Çocuklar ve Sanat


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Çocuklar ve Sanat

  • #1
    Arz
    Arz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13.Mart.2009
    Nereden
    harikalar diyarı...
    Mesajlar
    7,853
    @Arz



    Çocuklar ve Sanat





    Çocuklar ve Sanat

    Sanat çocukların entelektüel, duygusal ve estetik yaşamının gelişmesinde etkin bir rol oynar.

    Eğer sanat olmazsa konuşma dünyası araçsız kalır.Sanat, çocuklardaki enerjiyi ve varolan kapasiteyi ortaya çıkarırken onların kendini ifade etmesine olanak verir.
    Çocuğun saflığından kaynaklanan ve dahi olarak nitelenen Çocuk Yaratıcılığı, onun içgüdüsel olarak gerçeklerin farkında olmasından kaynaklanır.Çocuk gerçeği doğal olarak görür ve gösterir.Okul öncesi yaşta başlayacak bilinçli sanat eğitimi, çocuğun gelecekte kullanacağı evrensel çok yönlü yaratıcı dilini oluşturmasına olanak sağlar.

    Çocuk Sanatı, çocuğun akademik performansını, onun öğrenme sürecinde güven vererek geliştirir.Çünkü sanatta GÜVEN ve KABUL diğer alanlara yansır.
    Sanat, çocukları yaratıcı buluşlara ve kendi kendini anlatabilmesine yardım eder.Çünkü öğrenciler sanat yolu ile değişik problemleri hangi çözümlere ulaştıracaklarını görürler.Aslında çocuk, yaratırken her çalışmada kendinden bir parça sergiler.Duygu, heyecan, dünya görüşü ( çevre faktörü ) bu yaratma olayında etkendir.

    Sanat eğitimi alan çocuk ile almayan okul öncesi sanat eğitimine başlayan çocuklar arasında büyük farklılıklar görülür.Günümüzde sanat eğitimi ihtiyaçlara cevap verebilmek için çok yönlü olamak zorundadır.Çocuk doğal olarak yaratıcı fikirlerle dolu olarak keşfetmeye hazır bekler.Önce fikirleri, hayalgücü kışkırtılmalı sonra resim, heykel, seramik, drama birlikte yer değiştirilerek kullanılmadır.Sanatın çok yönlü yapısıyla birlikte gelişen çocuklar ( Resim-Heykel-Seramik-Müzik) ileride hızla gelişen teknolojiye çok yönlü düşünebildikleri için daha kolay uyum sağlarken geçmişi de daha iyi anlayabileceklerdir.

    Bu durumun gerçekleşmesi için çocukların öğrenme sürecinde özgür olmaları gerekir.Araştırma, deneme, hata yapma, hatalarını kendi kendilerine düzeltmeleri için onlara fırsatlar tanınmalıdır.Duyu organları ile materyallerin, şekillerin ve renklerin bilinmeyen özelliklerini keşfetmeleri için özgür bir ortam sağlanmalıdır.Bu ortamda çocuklar kendilerini en mükemmel şekilde ifade edebileceklerdir.
    Çocuklar bilgileri organize etmede ipuçlarından yararlanırlar.Varolan açıklamalardan hareket ederler ve çevre ile etkileşimde bulunurlar.Böylece deneyim kazanırlar.Sanat Eğitimi verilirken konu içinde belli bir drama şeklinde, belli karşılıklı soru-cevap olarak beyin fırtınası başlatılabilmeliki böylece çocukda o konunun içine derinlemesine girebilmelidir.

    Çocukların öğrenme sırasında kullandıkları en önemli mekanizmalardan biriside algıdır.Algı imgeyi akılda tutma, belirli ilişkilerin farkında olma yeteneğidir.
    Çocuk Sanatı, çocuklara geçmiş ile gelecek arasındaki bağı sağlam kurmaya hazırlarken yetişkinlerde çocuklarının aklen ve duygusal olarak nasıl geliştiklerini gösterek rehberlik edecektir.Biz yetişkinlerin görevi, çocuğa dünya ile iletişim kurma aşamasında karşılaştığı engellerle başaçıkabilmesi için ona yardım etmektir.Ancak bu yolla yaratıcı, bağımsız ve üretici bireyler yetiştirmemiz mümkün olacaktır.

    alıntıdır.

  • #2
    hatice44 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.Nisan.2009
    Nereden
    manisa
    Mesajlar
    81
    @hatice44







    teşekkürler
    Ne bir gemi tek demire bağlanır, ne de hayat tek bir ümide.http://www.onceokuloncesi.com/imageh...7edc273247.gif

  • #3
    Arz
    Arz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13.Mart.2009
    Nereden
    harikalar diyarı...
    Mesajlar
    7,853
    @Arz







    rica ederim..
    En güzel şeylerden biri unutmak . Unuttum gitti lafı vardır. Unutulan şey gider hakikaten. Solar, üzerine su serpilmemiş sebzeler gibi porsur. Çocuk gibi kalırsın. Bugünü bilirsin. Bazı şeyleri hatırlayamıyorum, en azından duygusunu. Temize çekmişim defterleri. Temizim. Herkes unutsa, hep yeniden başlansa. Çünkü her şey değişiyor zaten. Unutmamak demode oluyor bir şekilde . . .

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Sanat Etkinlikleri Kitabı (Sanat Treni)
      Konu Sahibi Musa BAL Forum Mavi Yunus Okul Öncesi Yayınları
      Cevap: 9
      Son Mesaj : 18.Mart.2012, 05:25
    2. şenil çocuklar-yaratıklar ve mantar insanlar,eldiven ahtapotlar,puzzle çocuklar
      Konu Sahibi nevertheless Forum Diğer-Karışık Artık Materyal Etk.
      Cevap: 5
      Son Mesaj : 09.Nisan.2010, 22:23
    3. Çocuklar İçin Çağdaş Sanat
      Konu Sahibi Ayşe Turan BAL Forum KONGRE,SEMİNER ETKİNLİK DUYURULARI
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 24.Aralık.2009, 23:40
    4. Forum İstanbul’da Küçüklere Sanat Atölyesi (SANAT ÇOCUK İÇİNDİR.)
      Konu Sahibi HALE GAMZE Forum KONGRE,SEMİNER ETKİNLİK DUYURULARI
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 03.Aralık.2009, 04:34
    5. Çocuklar için Üç Yaz Sanat Okulu
      Konu Sahibi Rabia PEKKAN (rpekkan) Forum TİYATRO
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 02.Temmuz.2009, 21:45

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş