1- Cumhuriyet Türk Mucizesi – Turgut Özakman

Konusu: Türk tarihinin ezeli sorunu olan karanlık ile aydınlık, ortaçağ ile çağdaşlaşma arasındaki çatışmayı yansıtan ve Cumhuriyet döneminin doğru, gerçek, dürüst, sevgi ve vefa dolu, özenli bir fotoğrafını sunan kitap.

2- Kayıp Gül - Serdar Özkan
Konusu: Kayıp Gül, evrensel mesajları ve kültürleri buluşturan, Doğuyla-Batıyı birleştiren yönüyle, özellikle kültür çatışmalarının giderek arttığı dünyamızda ümit veren bir eser.

3- Türkan - Ayşe Kulin

Konusu: Hırpaladılar, yerden yere vurdular, ne gâvurluğu kaldı ne Kürtçülüğü, ne komünistliği. Ömrünün son döneminde de darbeci yerine kondu. Umurunda bile olmadı.

4- Bu Dinciler O Müslümanlara Benzemiyor - Soner Yalçın
Konusu: İçinde CIA'in kefil olduğu cemaat liderlerinden tutun da 'Yahudi mallarını almayın' diye yayın yapıp kendisi Yahudilerle ticaret yapan dinci gazetelere kadar çok ilginç bilgiler var.

5- Aşk - Elif Şafak
Konusu: Hayatlarımızın durgun gölünü dalgalandıran taş misali, yüzleşmek zorunda olduğumuz sıkıntılar, acılar… ve aşkın peşinde kat etmek zorunda olduğumuz zorlu yollar, ödediğimiz bedeller.

6- Kazanan Yalnızdır - Paulo Coelho
Konusu: Kazanan Yalnızdır'da Paulo Coelho, On Bir Dakika ve Zâhir'de öne çıkan temalara geri dönüyor. İçinde yaşadığımız dünyada, lükse ve ne pahasına olursa olsun başarıya olan bağımlılığımızın, yüreğimizin sesine kulak vermemizi engellediğini anlatıyor bize.

7- Hipnozcu - Richard Bach

Konusu: En karmaşık konulan hile kristal berraklığına taşıyan Richard Bach, Martfdan yıllar donra Hipnozcu'yla dehasını hir kez daha gösteriyor.

8- Cahillikler Kitabı 3 - Sağlık - Werner Bartens
Konusu: 'Cahillikler' serisinin üçüncü kitabı da, sağlığımız hakkında bilmediklerimiz ve yanlış bildiklerimizle devam ediyor.
Kitapta biraraya getirilen yanlış bilgilerin ve peşin hükümlerin temeli, alanında önde gelen doktorlar ve araştırmacılarla yapılan görüşmelere dayanıyor.

9- Suç ve Ceza - Dostoyevski
Konusu: Fyodor Mihayloviç Dostoyevski'nin SUÇ VE CEZA'sı belki de bugüne kadar yazılmış en özgün cinayet romanı. Üstelik bu türün ilk örneklerinden biri. Yalnızca yapabildiğini kanıtlamak için yaşlı, pinti bir tefeciyi acımasızca öldüren meteliksiz öğrenci Raskolnikov'un, sıcaktan kavrulan Petersburg'un dayanılmayacak kadar sıkıntılı yazında geçen hikâyesi.

10- Onlar Benim Kahramanım - Doğan Cüceloğlu

Konusu: Şikâyet yarışçısı olmayan gizli kahramanların öyküsü. Abartmayan, alçakgönüllü ve hoşgörülü insanlar, kişisel bütünlük içinde yaşama hizmet etmekten mutluluk duyar.

memurlarbiz