Beğenisinden hiçbir şey kaybetmeden yıllarca Las Vegas’ta seyircisi ile buluşan Kuşevi dünya turnesi kapsamında Avustralya, Japonya, İsrail, Almanya, Londra ve Helsinki’den sonra ilk defa Türkiye’ye Tim Maslak Show Center’a geliyor.

Yönetmen Chris Lashua, yardımcı yönetmen ve koreograf Aloysia Gavre, karakter aktörü Stewan Ragatz, Cirque du Soleil ve the Pickle Family Circus’un dünyaca ünlü dansçıları ile akrobatlarından oluşan olağanüstü yetenekli bu enerjik kadro, tasarım harikası makineler ve Moskova Sirki’nin eski çalışanları ile bir araya gelerek gerçek bir şov fabrikası üretmişler.

1930 ‘lu yıllarda geçen hikaye bir ıvır-zıvır fabrikasındaki gündelik hayatın basit öyküsü üzerine kurulur. Burada işçiler, akıl almaz bir olay nedeniyle (ana buhar kazanı yüzünden kaza eseri yaralanan bir kuş) bir araya gelirler. Kaza ve kuşun tedavisi nedeniyle işçiler biryandan birbirlerine yaklaşırlar, bir yandan da kendilerini üretim hattı zihniyetinin etkinlik ve monotonluğundan kurtarmaya, gizli kalmış yetenek ve becerilerini sergilemeye başlarlar. Bu süre içinde ; kendi vücutlarını ve makineleri daha az etkin olmakla birlikte eskisine göre çok daha eğlenceli ve duygusal yöntemlerle, ‘’kuşev’’leri yapmak için kullanırlar.

Kuşevi’ni sunan ‘’Cirque Mechanics’’Las Vegas kökenli bir kumpanyadır. Cirque Du Soleil’de olduğu gibi onlar da gösterilerinde hayvan veya geleneksel üç halkalı sirk düzenini kullanmıyorlar. Daha çok müzik, drama, dans ve mizahı geleneksel sirk becerileriyle birleştirerek, popüler tiyatro formatını sergiliyorlar. ‘’Cirque Mechanics’’ oyuna dayalı fiziksel performansıyla her yaştan seyirciyi büyülüyor.
‘’Kuşevi’’ sanatla dolu, nostaljik ve eğlenceli sahneler sunmakla birlikte gösterinin özünde sirk unsuru da yatıyor.

Gösteri Tarihleri
10 Aralık Perşembe 21:00
11 Aralık Cuma 21:00
12 Aralık Cumartesi 15:00 / 21:00
13 Aralık Pazar 15:00

Biletler Biletix’ de…
Biletix telefon: 0216 556 98 00

Tim Show Center
Büyükdere Caddesi Derbent Mevkii
(Darüşşafaka kampusü Yanı)
Maslak-Sarıyer
Tel: 0212 286 66 86 (15 hat-pbx)