

İnanın bilmediğim için soruyorum. Açıklarsanız mutlu olacağım. Eminim konuyu okuyan birçok öğretmeni de bu konuda aydınlatmış olacaksınız. Sınıflarımızda kaynaştırma öğrencileri olabiliyor. Ve bizler okul öncesi öğretmenleri olarak çok azımız işitme engellilerin eğitimi için özel programlara katılmış durumdayız.