Karşıyaka Belediyesi, Eylül ayında birbirinden önemli bir çok açılış, konser, şenlik ve festival gerçekleştirecek. Etkinlikler bayram tatilinin bitişinden sonra başlayacak. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, "Karşıyaka'nın her semtine yönelik farklı hazırlıklarımız var. Tamamlananları da birer birer hizmete sunuyoruz" dedi.
Karşıyaka Belediyesi, Milli Mücadelede aktif görev alan, Karşıyaka Spor Kulübü'nün de kurucusu olan Kadızade Zühtü Işıl anısına anıt yaptırdı. Anıtın açılışı, İzmir'in kurtuluşu olan 9 Eylül'ün anısına 8 Eylül 2001 tarihinde yapılacak. Bostanlı'dan sonra ikinci suni futbol sahası ve yan tesisleri hizmete giriyor. Fikri Altay mahallesinde yaptırılan tesisler 14 Eylül'de hizmete girecek. Aynı gece Balkan müziklerinin en iyi yorumcularından biri olan Havva Karakaş'ın katılacağı Balkan Gecesi gerçekleştirilecek. Makedon Göçmenleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği işbirliğiyle gerçekleşecek gecede, halk oyunları ile farklı gösteriler de yer alacak.
Ahilik Haftası kutlamalarında ise Karşıyaka Çarşısı'nda etkinlikler düzenlenecek, ayrıca Kent Konseyi bünyesinde kurulan Esnaf Meclisi ilk toplantısını yapacak. Karşıyaka Festivali ile Dünya Dans Yarışması 20-24 Eylül tarihlerinde iç içe yapılacak. Etkinliklerde Gökhan Özen, Candan Erçetin konser verecek. Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi'de sezonun açılışını yapacak. Dünyaca ünlü Devlet Sanatçımız Gürer Aykal'ın yöneteceği, yine adını yurtdışında verdiği konserlerle duyuran sanatçımız Suna Kan'ın solist olarak katılacağı Karşıyaka Belediye Filarmoni Orkestrası ilk konserini verecek. Ekim ayı içerisinde de benzeri açılışlar ve etkinlikler sürdürülecek.
ALINTI