Gelişim Testleri Eğitim Paketi ( 0-6 Yaş )


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Gelişim Testleri Eğitim Paketi ( 0-6 Yaş )

  • #1
    Ayşe Turan BAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    27.Şubat.2009
    Nereden
    Türkiye'nin kalbinden
    Mesajlar
    12,566
    @Ayşe Turan BAL



    Gelişim Testleri Eğitim Paketi ( 0-6 Yaş )





    GELİŞİM TESTLERİ EĞİTİM PAKETİ

    ( 0-6 Yaş )


    TARİH: 16 Şubat 2012 – Perşembe

    SAAT: 10.00 – 16.00

    SÜRE: 15 Ders Saati

    A. Teorik: 1 Gün / 5 Ders Saati ( 1 Ders Saati 40 dk. )

    B. Pratik: Her test için 2 uygulama ( 10 ders saati )

    YER: DİLGEM Danışmanlık Merkezi Seminer Salonu

    ADRES: Yeni Mah. Abdülhalik Renda Cad. Tevfik Bey Apt. No:18/ Kat:1 D:4-5 Pendik/ İSTANBUL

    İLETİŞİM:

    Tel: 0 216 354 00 56 – 0 530 825 70 05 - 0 505 892 41 75

    Mail: [email protected]


    HEDEF KÜME:

    •Anaokulu Öğretmeni,
    •Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni,
    •Okul Öncesi Öğretmeni,
    •Özel Eğitimciler,
    •Psikolog,
    •Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen,
    •Sınıf Öğretmeni,
    •Yukarıdaki bölümlerde okuyan üniversite 3. ve 4. Sınıf öğrencileri,
    GELİŞİM TESTLERİ EĞİTİMİ AMACI: 0-6 yaş, insan hayatının ALTIN YILLARI’ dır. Kendine güven, dünyaya güven, temel sosyal beceriler, girişimcilik, kendini ifade edebilme gücü ve isteği gibi hayati özelliklerin temeli bu yaşlarda atılır.

    Ülkemizde aileler çocuklarının fiziksel gelişimini doğduğu günden itibaren bir çocuk doktoruna takip ettirirler. Oysa çocuk gelişimi sadece fiziksel gelişimden ibaret olmayıp kişisel, duygusal, sosyal, zihinsel ve dil gibi başka gelişim alanları da vardır. Bu gelişim alanları göz ardı edilip çocuklarımız 5-6 yaşına geldiğinde fiziksel açıdan sağlıklı ama zihinsel açıdan geride kalmış, duygusal problemler yaşayan, sosyalleşmesi ve dil gelişimi yaşıtlarının gerisinde olabilir. Bütün hastalıklarda olduğu gibi gelişimsel problemlerde de erken tanı ve tedavi önemlidir. Bu yüzden bütün çocuklar 7 yaşına kadar düzenli aralıklarla bütün gelişim alanlarında mutlaka takip edilmelidir.

    Çocukların gelişimlerini Psikolog, Çocuk Gelişimi Uzmanı, Özel Eğitim Uzmanı, Çocuk Psikiyatristi, Dil Gelişim Uzmanı gibi değişik uzmanlık alanlarından oluşan bir ekip takip eder. Maalesef ülkemizde birçok aile bunu yapmak yerine çocuğunu ya komşusunun çocuğuyla kıyaslar ya da bir yakınının çocuğunda da kendi çocuğundaki soruna benzer bir sorun olduğunu ama ilerde düzeldiğini söyleyerek geçiştirir.

    Amerika Birleşik Devletlerinde yapılan bir tarama çalışmasında ilköğretim 1. Sınıfa giden ve okul derslerinde başarısız olan çocukların % 50,4’ünün geçmişte dil ve konuşma sorunu yaşadığı tespit edilmiştir.

    Ülkemizde pek yaygın olmasa da insan yavrusuna verilen önemin daha fazla olduğu ülkelerde 0-6 yaş arasındaki tüm çocuklar fiziksel, dil, zihinsel, duygusal, sosyal alan gibi tüm gelişim alanlarında objektif tarama testleriyle değerlendirilmekte ve takip edilmektedirler. Çocukların güçlü ve zayıf yönleri ortaya çıkarılıp desteklenmekte, bir problem varsa eğitsel ve tıbbi açıdan gerekli önlemler zaman kaybedilmeden alınmaktadır.

    Ülkemizde 0-6 yaş çocukların toplu olarak bir araya geldikleri ilk ortam okul öncesi kurumlarıdır. Bu yüzden okul öncesi kurumlarında çalışan eğitimcilerin, öğrencilerinin gelişimsel açıdan bulundukları yeri tespit etmek ve izlemek için 0-6 yaş çocuklara uygulanan gelişim testlerini uygulamayabilmeleri gerekmektedir.

