Büyük küçük herkes

Eğlenirken öğrenmeyi bir arada yaşatmak için birbirinden keyifli etkinliklerle eğlencenin adresi olan Rahmi M. Koç Müzesi, hem açık hem de kapalı alanları ile müthiş bir atmosfer sunuyor.

Keşfetmek, eğlenmek hafta içi ve hafta sonlarının tadını çıkarmak isteyenler için Rahmi M. Koç Müzesi ziyaretçilerini bekliyor.

Çocuklar, o eşşiz hayal dünyalarını Rahmi Koç Müzesi, “Harikalar Diyarı”nda doya doya yaşıyor. Nostaljik tren seferlerinden antika arabalar ve oyuncak trenlere, tarihi Fenerbahçe Vapuru’ndan dene-öğren bölümüne, tren vagonlarından denizcilik bölümüne kadar birbirinden cazip mekanlar ve objeler ile Rahmi M. Koç Müzesi çocukları ve çocukluk günlerine tekrar dönmek isteyenleri gerçek bir harikalar diyarına götürüyor.

Rahmi M. Koç Müzesi sunduğu büyüleyici atmosferle her yaştan ziyaretçilerine unutulmaz bir gün yaşatırken, müzenin Haliç kıyısında müze gemi olarak sergilenen Fenerbahçe Vapuru Gemi Modelcileri ve Gemi Severler Derneği’nin 14 Şubat 2010 tarihline kadar devam edecek “Gemi ve Deniz Sevgisi” sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi kapsamında Gemi Modelcileri ve Gemi Severler Derneği üyelerince oluşturulan özgün gemi modelleri, gemi rekonstrüksüyolanları, kartpostal koleksiyonu, Atatürk'ün deniz sevgisi ile ilgili fotoğraflar ziyaretçiler tarafından görülebiliyor.

Fenerbahçe Vapuru ev sahipliği yaptığı sergilerin yanı sıra hafta sonları sunduğu brunch hizmeti, vapurun büfesinden alınabilecek sıcacık demleme çay ve simit, özel yemek menüleri ile ziyaretçilerine adeta eski İstanbul’u atmosferinde lezzetli bir yolculuğa çıkarıyor. Fenerbahçe Vapuru ziyaretçilere, keyifli geçecek müze gezileri öncesi-sonrasında, sandviç, salata, sıcaklar ve tatlı alternatiflerinin olduğu lezzetli bir menü sunuyor. Tarihi, nostaljik atmosferi ile ziyaretçilerini alıp geçmişe götüren Fenerbahçe Vapuru sunduğu yemek hizmeti ile de ziyaretçilerinin aileleri, sevdikleriyle hoş sohbetlerin yaşanacağı, unutulmaz yemeklerin yenileceği bir mekan olarak dikkat çekiyor.

Haliç kıyılarına farklı bir gözle bakmak ve hareketli bir hafta sonu geçirmek için siz de rotanızı Rahmi M. Koç Müzesi’ne çevirebilirsiniz.

Rahmi M. Koç Müzesi Ziyaret Günleri:
Hafta İçi: 10.00 – 17.00 (Pazartesi günleri müze kapalı.)
Hafta Sonları: 10.00 – 19.00

Araçla gelen ziyaretçeler için müzenin ücretsiz otopark imkanı bulunuyor.