RİSUS PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK MERKEZİ


ÖNCÜ REHBERLİK EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI


KONU: DERS BAŞARISIZLIĞI OLAN ÖĞRENCİLERİN VE KAYNAŞTIRMA ÖĞRENCİLERİNİN İNCELEME-YÖNLENDİRME İZLENME VE DESTEKLENMESİ EĞİTİMİ PROGRAMI


SERTİFİKALI EĞİTİM PROGRAMINDA SON FIRSAT

Avrupa harmanlama modeli ile geliştirilen ve RİSUS tarafından sunulan eğitim 11 Aralık 2010 tarihinde 4. dönem programı olarak sunulacaktır.

Okul ve gelişim çağındaki çocuklar üzerinde, dünya genelinde yoğun uygulama gerçekleştirilen (Leader Teacher) “Öncü Rehber Eğitimi” Sertifikalı Program çerçevesinde 4 oturumda verilecektir. İlgilenenlerin 9 Aralık 2010 tarihine kadar kesin kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.

Program içeriği aşağıda sunulmaktadır.


PROGRAM İÇERİĞİ

1.OTURUM: Ders Başarısızlığı Nedenleri Ve Tanı Ölçütleri
- Zihinsel Yetersizlik
- Hiperaktivite Bozukluğu - Dikkat Eksikliği
- Özel Öğrenme Güçlüğü
- Otizm
- Epilepsi ve beyin hasarları
- Okula Erken Başlama

2.OTURUM: Ders Başarısızlığı Olan Öğrencilerin Kaba Değerlendirmesi, Vak’a Örnekleri


3.OTURUM: Çocuk Değerlendirme ve Yönlendirmesi, (Yönlendirmede Dikkat Edilmesi Gerekenler, Öğrenciyi İncelemede Dikkat Edilmesi Gerekenler, Veli Görüşmesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler, Tanı Konulma Süreci ve Bu Süreçte Yapılması Gerekenler - Uzmanla İletişim Süreci)

4.OTURUM: Kaynaştırma Öğrencilerine BEP (Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı) Hazırlama ve Uygulama


EĞİTİM UZMANI: Uzm.Psk.Aziz ZORLU

1976 İzmir – Karşıyaka doğdu. Ortaokulu ve liseyi İzmir’de tamamladıktan sonra 1998 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık lisans programından mezun oldu. Yüksek Lisansını Maltepe Üniversitesi Endüstri ve Örgüt Psikolojisi Tezli Yüksek programında “Mobbing" (İşyerinde Psikolojik Şiddet, İşyerinde Duygusal Şiddet; Psikolojik Yıldırma) konusunda yaptı.
1998 yılından beri çeşitli kurumlarda Psikolojik Danışman – Rehberlik Uzmanı olarak Zekâ Testleri ve Gelişim Tarama Envanterleri Uygulama, Ders ve Okul Başarısızlığı Yaşayan Öğrencilerin İncelenmesi, Zihinsel engelli bireylerin incelenmesi ve tanılanması, Özel eğitim ihtiyacı (Öğrenme Bozukluğu, Dikkat Eksikliği – Hiperaktivite Bozukluğu, Otistik Bozukluk, Asperger Bozukluğu) olan öğrencilerin incelenmesi ve yönlendirilmesi, Özel eğitim ihtiyacı (Zihinsel Engelli, Dikkat Eksikliği - Hiperaktivite Bozukluğu, Öğrenme Bozukluğu) olan öğrencilerin eğitimi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tarafından Alınan Personelin Psikometrik Değerlendirmesi gibi alanlarda çalışmalarına devam etmektedir.

EĞİTİM SÜRESİ: 4 hafta


EĞİTİM YERİ: Taksim Gönen Otel Toplantı Salonu


EĞİTİM TARİHLERİ: 11 Aralık 2010 Cumartesi 18:00 – 20:00
8 Aralık 2010 Cumartesi 18:00 – 20:00
25Aralık 2010 Cumartesi 18:00 – 20:00
1 Ocak 2011 Cumartesi 18:00 – 20:00


EĞİTİM KATILIMCILARI: Psikologlar, Rehber Öğretmenler, Sınıf Öğretmenleri, Branş Öğretmenleri, Sosyal Hizmet Uzmanları, Okul Öncesi Öğretmenleri, Çocuk Gelişim Uzmanları ve bu bölümlerde eğitim gören öğrenciler.

EĞİTİM ÜCRETİ: 250 TL + KDV


NOT: Kontenjanımız sınırlı sayıda olduğundan, kontenjan dolduğunda müraacatlar kabul edilmeyecektir.

KAYIT İÇİN: İlgilenenlerin 9 Aralık 2010 tarihine kadar aşağıdaki iletişim numaraları ve mail yoluyla kesin kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.


RİSUS PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK MERKEZİ
Adres: İnönü Cad. Park Palas Apt. No:23 D:7 Gümüşsuyu – Taksim / İSTANBUL
Tel: 0212 293 30 98 0535 414 82 24 E-mail: [email protected]