bu eğtim metodunun eğitimini almış ve uygulamasını da yapmış biri olarak aklınızda oluşan soru işaretlerinizi giderebilirim. uzun uzun yazılan sıkıcı makalelerin aksine çok eğlenceli bir yaklaşımdır çcouklar özgürlüklerinin tadını çıkarır.
En güzel şeylerden biri unutmak . Unuttum gitti lafı vardır. Unutulan şey gider hakikaten. Solar, üzerine su serpilmemiş sebzeler gibi porsur. Çocuk gibi kalırsın. Bugünü bilirsin. Bazı şeyleri hatırlayamıyorum, en azından duygusunu. Temize çekmişim defterleri. Temizim. Herkes unutsa, hep yeniden başlansa. Çünkü her şey değişiyor zaten. Unutmamak demode oluyor bir şekilde . . .
morelma; MONTESSORI DENEYİMLERİNİZİ PAYLAŞIRSANIZ SEVİNİRİZ.
MAKALE UZUN OLMASINA KARŞIN OKURKEN HİÇ SIKILMADIM. HER SATIRINDA KENDİ UYGULAMALARIMDAN ESİNTİLER BULDUM.
ANCAK OKULLARIMIZIN FİZİKSEL ŞARTLARI DÜŞÜNÜLECEK OLURSA GERÇEK BOYUTTA BİR MUTFAK SADECE HAYALDE BİR UYGULAMA. BİR ELİN PARMAĞINDAN BİLE AZ SAYIDAKİ ÖZEL OKULDA YA DA ÜNİVERSİTELERİMİZİN ANAOKULLARINDA OLABİLECEĞİ GELİYOR AKLIMA.
ÖZGÜRLÜK DENİRKEN BAĞIMSIZ İŞ YAPABİLMEDEN, ÇOCUĞUN GÜVEN DUYGUSUNUN GELİŞTİRİLMESİNDEN SÖZ EDİLİYOR ANCAK ''ÖZGÜR OLMA'' VELİLERİMİZ TARAFINDAN DA ÖĞRETMENLERİMİZ TARAFINDAN DA HEP YANLIŞ ALGILANIYOR. MONTESSORRI EĞİTİMİNDE HATALAR KARŞISINDA DENEYEREK YANILARAK ÖĞRENEN ÇOCUK, TÜRK EĞİTİM SİSTEMİNİN ANLAYIŞI İÇİNDE İSE HER DEDİĞİNE EVET DENMESİ GİBİ DÜŞÜNÜLÜYOR. OYSA HAYIRLARLA YANLIŞ BİR DAVRANIŞ SEBEPLERİ AÇIKLANARAK ÇOCUKLARA ÖĞRETİLMELİ.
NE GÜZEL OLURDU, HER ÖĞRETMEN VELİ TOPLANTISINDA
DÜŞEN BİR ÇOCUĞUN KENDİ ÇABASI İLE KALKMASI GEREKTİĞİNİ, BÖYLECE BAĞIMSIZ KİŞİLİĞE İLK ADIMIN İLK AYLARDAN İTİBAREN ATILABİLECEĞİ ANLATILSA,
NE GÜZEL OLURDU, HER ÖĞRETMEN İLK VELİ TOPLANTISINDA
ÇOCUĞUN AYAKKABISINI KENDİ GİYİP ÇIKARMASI GEREKTİĞİNİ VELİSİNE AÇIKLASA VE UYGULATSA,
NE GÜZEL OLURDU, HER ÖĞRETMEN
KAHVALTI MASASINI ÇOCUĞUN HAZIRLAMASINA / TOPLAMASINA İZİN VERSE,
NE GÜZEL OLURDU, HER ÖĞRETMEN
KİRLENEN ETKİNLİK MASASINI ÇOCUKLARA SİLDİRSE, KİRLENEN SINIFI BİRLİKTE TEMİZLESE,
NE GÜZEL OLURDU, NE DE GÜZEL...![]()