PORTAGE ERKEN EĞİTİM PAKETİ
Portage Eğitim Paketi, okul öncesi çocukların (0 – 6 yaş) gelişimsel becerilerini değerlendirmeye ve ihtiyaçlarına uygun gelişim ve eğitim programı hazırlamaya yönelik bir pakettir. Portage metodu, 1969 yılında Amerika Birleşik Devletlerinde, Özel Eğitim Daire Başkanlığının, okul öncesi çocukların gelişimini desteklemek amacıyla açtığı proje yarışmasını en başarılı ve özgün ilk üç proje arasına girerek kazanmıştır. Bu paket Portage Erken Eğitim Kılavuzu Gelişim Ölçeği, Kullanım Kılavuzu ve Etkinlik Önerileri Kılavuzundan oluşmaktadır ve bu paketin hazırlanması uzman bir ekibin üç yılını almıştır. 1975 yılında Amerikan Eğitim Bakanlığı programı ülke çapında yaygınlaştırılması için resmi olarak onaylamıştır. O günden bu yana Portage Eğitim Paketi’nin kullanımı dünyanın dört bir yanına dağılmış ve bu eğitim paketi 35’ten fazla dünya diline çevrilmiştir. Birçok ülke, eğitim bakanlıklarının onayı ile, Portage Eğitim Paketi’ni erken çocukluk uyarı ve eğitim programı olarak kullanmaktadır.
Özellikle gelişmişlik düzeyinin düşük olduğu bölgelerde beslenme, barınma, eğitim ve sağlık açısından olanakların sınırlı olması ve sosyo-ekonomik sorunlardan dolayı aileler çocuklarına yeterli eğitim verememekte ya da bu nedenlere bağlı olarak çocuklarını eğitim yaşantısından uzak tutmaktadırlar. Ayrıca Ülkemizde bebek ölüm hızının kontrol edilmesi ile yaşayan bebek sayısı artarken, bu bebeklerin yaşam kalitesi maalesef gözardı edilmektedir. Özellikle çocuk büyütme, yetiştirme ve bu çocukları topluma kazandırma konusunda ailelere destek olabilen kurumlar ve yapılan çalışmalar çok sınırlıdır. Bu saptama eğitimcileri; hızla değişen toplumsal yapının ortaya çıkardığı dezavantajlı koşullar nedeniyle, ailelerin çocuğun gelişimini desteklemeye yönelik bilgi, beceri ve çevresel koşulların iyileştirilmesi ve özel eğitime gereksinim duyan , korunmaya muhtaç olan, istismara uğramış, risk grubu çocuklar için acil çözümler bulma yoluna götüren nedenler arasındadır. Portage Erken Eğitim Modeli, tüm kültürlere uyarlanabilirliği ile bir anlamda çocukların eğitim açısından desteklenmelerinde bir çözüm yolu olmuştur.

HEDEFLER :
* Çocuğunun gelişimini doğumdan itibaren detaylı olarak değerlendirmek ve gelişimini desteklemeye yönelik çalışmalar yapmak isteyen tüm bilinçli anne-baba ve eğitimciler bu Paket’ten sonsuz bilgi ve öneri edinecektir. * Ayrıca gelişimi yavaş seyreden ve özel eğitim gerektiren çocuklara sahip anne- babalar ve bu sahada çalışanlar, bu çocukların gelişimindeki eksiklikleri tamamlamaya yönelik pek çok yaratıcı öneri bulacaktır.

Kurs Yöneticisi: Dr. Ender (Uzundemir) Marangoz, Çocuk Gelişimi Eğitimi Uzmanı,Özel Eğitim Doktoru,
Amerikan Portage Metodu Türkiye Yetkilisi
Kimler Katılabilir : Aile Hekimleri, Çocuk Gelişim Uzmanları, Çocuk Hekimleri, Psikolojik Danışmanlık, Psikoloji,Özel Eğitim, Okul Öncesi Eğitim, Sınıf Öğretmenliği, Sosyal Hizmet Uzmanlığı alanlarında görev alan kişiler, ilgili alanların son sınıf öğrencileri ve aileler eğitime katılabilirler.
Sertifika : PORTAGE Erken Eğitim Paketi Uygulamacı Sertifikası
Portage eğitim seti ve kitapçıkları katılımcılara ücretsiz verilecektir.
Eğitim Yeri : Çizgim Bilimsel Eğitim Hizmetleri ; Bağdat caddesi.63 Durağı Lale sokak.No:8 Küçükyalı İstanbul
Tarih: 21 Ocak 2012 Cumartesi 09:30 - 22 Ocak 2012 Pazar 09:30 - 16:30
Ücret : 500 TL+KDV (KDV Dahil 540 TL)
Kayıt esnasında Eğitim bedelinin %10'u (50 TL) ön kayıt bedeli olarak alınır.
Kesin kayıt yaptırmayan kişilere bu ücret iade edilmez, ancak programın herhangi
bir nedenle açılamaması durumunda ücret iadesi yapılır.Kayıtlar başlamıştır.
Kontenjanın sınırlı olduğundan dolayı ön kayıt yaptırmanız gerekmektedir.
Katılımcı sayısı 30 kişi ile sınırlıdır. Kurs ücretinin Çizgim Bilimsel Eğitim Hizmetleri
Yapı Kredi Bankası Küçükyalı Şubesi Hesap no: 85595817
IBAN No:TR480006701000000085595817 hesabına yatırılarak,
Eğitim Kayıt Formu'nu eksiksiz bir şekilde doldurmanızı rica ederiz.
BİLGİ VE KAYIT İÇİN: BAHAR BAKKALOĞLU: 0216 489 35 14- 0216 349 58 66