karagün Ve meryy_031 Arasında Konuşma Yapılıyor


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

karagün Ve meryy_031 Arasında Konuşma Yapılıyor

11 Ziyaretci Mesajı

  1. Etkinlik 4 : HOROZ DÖĞÜŞÜ
    Kazanımlar:
    1. Parmak ucunda durur.
    2. Belirli bir süre çömelip durur.
    3. Çift ayak sağa sola sıçrar.
    4. Yerden destek almadan durur.
    5. Çizilen çizgiyi aşmadan dengeli bir şekilde durur.

    Çocuklar oyun alanında iki eşit gruba ayrılırlar. Ortaya düz bir çizgi çizilir. Gruplar çizginin gerisinde karşılıklı olarak eşleşirler. Ayak uçları üzerinde çömelip dururlar. Eşler karşılıklı olarak elleri ile birbirlerinin avuç içlerine dokunarak birbirlerini yere düşürmeye çalışırlar. Oldukları yerde ayağa kalkmadan sağa sola sıçrayabilirler. Yere düşen, yerden elleri ile destek alan çocuk oyunu kaybeder.
  2. Etkinlik 5 : HACI YATMAZ
    Kazanımlar:
    1. Belirli bir güç göstererek arkadaşını iter.
    2. Vücudunu belli bir süre dengede tutar.
    3. Belli bir güç göstererek arkadaşını tutar.

    Çocuklar üçer kişilik gruplara ayrılırlar. Her grupta iki çocuk yüz yüze ve karşılıklı durur;üçüncü çocuk ise bu iki çocuğun arasında (iki arkadaşının birinin sağına ötekinin soluna alacak biçimde dimdik ve kaskatı) durur. Ortadaki çocuğa “hacı yatmaz” denir.
    İki çocuktan biri hacı yatmazı ötekine, öteki de birinci çocuğa doğru omuzlarından iter. Yandaki çocuklar,hacı yatmazı düşürmemeye dikkat ederler. Oyunun tekrarında ortadaki çocuk yana geçer,üç çocuk da hacı yatmaz olduktan sonra oyun biter.
  3. Etkinlik 2 : DON ATEŞ
    Kazanımlar:
    1. Farklı yere doğru koşar.
    2. Belirli bir süre çömelip durur.
    3. Belirli bir süre hareketsiz durur.

    Sayışarak bir ebe seçilir. Ebe oyuncuları kovalar, oyuncular ebeye yakalanmamaya çalışırlar. Ebeye yakalanmak üzere olan bir oyuncu “don” diye bağırarak çömelir ve hiç hareket etmeden durur yani donup kalır. Bu oyuncu diğer bir oyuncu tarafından kurtarılana kadar hiç hareket etmeden durmak zorundadır. Diğer oyunculardan biri “ateş” diye bağırarak donmuş oyuncuya dokunur, yani onun ateşle buzlarını çözmüş olur. Kurtulan oyuncu tekrar kaçmaya başlar. Ebe her hangi bir oyuncuyu donmadan ebelerse ebelikten kurtulur. Bu durumda ebelenen yeni ebe olur ve oyun devam eder.
  4. Etkinlik 5 : ŞAPKAYI KAP KAÇ
    Kazanımlar:
    1. Belirli bir hedefe doğru koşar.
    2. Tek-çift ayak sıçrayarak gider.
    3. Sekerek koşar.
    4. Tek-çift ayak zıplar.

    Çocuklar iki eşit gruba ayrılırlar ve salonda çizilen çizginin gerisinde yan yana dururlar. Çocuklara birer numara verilir. Salonun ortasına bir tabure ve onun üzerine bir şapka konur. Öğretmen bir numara söyler. O numaraya sahip çocuklar koşarak gelip şapkayı kaparlar. Şapkayı alan çocuk, diğer çocuğa yakalanmamak için, istediği hareketi yapabilir (oturur,sek sek koşar,zıplar). Diğer çocuk şapkalı çocuğun yaptığı her hareketi yapmak zorundadır. Şapkayı yakalanmadan kendi grubuna götüren çocuk 1 puan alır. Yakalanırsa diğer grup puan alır. Öğretmen başka bir numara söyleyerek oyunu sürdürür. En çok puan alan grup alkışlanır.
  5. Etkinlik 3 : BALONLU PENGUEN OYUNU
    Kazanımlar:
    1. Ayak uçlarında yükselip dans eder.
    2. Müziğe uygun şekilde farklı yönlere yürür.
    3. Ritme göre hızlıca ve yavaşça yürür.

