İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin gelecek ay, Örnekköy'de hizmete gireceğini söyleyen Başkan Durak, Ege Üniversitesi'nin de Yamanlar Dağı eteklerinde iki bölüm açacağını söyledi

Karşıyaka Belediyesi, uzun yıllardır verdiği üniversite mücadelesinden galip ayrıldı. Örnekköy'de İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin Ekim ayında kapılarını açacağını söyleyen Başkan Cevat Durak, Ege Üniversitesi'nin de Yamanlar Dağı eteklerinde 2 bölüm birden açmak için hazırlık yaptığını söyledi. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Karşıyaka Örnekköy'deki 270 dönümlük araziyi fakülte kurmak için kısa süre önce harekete geçti. Konuyu Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'a açan Rektör Yılmaz, bu alana Geriatri Anabilim Dalı ve Harita Mühendisliği bölümü kurulabileceğini ifade etti. Görüşmenin çok olumlu bir havada geçtiğini ve kendisinin böyle bir girişime çok sıcak baktığını söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Karşıyaka'ya üniversite kurulması için ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Durak, "Özellikle harita mühendisliği bölümüne öğrencilerin teknik olarak kullanabileceği malzemeler için belediye olarak destek vereceğiz. Örnekköy'de bulunan Belediye Şantiye Binası'nda öğrenciler gerektiği zamanlarda alan çalışması yapabilecek" dedi.

'EN BÜYÜK HAYALİM'
Durak, iş başına geldiğinden bu yana Karşıyaka'ya üniversite kazandırmanın en büyük hayallerinden biri olduğunu belirterek, "İzmir Üniversitesi'nin Tıp Fakültesi Hastanesi Ekim ayında açılacak. Marina gibi, tramvay gibi önemli projelerden biri olan üniversite isteğimizin hayata geçmesinden mutluyuz" dedi.
alıntı