“Küreselleşen Dünyada İstanbul” Başlıyor!



2 Temmuz 2010 Cuma günü Bahçeşehir Üniversitesi’nde(BEŞİKTAŞ) ‘Avrupa-Türkiye Projesi 2030: İlişki Üzerine Düşünceler’ adlı bir panel düzenlenmektedir.

Dr. Fuat Keyman ve Dr. Nora Fisher Onar tarafından yürütülen ‘Küreselleşen Dünya’da İstanbul’ projesinin ilk etkinliği olan bu panel, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ve Bahçeşehir Üniversitesi tarafından desteklenmektedir.

Panelde Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Düşünce Grubu üyesi Dr. Kalypso Nicolaidis ortak Avrupa fikrinin önündeki zorluk ve fırsatları değerlendirmenin yanısıra, Türkiye’nin Avrupa’daki yeri konusunda son Düşünce Grubu raporunun sonuçları üzerine görüşlerini aktaracaklardır. Önde gelen Avrupa Birliği uzmanları Dr. Cengiz Aktar, Dr. Seyfettin Gürsel, Dr. Şahin Alpay, ve Dr. Meltem Müftüler-Baç’ın da katılımlarıyla yürütülecek bu etkinlik saat 10.30-12.15 arası Bahçeşehir Üniversitesi’nde C-Teras’ta simültane çeviri eşliğinde yapılacaktır. Katılım davetliler ile sınırlıdır.

Aynı program çercevesinde öğleden sonra gerçekleşecek panel halka açık olacaktır. Dr. Şükrü Hanioğlu (Princeton Üniversitesi), Dr. Kalypso Nicolaidis (Oxford Üniversitesi) ve Dr. Fuat Keyman (Koç Üniversitesi), Dr. Ayşe Kadıoğlu’nun (Sabancı Üniversitesi) oturum başkanlığında ‘İstanbul, Türkiye, Avrupa: Kozmopolit bir Dünya’ya Doğru mu?’ teması çerçevesinde fikirlerini ifade edeceklerdir. Etkinlik saat 14.15-16.15 arası Bahçeşehir Üniversitesi Türkan Şoray Salonu’nda gerçekleştirilecektir.