    Öğretmen çocuklara değişik renklerde balonları dağıtır. Kaset çalara çocuk şarkıları kasetini takar. “Şimdi hepimizin elinde çeşitli renklerde balonlar var, ayak uçlarımız kalkık, balonlarımızla dans ederek müziğe uygun yürüyelim, müzik durunca aynı renkteki balonlu çocuklar yan yana gelsin” der.
    Çocuklar müziğin ritmi hızlandıkça hızlı, yavaşladıkça yavaş yürürler. Müzik bitince eşleşirler. Sırayla herkes ellerindeki balonların renklerini söylerler.
  6. Amaç 1 : Denge gerektiren belli lokomotor hareketleri yapabilme.
    Etkinlik 1: BOM
    Kazanımlar:
    1. Belirli bir noktaya koşar.
    2. Belirlenen noktanın içine zıplar.
    3. Vücudunu dengeli bir şekilde hareketsiz tutar.
    4. Elindeki topu bir hedefe atar.

    Yere büyük bir daire çizilir. Büyük dairenin çevresine çocuk sayısı kadar küçük daire çizilir. Küçük dairelerin içerisine farklı meyve resimleri konur. Her çocuk bir dairenin içerisine geçer ve o dairedeki meyvenin ismini alır.
    Öğretmen bütün çocuklar halkada iken bir meyve adını söyler ve adını söylediği meyve olan çocuk, en kısa zamanda ortadaki büyük halkanın içine zıplar ve “bom” diye bağırır.
    Öğretmen başka bir meyve adını söyler söylemez, çocuklar koşmaya başlarlar ve ebe “bom” deyince oldukları yerde dururlar. Ebe çocuk ortadaki büyük halkadan çıkmadan top ile bir arkadaşını vurmaya çalışır. Vurursa vurulan çocuk,vuramazsa ebe olan çocuk oyundan çıkar.
  7. 5 YAŞ GRUBU
    Etkinlik 1 : YERDEN YÜKSEK
    Kazanımlar:
    1. Farklı noktalara doğru koşar.
    2. Belirli yüksekliğe çıkar.
    3. Belirli yükseklikten iner.
    4. Bacaklarını belirli bir süre havada tutar.

    Oyuncular arasından sayışarak ebe seçilir. Bütün oyuncular oyun alanının ortasında dururlar ve ebenin “yerden-yüksek” demesiyle oyun başlar. Oyuncular kaçar, ebede oyuncuları kovalar ve onlara dokunarak ebelikten kurtulmaya çalışır. Ancak ebe yalnızca ayakları yere basan oyuncuları ebeleyebilir. Oyuncular ebelenmemek için yere oturup ayaklarını havaya kaldırabilir, bir sıranın üzerine çıkabilir. Ebelenen oyuncu yeni ebe olur ve oyun devam eder.

    HOCAM BİRAZ UZUN OLDU AMA SİZ BAKAR AYARLARSINIZ ARTIK ŞİMDİDEN İYİ

    EĞLENCELER .......
  8. ben çok yoğun olduğum için girip tek tek bakamadım. sizde varsa bana 1 2 tane daha gönderebilirmisiniz rica etsem.. ??
  9. ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM HOCAM. ÇOK İŞİME YARADI.
    BAŞKA OYUNLARINIZ VARMI ACABAA ?
  10. hocam benim anladığım kadarıyla şöyle olmalı bildiğim bi oyunu yazıyorum siz okuyunca anlarsınız....
    OYUN PLANI
    OYUN ADI:limoni
    YAŞ GRUBU:5,6
    OYUNCU SAYISI:10 ,,,,
    OYUN SÜRESİ:5-6 dakika
    OYUN TÜRÜ:hareketli denebilir
    AMAC VE KAZANIMLAR:psikomotor alan amaç 5 kazanım 1.2.5dil alanı falan
    MATERYALLER:yok
    OYUNUN ANLATIMI (UYGULAMA) :cocuklar daire olur öğeretmen oyunu anlatır ve başlar daire içinde yürüyerek el calınır limoni oynuyoruz limoni oynuyoruz sağ elin dişar sag elin içeri sag elin dışarı salla salla salla limoni oynuyoruz ......diye oyun yazılır
    DEĞERLENDİRME :cocuklar cok sevdi bu oyunu bazı cocukların oyuna sonradan katıldıgı gözlendi....
    OYUN DÜZENİ :oyun salonu.sınıf bahce yani yerini soruyo....

    bu benim fikrim umarım işine yarar......
Görülen Ziyaretci mesajı 1 to 10 of 11

Giriş

Facebook ile Baglan Giriş