Genç Atölye Modern Yaz Sanat Okulu Başlıyor!


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Genç Atölye Modern Yaz Sanat Okulu Başlıyor!

  • #1
    Sevim ERGENE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    09.Nisan.2009
    Nereden
    İSTANBUL
    Mesajlar
    6,952
    @Sevim ERGENE



    Genç Atölye Modern Yaz Sanat Okulu Başlıyor!





    Genç Atölye Modern Yaz Sanat Okulu Başlıyor!



    İstanbul Modern’de 5 Temmuz’da başlayacak ve 27 Ağustos’a dek sürecek olan Genç AtölyeModern Yaz Sanat Okulu’nda çocuklar, graffiti, maket yapımı, heykel, resim, animasyon, geleneksel sanatlar ve fanzin atölyelerinden oluşan farklı sanat çalışmalarına katılabilecekler.

    7-12 yaş arasındaki çocuklar için iki hafta boyunca, hafta içi her gün saat 9.30-13.30 arasında gerçekleşecek olan Genç Atölye Modern Yaz Sanat Okulu’nda dört farklı dönem uygulanacak. Birinci dönem 5 Temmuz-16 Temmuz, ikinci dönem 19 Temmuz-30 Temmuz, üçüncü dönem 2 Ağustos-13 Ağustos ve dördüncü dönem 16 Ağustos-27 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Çocuklar kayıt yaptırdıkları her dönem, hafta içi her gün 09.30-13.30 saatleri arasında her gün iki farklı atölye çalışmasına katılacak. Günün ilk atölyesi, 09.30-11.30, ikinci atölye çalışması ise 11.30-13.30 saatleri arasında düzenlenecek.

    Çocukların atölyelerde gerçekleştirdikleri sanat çalışmaları, iki haftanın sonunda müzenin çakıl alanında düzenlenen tek günlük bir sergide izleyicileriyle buluşacak. Böylece Genç AtölyeModern katılımcıları, İstanbul Modern’de düzenlenen ilk çocuk sergisinde çalışmalarını sunacaklar.

    Temmuz ve Ağustos ayları boyunca toplam dört dönem sürecek olan Genç AtölyeModern’de çocukları farklı atölye çalışmaları bekliyor.

    1. Dönem (5 Temmuz-16 Temmuz) ve 3. Dönem (2 Ağustos-13 Ağustos) gerçekleştirilen programlar, “Tarih Öncesi Yaratıklar Heykel Atölyesi”, “Neverland Performans Atölyesi”, “Müzede Sokak Sanatı: Graffiti Atölyesi” ve “Gulliver’in Gezileri: Maket Yapım Atölyesi” isimli atölye çalışmalarından oluşuyor.

    2. Dönem (19 Temmuz-30 Temmuz) ve 4. Dönem (16 Ağustos-27 Ağustos) gerçekleştirilen programlar, “Resim Atölyesi”, “Animasyon Atölyesi”, “Geleneksel Sanatlar Atölyesi” ve “Fanzin Atölyesi” isimli atölye çalışmalarını içeriyor.

    ATÖLYE ÇALIŞMALARI

    Tarih Öncesi Yaratıklar Heykel Atölyesi’nde çocuklar tarihin farklı dönemlerine ait hayvanların ve bitkilerin heykellerini yaratıp, rengârenk dünya haritaları oluşturacaklar.

    Neverland Performans Atölyesi’nde, çocuklar atölyede Peter Pan’ın ülkesini resim, heykel ve yerleştirmeleriyle yaratacak ve doğaçlama oynayacakları bir tiyatro oyunuyla öyküyü canlandıracaklar.

    Müzede Sokak Sanatı Graffiti Atölyesi’nde çocuklar graffitinin doğasını inceleyerek kendi stillerini geliştirip graffitiler yaratacaklar.

    Gulliver’in Gezileri Maket Yapım Atölyesi’nde çocuklar Gulliver’in inanılmaz serüvenler yaşadığı ülkeleri dev yerleştirmeler, maketler ve çeşitli sanatsal düzenlemelerle anlatacaklar.

    Resim Atölyesi’nde çocuklar resim sanatının temel özelliklerini ve inceliklerini tanıyacaklar, farklı teknikler uygulayarak, özgün ifade biçimleriyle resimler yaratıp bir sergi mekânı tasarlayacaklar.

    Animasyon Atölyesi’nde çocuklar animasyon sanatının temel ilkelerini öğrenecek, fikirler geliştirecek, sinopsisler, storyboard’lar yazacak, dekorlar yaratacak ve animasyon filmlerini oluşturacaklar.

    Geleneksel Sanatlar Atölyesi’nde çocuklar minyatür, hat, ebru gibi geleneksel sanatları tanıyacaklar. Renkleri ebrularında buluşturacak, harf, kelime ve cümlelerden oluşan büyük hat çalışmaları yaratacak, ortak minyatür resimler yapacaklar.

    Fanzin Atölyesi’nde İstanbul Modern’i mimarisiyle, koleksiyonuyla, etkinlikleriyle, çalışanlarıyla daha yakından tanımak ve düşüncelerini bir dergi projesiyle ifade etmek isteyen çocuklar buluşacak.

    Yaz Sanat Okulu Tarihleri:

    Hafta içi her gün, 9.30-13.30
    1.Dönem: 5 Temmuz - 16 Temmuz
    2. Dönem: 19 Temmuz - 30 Temmuz
    3. Dönem: 2 Ağustos - 13 Ağustos
    4. Dönem: 16 Ağustos - 27 Ağustos

    Beyoğlu Karaköy

    Bilet Ücreti : 400 TL
    ÖNCE OKUL ÖNCESİ 9 YAŞINDA!

  • #2
    Kübra AKÇİMEN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.Haziran.2009
    Nereden
    umut şehrii
    Mesajlar
    16,879
    @Kübra AKÇİMEN







    teşekkürlerrr cnımmm

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. YARATICILIK VE YARATICI DÜŞÜNME” KONULU ATÖLYE
      Konu Sahibi BURCU-BAŞKAL Forum KONGRE,SEMİNER ETKİNLİK DUYURULARI
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 18.Şubat.2012, 14:52
    2. YARATICI DRAMA ATÖLYE (WORKSHOP) ÇALIŞMALARI
      Konu Sahibi Rabia PEKKAN (rpekkan) Forum DRAMA ÇALIŞMALARI
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 10.Şubat.2010, 14:29
    3. Ekolojik Pazarda Çocuklar İçin Atölye Çalışması
      Konu Sahibi Arz Forum KONGRE,SEMİNER ETKİNLİK DUYURULARI
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 29.Eylül.2009, 07:14
    4. Çocuklar için Üç Yaz Sanat Okulu
      Konu Sahibi Rabia PEKKAN (rpekkan) Forum TİYATRO
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 02.Temmuz.2009, 21:45
    5. Fotoğraf Atölyesi Çocuklarla / Gençlerle Fotoğraf Yaz Okulu başlıyor..‏
      Konu Sahibi Arz Forum KONGRE,SEMİNER ETKİNLİK DUYURULARI
      Cevap: 4
      Son Mesaj : 19.Haziran.2009, 05:45

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş