Hiperaktif Çocuk Okulda



Çocuk ile ona öğreten, onu eğiten büyükler arasındaki ilişkinin sağlamlaşmasını ve kaliteli olmasını amaçlayan bu kitap nerelerde, kimlerin işine yarayacak?

Okullar. Her çocuğa ihtiyacı ölçüsünde bilgi ve beceri kazandırmayı amaçlayan, bu amacı çocukların bireysel özelliklerini gözeterek yapmak isteyen, çocuklara yapıştırılan etiketlerden ziyade onların kim oldukları ile ilgilenen öğretmenler ve okul psikologları, danışmanlar, rehberlik servisi uzmanları, bu derleme-kitapta, sınıftaki ilişkilerini kolaylaştırıcı bilgi ve yöntemleri bulacaklar.

Evler. Anne-babalar öğretmenlerin çocukları ile ilişkisini kuvvetlendirmeye yarayabilecek bilgileri, ev ortamında da kullanılabilecek öğrenme ve davranış ilkelerini öğrenecekler.



Bu kitabı hazırlayanların felsefesi nedir?


Ezberciliğin değil, araştırmacılığın teşvik edildiği, çocuğun öğrendikleri ile kendi hayatı arasındaki ilişkileri irdeleyebildiği bir eğitim sistemini arzulayanlar: “Hiperaktivite” diye anılan durum ve onunla ilişkili sayılabilecek her türlü davranış ve öğrenme zorluğu, bütün çocuklar için düzgün bir eğitimin ve sınıf içi davranış düzenlemelerinin uygulamaya geçirilmesini sağlayabilir.

Özgür düşüncenin ve muhakeme yeteneğinin kazandırılmasının hedeflendiği, bu hedeflere giden yolların çocuğun özelliklerine göre şekillendirildiği bir eğitim sistemi, öncelikle, dikkatini veremeyen, kafasını toparlayamayan, hayatın ve öğrenmenin tadını bir türlü çıkartamayan “hiperaktif” çocuklar için gerekli

Çünkü, “iyi olmak” bir insan hakkıdır. Hiperkatif ya da “hiperpasif” her çocuğun, hayatının en önemli dönemlerinden birisini, en iyi şekilde geçirmeye hakkı var. En iyi; yani, kapasitesini, potansiyelini tam kullanmasını sağlayacak becerileri kazanarak, kendine güvenini ve kendine verdiği değeri arttırarak, o güven ve değer ölçüsünde kendisi dışındakilerle anlamlı ilişkiler kurarak...

.ALINTIDIR.