Minik izleyicilerin yoğun ilgi gösterdiği “Çevreci Nasreddin Hoca Kukla Oyunu”, 2009 yılı başından beri ücretsiz olarak 5.500 çocuğa ulaştı. Oyun, Sarıyer Halk Eğitimi Merkezi’nde Aralık ayı boyunca her cumartesi günü iki kez sahnelenecek.

"Yaşam için teknoloji" sloganıyla sadece bugünkü değil, gelecekteki yaşamımızı da iyileştiren teknolojiler sunan ve hayatı kolaylaştıran Bosch Ev Aletleri tarafından çocukları çevre konusunda bilinçlendirmek amacıyla hayata geçirilen Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu’nun “Çevreci Nasreddin Hoca Kukla Oyunu”, 2009 yılında şimdiye dek 5.500 çocuk tarafından izlendi. Aralık ayı boyunca da her cumartesi Sarıyer Halk Eğitimi Merkezi’nde minik izleyicileriyle buluşacak. Oyun ücretsiz olarak sahnelenecek.

İlk olarak 2008 yılında yolculuğuna İstanbul’da başlayan, Gebze ve Çerkezköy'den sonra Anadolu turnesine çıkan Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, “Çevreci Nasreddin Hoca Kukla Oyunu”nu Ankara, Afyonkarahisar, Eskişehir, Gaziantep, İzmir ve Antalyalı çocuklar için ücretsiz olarak sahneledi. 2008 yılında 1.500’ü Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ve 200’ü de Çocuk Esirgeme Kurumu’ndan olmak üzere 5.000 çocuğa ulaşan oyun, 2009 yılında 5.500 çocuğa daha ulaştı. Bosch Ev Aletleri, “Çevreci Nasreddin Hoca Kukla Oyunu” ile 2010 yılı başına dek 3.500 çocuğu daha misafir etmeyi ve çevre konusunda bilinç yaratmayı hedefliyor.

“Çevreci Nasreddin Hoca Kukla Oyunu”, güldürürken düşündüren ve çevre bilincini eğlenceyle karışık olarak veren konusuyla minik izleyicilerden büyük ilgi görüyor. Ücretsiz olarak sahnelenen oyunu izleyen minik tiyatro severler, Çevreci Nasreddin Hoca ile gülüyor, eğleniyor ve çevreyle ilgili bilgiler öğreniyor. Yönetmeliğini Semaver Kumpanya’nın kurucusu Işıl Kasapoğlu’nun üstlendiği oyun, çevre konusunda hem proje bazında hem de eğitimler olarak önemli çalışmalar yapan Bosch’un en çok dikkat çeken projelerinden biri olarak ön plana çıkıyor. Başarısını dünya çapında kanıtlayan Nasreddin Hoca Kukla Oyunu’nun yeniden kaleme alınmış şekli olan “Çevreci Nasreddin Hoca Kukla Oyunu”nda, geleneksel Nasreddin Hoca fıkralarından bazıları küresel ısınma ile ilgili çevreci mesajlar verecek şekilde günümüze uyarlandı ve oyuna konuya yönelik yazılan yeni fıkralar da eklendi.

Sarıyer Halk Eğitimi Merkezi oyun programı
Ücretsiz olarak sahnelenen oyunların biletleri Sarıyer Halk Eğitimi Merkezi gişelerinden temin edilebilir.

Oyunun Aralık ayı programı ise şöyle:
5 Aralık, Cumartesi, saat 11.00 ve 13.00
12 Aralık, Cumartesi, saat 11.00 ve 13.00
19 Aralık, Cumartesi, saat 11.00 ve 13.00
26 Aralık, Cumartesi, saat 11.00 ve 13.00