    PROJENİN MUHTEMEL GETİRİLERİ:

    •Bu proje katılan eğitimcilerin öğrencilerine uygulayacakları gelişim testleri sayesinde 0-6 yaş arası birçok çocuk Fiziksel Gelişim, Hareket Gelişimi, Dil Gelişimi, Zihinsel Gelişim, Sosyal Gelişim, Duygusal Gelişim gibi 5 alt gurupta incelenecektir.
    •Bu alanlardan bir ya da birkaçında gerilik tespit edilen öğrenciler ailelerine bildirilebilir. Bu sayede ailelerin dikkati çocuğun bütününe değil sadece problemin bulunduğu alana çekilebilir. Bu alanlar aileler ve destek alacakları uzmanlar tarafından desteklenerek sorunlar büyümeden önlenebilir. Bu sayede çocuk için kritik dönemler kaçırmamış olur.
    •Bu proje katılan eğitimcilerin öğrencilerine uygulayacakları gelişim testleri sayesinde 0-6 yaş çocukların güçlü yönleri, eğilimleri ve bunları geliştirmenin yollarını öğrenilebilir.
    •Bu proje katılan eğitimcilerin öğrencilerine uygulayacakları gelişim testleri sayesinde 0-6 yaş çocukların aileleri farkına varmadan yaptıkları hataları görme ve düzeltme olanağı bulacaklardır.
    •Bu proje katılan eğitimcilerin öğrencilerine uygulayacakları gelişim testleri sayesinde 0-6 yaş çocukların aileleri çocuklarının içinde bulunduğu yaş dönemiyle ilgili gerekli bilgileri ve bu dönemlerde dikkat etmeleri gereken noktaları öğreneceklerdir.
    •İlköğretime başlayan birçok çocuk ilköğretim 1. Sınıfın programında yeterli başarıyı gösteremediği için yeniden anasınıfına gönderilmektedir. Ülkemizde 2006 doğumlu çocuklar önümüzdeki yıl ilköğretime başlayacaklardır. Gelişim testleri eğitim paketinde yer alan Metropolitan Okul Olgunluk Testi ile 2006 doğumlu çocukların ilköğretime hazır olup olmadıkları tespit edilebilecektir. Bu çalışmayla problem tespit edilen çocuklar için gerekli önlemler alınacak ve problemler büyümeden önlenecektir.
    GELİŞİM TESTLERİ ve AYRINTILARI

    1. AGTE ( Ankara Gelişim Tarama Envanteri ): Anne-baba ile görüşme yoluyla uygulanan bir değerlendirme aracıdır. Yaşamın ilk 6 yılındaki gelişim, 154 madde ve 5 kategoride (dil-bilişsel, ince motor, kaba motor, sosyal beceri-öz bakım ve genel gelişim) değerlendirilmektedir. Çocukların, 0-3 aydan başlayarak, 48-72 ay dilimine kadar aylık periyotlar ile dil gelişimi, zihinsel becerileri, küçük-kas gelişimi, büyük-kas gelişimi, sosyal gelişimi ve öz bakım becerileri tek tek incelenip gözlenerek puanlanır. Bu değerlendirme anne-baba ve çocuğun bir arada olduğu bir ortamda yapılır. Önemli olan, çocuk hakkında en sağlıklı bilgiyi elde edebilmektir. Uygulama sonucu çocuğun genel gelişimi hakkında sistematik bilgiler verir ve muhtemel gelişim gerilikleri konusunda uyarır.

    2. METROPOLİTAN OKUL OLGUNLUK TESTİ: 5 yaş 6 ay ile 6 yaş 0 ay arsındaki çocuklara uygulanabilen, çocukların okula, okulun gerektirdiği kurallara ve öğrenmeye hazır olup olmadığını saptamak amacıyla yapılan bir testtir. Metropolitan Okul Olgunluğu Testi; Kelime Anlama, Cümleler, Genel Bilgi, Eşleştirme, Sayılar, Kopya Etme olmak üzere 6 alt-test ve toplam 100 maddeden oluşur.



    3. PEABODY RESİM KELİME TESTİ: 2-11 yaş arası çocukların alıcı dil yaşının tespit edilebildiği, ayrıca çocuklarda konuşma bozukluğu ve sözel ifadeye ışık tutan bir gelişim testidir. Bireylerden kartın her iki yüzündeki dört resimden söylenilene uygun resmi göstermesi istenir. Elde edilen sonuç ile çocuğun alıcı dil yaşının belirlendiği gelişim testidir.



    4. FROSTİG GELİŞİMSEL GÖRSEL ALGI TESTİ: 4-8 yaş arasında olan çocuklara bireysel veya grup şeklinde uygulanır. Çocukların görsel algı kavramı, görsel uyaranları tanıma, ayırt etme ve daha önceki deneyimlerle ilişkili olarak yorumlama yeteneğidir değerlendirmeye yardımcı olan bir algı testidir. Test çocuklardaki görsel algı problemlerini ve derecesini saptamak, uygun akademik programa karar vermek amacıyla kullanılabilir.



    5. GESELL GELİŞİM TESTİ: Okul öncesi dönem çocuklarına uygulanan, 2-6 yaş arası çocukların görsel motor ve algı gelişiminin değerlendirildiği bir gelişim testidir. Kolaydan zora doğru giden ve çocuktan şekilleri kopya etmesi istenilen dokuz figürden oluşmaktadır. Uygulama sonuçları; çocukta görsel algı, ayrımlaştırma, bütünleştirme ve ince motor becerilerinde sorun olup olmadığına ışık tutar.



    ÖNEMLİ UYARI !

    1. Gelişim Testleri Eğitimi; Anlatım/ Rol-Playing Çalışmalarıyla Uygulama / Puanlama / Yorumlama / Raporlanma şeklinde yapılacaktır.

    2. Eğitim sonunda hedef, katılımcıların hepsinin hangi vakada hangi testi uygulayacağına karar verebilmesi, Testleri Uygulayabilmesi, Puanlayabilmesi, Yorumlayabilmesi ve Test Raporu yazabilmesi olup TAM ÖĞRENME’ dir.

    3. Bu eğitime katılanlara DİLGEM DANIŞMANLIK MERKEZİ onaylı 15 saatlik SERTİFİKA verilecektir.

    4. Gelişim Testleri Eğitimi kontenjanı 20 kişidir.

    5. Katılımcılara testlerin tüm materyalleri ÜCRETSİZ olarak eğitim başlangıcında verilecektir.

    6. Kayıtlar bankaya ücreti yatırma sırasına göre alınacaktır.

    7. Katılımcılar her test için en az 2 uygulama yaparlar. Dileyen katılımcılar uygulama sonrasında değerlendirme yapmak üzere merkezimize gelebilirler. Dileyenler ise yapmış oldukları uygulamaları mail ya da kargo ile merkezimize ulaştırabilirler. Uygulamalarınız Uzm. Psk. Hande ALP ÖZHAN tarafından değerlendirilip uygun dönütlerle size gönderilecektir.

    8. Katılımcılar önce yukarıdaki iletişim bilgilerinden Dilgem Danışmanlık Merkezi’ni ararlar ve ön kayıt yaptırırlar. Sonra seminer ücreti olan 300 TL’yi yukarıdaki hesap numaralarından birine yatırarak kesin kayıt işlemlerini tamamlarlar.

    9. Dileyen katılımcılar yukarıdaki test eğitimlerinden birkaçını seçerek sadece onlara katılabilirler. Bu durumda her test ücreti 120 TL’dir.

  • #2
    mayıs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    14.Nisan.2009
    Nereden
    malatya
    Mesajlar
    224
    @mayıs







    hocam bu gelişim testlerini sınıfımızdaki çocuklara uygulamak istersek nasıl yapmalıyız?hepimizin istanbul daki eğitime katılma imkanı yok.

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. 2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı I. Dönem Gelişim Raporu Dosyalarımız
      Konu Sahibi ciftci1 Forum GELİŞİM RAPORU DOSYALARI
      Cevap: 9
      Son Mesaj : 07.Ocak.2013, 03:45
    2. okulöncesinde gelişim testleri
      Konu Sahibi sakızağacı Forum DİĞER DOSYALAR
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 01.Aralık.2011, 22:20
    3. arılı hediye paketi...
      Konu Sahibi papatyabahçesi Forum KAĞIT İŞLERİ-KATLAMA
      Cevap: 8
      Son Mesaj : 10.Mayıs.2010, 11:17
    4. Dikkat ve algı testleri kursu (6 Aralık 2009)
      Konu Sahibi Ayşe Turan BAL Forum KONGRE,SEMİNER ETKİNLİK DUYURULARI
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 27.Kasım.2009, 15:58
    5. hediye paketi:)
      Konu Sahibi lucifer Forum KAĞIT İŞLERİ-KATLAMA
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 13.Eylül.2009, 02:46

    Bu Konu için Etiketler

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş