Annemin Yemekleri


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Annemin Yemekleri

  • #1
    Handan Hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Mart.2009
    Nereden
    Kayseri
    Mesajlar
    19,326
    @Handan Hoca



    Annemin Yemekleri





    Gazeteci Coşkun Aral tarafından hazırlanan kitap okurlarla buluştu.

    Gazeteci-yazar Coşkun Aral tarafından hazırlanan ve Anadolu'nun pek çok bölgesine ait birbirinden lezzetli yöresel yemek tariflerini içeren ''Annemin Yemekleri'' adlı kitap okurla buluştu.

    Hotpoint-Ariston'un desteğiyle yayımlanan kitapta, Karadeniz'den Ege'ye, Güneydoğu'dan Orta Anadolu'ya kadar 7 bölgenin lezzetleri, Coşkun Aral'ın annesi Nilüfer Aral'ın tarifleri ile anlatıldı.

    Anadolu'nun pek çok köşesinden izler taşıyan lezzetlere yer verilen kitapta, çorbalardan et ve sebze yemeklerine, hamur işlerinden tatlıya kadar 37 yemek tarifi, Coşkun Aral'ın fotoğrafları ve kısa hikayeleri ile birlikte yer aldı.

    AA

  • #2
    Handan Hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Mart.2009
    Nereden
    Kayseri
    Mesajlar
    19,326
    @Handan Hoca



    “Annemin Yemekleri” eğitime destek olacak"





    Coşkun Aral-“Annemin Yemekleri” kitabı eğitime destek amacıyla satışa çıkıyor…

    Coşkun Aral-“Annemin Yemekleri” kitabının gelirleri TEV’e bağışlanmak üzere Nisan ayında kitapçılarda!

    Anadolu’nun pek çok bölgesine ait birbirinden lezzetli yöresel yemeği bir araya toplayan “Annemin Yemekleri” kitabı, Nisan ayı itibariyle tüm Türkiye’de satışa çıkıyor. Hotpoint-Ariston’un desteği ile Gazeteci-Yazar Coşkun Aral tarafından hazırlanan “Annemin Yemekleri”nin tüm satış geliri, yardım amacıyla Türk Eğitim Vakfı (TEV)’na bağışlanacak.

    Coşkun Aral’ın Anadolu’nun lezzetli yemeklerini en güzel fotoğraflarıyla geçmişten geleceğe taşıdığı “Annemin Yemekleri” kitabı Nisan ayında Türkiye çapındaki tüm kitap satış noktalarında yerini alıyor. Hotpoint-Ariston’un sponsor olduğu ve satış gelirlerini TEV’e bağışlayacağı “Annemin Yemekleri” kitabı, geleneksel lezzetlerin peşinden gidenleri 72 sayfada buluşturuyor. Satış fiyatı 15 TL. olan ve Anadolu’nun pek çok bölgesine ait yöresel lezzetin Coşkun Aral’ın derlemeleriyle hayat bulduğu “Annemin Yemekleri” kitabı, Aral’ın annesi Nilüfer Aral’a ait 37 özel yemek tarifini içeriyor. Editörlüğünü ve fotoğraf çekimlerinden bazılarını ünlü Gazeteci-Yazar’ın eşi Müge Aral’ın gerçekleştirdiği yemek kitabı, Türkiye’nin yerel lezzetlerini bilindik tariflerden çıkartarak kendi gördüğü farklı kültürlele harmanlayan Nilüfer Aral’ın deneyimleriyle hayat buluyor…

    Anadolu mutfağından anne eli değmiş yemekler…
    Zenginliği, çeşitliliği ve farklı pişirme teknikleriyle ayrı bir yeri ve önemi olan Türk mutfağının en özel tariflerinin yer aldığı “Annemin Yemekleri” kitabı, lezzetseverleri Anadolu’da, şehirden şehre bir yolculuğa çıkarıyor. Bu toprakların pek çok köşesinden izler taşıyan en özel lezzetlere yer verilen kitapta, çorbalardan et-sebze yemeklerine, hamur işlerinden tatlılara kadar bir çok tarif, Coşkun Aral ve Müge Aral’ın fotoğrafları ve yemeklerin kısa hikayeleri ile birlikte sunuluyor. Anadolu’nun bereketi, annelerin emeği ve unutulmaya yüz tutmuş lezzetleri ölümsüzleştiren “Annemin Yemekleri”, Nisan ayından itibaren Türkiye’deki tüm kitap satış noktalarında TEV yararına okuyucuyla buluşuyor.

    KÜNYE:
    Annemin Yemekleri
    Coşkun Aral
    Editör: Müge Aral
    Fotoğraflar: Müge Aral, Coşkun Aral
    Sponsor: Hotpoint-Ariston
    Basım tarihi: Nisan 2010
    1. Baskı 3000 adet
    Fiyat: 15 TL

    "Annemin Yemekleri" Önsöz
    Kalabalık aile sofralarında yenen yemeklerin tadı hep başka olmuştur. İnsan hayatı boyunca çocukken yakaladığı ve belleğine hapsettiği lezzetleri arar, durur. Annenin elinden hazırlanan yemeklerin tadını tuzunu öyle kolay kolay bulamaz kimse, annesinin mutfağının dışında bir yerlerde. İşte bu kitap, bu arayışın bir ürünü.

    Benim annemin mutfağında pişen yemeklerin kokusu Anadolu’nun her yerinden izler taşır. Geniş bir aile olmanın getirdiği avantaj, en çok mutfakta kendini gösterir. Bir tarafı Trabzon, bir tarafı Bursa’dan gelen anneannemin Siirt’e yerleşip, kendi annesinden gördüğü yemekleri, yöre mutfağıyla birleştirmesi, zaten zengin olan Güneydoğu sofrasında çeşitliliği artırmış olmalı.

    Siirt’teki çocukluğumun en tanıdık lezzetleri de, ileriki yıllarda aile genişledikçe, başka bölgelere kadar yayıldı, karıştı ve zengin bir mutfak kültürünü doğurdu. Kız kardeşimin İzmir’e gelin gitmesi, zeytinyağlı yemekleri koydu masamıza. Yengemin Aksaraylı oluşu, hamur işlerini taşıdı ikindi çayının yanı başına.
    Kiminin annesi, kiminin anneanne veya babaannesi ya da halası, teyzesi... Herkesin belleğine kazınmış bir lezzetler yumağı var ve tıpkı benim gibi herkes onu aramakta. Ancak bunu bulabileceğimiz tek yer var, o da belki en yakınımızda.

    HOTPOINT-ARISTON’un desteğiyle bu kitabı hazırlamamızdaki en büyük amacımız da, annemin lezzetlerini sizlerle paylaşmak ve sizin mutfağınızdaki lezzetler sarmalına bizden de kokular katmak. Tarifler konusunda bizden yardımını esirgemeyen annem Nilüfer Aral, kız kardeşim Ayşegül Eryeşil başta olmak üzere Hatice Kılınç, Ergül Kocaer ve Özlem Erdemir’e desteklerinden ötürü binlerce teşekkürler… Anadolu’nun bin bir bereketini yansıttığı sofralarında, annelerimizin emeğiyle, sevgisiyle hazırlanan yemeklerinde buluşmak üzere…” Coşkun Aral…

    Milliyet


  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Anamur Yöresel Yemekleri
      Konu Sahibi MeganeCC Forum YEMEKLER ve TARİFLERİ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 02.Ağustos.2011, 10:27
    2. Annemin Kucağından Aldın Beni Öğretmenim
      Konu Sahibi HALE GAMZE Forum ŞARKI SÖZLERİ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 02.Şubat.2011, 02:46
    3. Aşçı ve yemekleri
      Konu Sahibi Cemile ÖZTÜRK Forum PROJE-GRUP ETKİNLİKLERİ
      Cevap: 4
      Son Mesaj : 16.Ocak.2011, 21:56
    4. komik çocuk yemekleri:)
      Konu Sahibi lucifer Forum MAMALAR VE ÇOCUK YEMEKLERİ
      Cevap: 14
      Son Mesaj : 31.Aralık.2010, 22:39
    5. canım annemin kolay irmikli tatlısı =)
      Konu Sahibi hnd2381 Forum TATLI, PASTA, KEK vs
      Cevap: 6
      Son Mesaj : 15.Mart.2010, 19:38

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş