İZMİR EFT EĞİTİMİ,EFT EĞİTİMİ İZMİR (DUYGUSAL ÖZGÜRLEŞME TEKNİĞİ)

DUYGUSAL ÖZGÜRLEŞME TEKNİĞİ
ÖZGÜN ADIYLA “EMOTIONAL FREEDOM TECHNIQUES”
KISACA “EFT” NEDİR?

EFT tüm Dünya’da yüz binlerce kişinin başarı ile uyguladığı bir ENERJİ PSİKOLOJİSİ TEKNİĞİ’ dir. Kısaca iğnesiz akupunktur ve duygusal bir egzersiz olarak tanımlayabiliriz. Enerji bedenimizdeki akımlar EFT ile yeniden düzenlenebilir ve bizleri fiziksel rahatsızlıklara kadar götüren enerji akımının blokajları ortadan kalkabilir. Sizi rahatsız eden ve sisteminizi yavaşlatan duygulardan arındıkça daha sağlıklı ve mutlu olursunuz, üretkenliğiniz artar. Sanıldığının aksine sadece psikolojik rahatsızlıklarda değil, tüm fiziksel rahatsızlıklarda bu teknikten yararlanmak mümkün.

EFT ile yaşamınızın her alanında oluşan tıkanıklıkları çözebilir, çekim yasaları gereği, vereceğiniz doğru mesaj ve olumlamalar ile sadece sağlığınıza değil, bolluk ve berekete de kavuşabilirsiniz. Stanford mezunu bir mühendis olan Gary Craig’in 90‘lı yıllarda geliştirdiği bu teknik uygulanabilirliği ve basitliği ile sağlık profesyonellerinden öğretmenlere, yaşam koçlarından ev hanımlarına kadar çok geniş bir yelpazede kullanılmaktadır. EFT kısaca, iğnesiz akupunktur olarak tanımlanabilen ve kolayca uygulanabilen bir tekniktir. Çin’li Shaolin rahiplerin 5000 – 7000 yıl öncesine varan bilgileri bu öğretime de temel olmuştur.
Yaşamımızın pek çok alanında sorun yaşıyoruz, bunlara verdiğimiz tepkilerin niteliği ise yaşam düzeyimizi, sağlık ve mutluluk katsayımızı oluşturuyor. Zihnimizin olumsuz yorumları bazen yıllarca sürüyor, alışkanlıkla düşündüklerimiz bizi mutsuzluğa, başarısızlığa, çeşitli rahatsızlıklara sürüklüyor. Hepimiz başımızdan kötü bir olay geçtiğinde, olumsuz ve derin bir deneyim yaşadığımızda bunun etkilerini yıllarca taşıdığımızı biliriz. Bunun nedeni geçirdiğimiz travmanın enerji bedenimizde bıraktığı tıkanıklıklardır.
"Bütün olumsuz duyguların nedeni bedenin enerji sisteminde meydana gelmiş bir aksaklıktır.”
Bu aksaklık enerjisel olarak giderildiği anda duygusal düzeyde de giderilir ve kişi olumsuz duygulardan kurtulur. Yani zihninizi bilinçle, farkındalıkla programlamanız mümkün. Ana yöntem olarak kullanacağımız EFT, olumsuz duygu ve düşüncelerin nötrleşerek, yeni olumlu düşünce modellerinin zihne kolayca, hemen yerleştirilmesini sağlayan ve kişinin kendi kendine uygulayabileceği bir tekniktir.
EFT, Her türlü duygusal ve zihinsel sorunun birkaç dakikada veya aynı gün içinde ortadan kaldırılması amacıyla kullanılıyor. Bu basit yöntem ile tüm yapılan, bir yandan halletmek istediğiniz sorunu zihninizde tutarken ve bununla ilgili duyguların ortaya çıkmasına izin verirken, diğer taraftan parmak uçlarıyla bedendeki bazı enerji noktalarına dokunulmasıyla uygulanan bir tür enerji çalışmasıdır. Bu şekilde enerji meridyenleriniz açılır ve enerjiniz dengelenir, sorunda kalıcı bir biçimde ortadan kalkar. Soruna bağlı olarak başarı oranı %85–97 arasında, alınan sonuçlar hızlı ve kalıcı oluyor. EFT, kolay öğrenilen ve uygulanan bir kendine yardım yöntemidir.

EFT HANGİ ALANLARDA KULLANILIR?
Olumsuz Duygular: Stres, öfke, korku, kaygı, endişe, acı, üzüntü, suçluluk, güvensizlik, korku, nefret, kıskançlık, fobi, panik atak, depresyon, yoğun endişe (anksiyete), kötü anılar, kâbuslar, suçluluk duygusu, saplantılar…
Olumsuz İnançlar:“Şanssızım”, “Yalnızlığa mahkûmum”, “Beceriksizim”, “Kimseye güvenmemek gerek”, “Para bir elimden girer, öbür elimden çıkar”, “Ben sınavı kazanamam” gibi…
Duygusal Travma: Kaza, deprem, cinsel taciz, zorbalığa uğrama, terk edilme, işten atılma, soygun, yakınını kaybetme, haksızlığa uğrama...
Bedensel Sorunlar: Alerjiler, sırt/bel/ omuz ağrıları, migren, kabızlık, şişmanlık, sedef hastalığı, karın ve mide ağrıları, baş ağrısı, kanser, kronik yorgunluk sendromu(CFS), kolit, astım, çeşitli yaralar, kaşıntılar, uyku sorunları, bağırsak problemleri, görme bozuklukları, kasılmalar, idrar sorunları, sabah bulantıları, adet öncesi rahatsızlıklar, terleme, karpal tünel sendromu, artrit, parmak uyuşuklukları, diş sancıları, titreme, multiplskleroz.
Madde Bağımlılıkları: Sigara, alkol, yemek, uyuşturucu, alışveriş, çikolata...
İlişkiler: Anlaşmazlık, cinsel sorunlar, boşanma, insan bağımlılığı, çocuklar ile iletişim...
Hedef Belirleme: İşyerinde, ilişkilerde, kazanç düzeyinde, başarılacak projelerde, toplumda yer belirlemede, hayat amacını ortaya çıkarmada...
Performans Artırma: Sınav, iş, spor, sanat, kolay odaklanma, hafıza geliştirme, yaratıcılık, disiplin geliştirme, topluluk önünde konuşma, verim artırma...
Ruhsal Gelişim: Dinginlik, sevecenlik, affetmek, sevgi ve hoşgörü geliştirme...
Bunlara ek olarak tüm ruhsal, zihinsel, duygusal ve bedensel sorunlarda uygulanması önerilir.

EFT´NİN ÖZELLİKLERİ

EFT uygulamalarının en iyi özellikleri söyle sıralanabilir:
Hızlıdır.irçok eski ya da yeni duygusal sorun bir saatten az bir sürede tamamen iyileşir, en inatçı tıkanıklıklar bile bir ay içinde sorun olmaktan çıkar.
Etkili ve kalıcıdır.mür boyu başa çıkılamamış korkular, takıntılar, derin üzüntüler bütünüyle ortadan kalkar. Kalıcı iyileşme sağlanır.
Yumuşak ve naziktir.adece parmak uçları dokundurularak yapılır
Güvenlidir.edende çekme, itme, döndürme gibi manipülasyonlar yapılmaz, iğne batırılmaz, tablet ya da kimyasal herhangi bir madde alınmaz. Bu yüzden, hiçbir tehlikesi yoktur.
Özeldir.Uzun terapi seanslarında tüm yaşamımızı anlatırız, EFT'de ise halletmek istediğimiz soruna odaklanmamız yeterlidir.
Kolaydır. Öğrenmesi ve uygulaması kolay ve basittir, yöntemi kullanacak
Kişinin psikoloji ya da tip eğitimi alması gerekmez.
Kendi kendine uygulanabilir.
Her tür sorun için uygulanabilir.
Yeni tıkanıklıklara yol açmaz.Geçmişimizde yaşadığımız olayların acısını tekrar yaşamamız gerekmez. Birçok psikolog aylar, hatta yıllar süren terapilerin yeni sorunlar getirdiğini, suçluluk, pişmanlık, kendine dönük öfke vb duygular yarattığını kabul etmektedir.
Soruna bağlı olarak başarı oranı %85 -97 arasındadır.

Program Yönetmeni : ÖNDER ERGİN(Kişisel Ve Kurumsal Gelişim Uzmanı)
NOTLAR;
© Katlım ücreti : 350+kdv TL'dir.
© Eğitim yeri : İzmir Kişisel Ve Kurumsal Gelişim Akademisi
İZMİR'DEKİ EFT KURSLARI- EFT EĞİTİMLERİ VE
SEMİNERLER İÇİN AYRINTILI BİLGİ:

SAYGIN NLP&INLPTA DANIŞMANLIK INTERNATIONAL
( İzmir Kişisel Ve Kurumsal Gelişim Akademisi)
Kıbrıs Şehitleri CAD. No: 30 EBRU APARTMANI Daire: 11
Alsancak - İzmir

Tel: 0232 4225954 Cep:0 535 6673224
© Bireysel ve en fazla 3 kişilik özel grup çalışmaları – En üst düzeyde başarı
©Not: Eğitime katılan herkese stres yönetimi hakkında kişiye özel olumlama cdleri hediye edilmektedir.
AYRINTILI BİLGİ İÇİN:
Saygın NLP & Danışmanlık International, Cemal KONDU -
Sınav Koçu, Keşfet Kendini (Kişisel Gelişim Ve Başarı Portalı)
Hızlı Okuma NLP Teknikleri
Kişisel Gelişim Koçluk
msn:[email protected]
izmir eft,eft izmir, eft eğitimi izmir, izmir eft eğitimi, Eft (Duygusal Özgürleşme Tekniği) izmir, izmir Eft (Duygusal Özgürleşme Tekniği), eft teknikleri ilgili herseyi buradan takip edebilirsiniz.

ETİKETLER: Eft, eft emotional, eft emotional freedom, eft gary craig, eft manual, eft nedir, eft practitioners, eft tapping, eft video, eft videos, emotional freedom technique, gary craig