Ankara'da 27-30 Eylul 2009 tarihlerinde duzenlenecek olan
I. Cocuk Istısmarini ve Ihmalini Onleme Kongresi

Antalya da da 18 Ekim gunu duzenlenecek toplantilara katilabilecek arkadaslarimizin katilmasinda yarar var.

Resmiye hoca, pediatrist ve yillardir Amerika Birlesik Devletlerinde bu konu ile calisiyor ve Turkiye de konunun onemi, farkindalik saglanmasi, degerlendirme, arastirma ve tedavi konularinda calisma gruplari baslatmis bulunuyor.

Psikologlar olarak bu konu ile ilgilenen meslektaslarimiza bu mail i iletmenizi rica ediyorum.

Sevgilerimle

Nese Erol


DEGERLI ARKADASLARIM,

iki onemli toplanti ile ilgili bilgi vermek icin yaziyorum bu mesaji sizlere. birinci toplanti 27-30/9/2009 tarihlerinde cocuk ve bilgi guvenligi dernegi liderliginde pekcok kurum, universite ve sivil orgutun katilimiyla duzenlenen I. Cocuk Istismarini ve Ihmalini Onleme Kongresi. Bu kongre ile ilgili tum ayrintilari www.cbgd.org/ kongre2009 adresinde bulabilirsiniz.

ikinci kongre ise akdeniz adli blimler akademisinin cukurova antalya'da duzenledigi adli tip kongresi. bu kongre ile ilgili bilgileri de www.mafs2009. org adresinde bulabilirsiniz. ekteki dosyalarda da her iki kongre ile ilgili temas bilgileri bulacaksiniz.

bu kongreleri size ozellikle bildirmemin iki nedeni var:

1) Cokmerkezli prospektif orselemeye bagli kafa travmasi calismamizin prospektif olarak nasil yurutulecegi ile ilgili egitim her iki kongrede verilecek. Ankara'daki kongrede, 28-30 Eylul tarihleri arasindaki uc gunde her oglen arasi bizim egitim calismamiza ayrilmis durumda. Toplam 3 saat icinde bu egitimi tamamlayacagiz. Antalya'daki kongrede ise 14 Ekim tarihindeki sabah oturumunda 3.5 saat icinde ayni egitimi tekrarlayacagiz. dolayisiyla, adli tipci arkadaslarin cogunun antalya'ya gidecegini dusunuyorum. ancak antalya'ya gidemeyeceklerin ya da adli tipci olmayan arkadaslarin iki kongreden birini secip takvimlerini isaretlemelerini ozellikle oneriyorum.

2) ankara'da pekcok guzel konu yanisira 27 eylul gunu tam gun cinsel orselemede cocukla gorusme egitimi vermem istendi. antalya'da 18 ekim gunu perinatal uyusuturucu kullaniminin tanisi, cocuklara etkisi ve bolgesel onleme plani gelistirilmesi uzerine bir panel yapacagim abd'den bir meslekdasimla birlikte. bilginize sunuyorum.

LUTFEN PROSPEKTIF CALISMAYA KATILACAK HER EKIPTEN EN AZ BIR KISININ HER IKI TOPLANTIDAN EN AZ BIRINE KATILMASINI SAGLAMANIZI RICA EDIYORUM.