Yoksa sizin hala hedefiniz yok mu?


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Yoksa sizin hala hedefiniz yok mu?

  • #1
    Ayşe Turan BAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    27.Şubat.2009
    Nereden
    Türkiye'nin kalbinden
    Mesajlar
    12,566
    @Ayşe Turan BAL



    Yoksa sizin hala hedefiniz yok mu?





    YOKSA SİZİN HALA HEDEFİNİZ YOK MU!


    Nereye dönerseniz dönün, hep bir ‘hedefin ne’ sorusu sorusuyla karşılaşırız. Sebebi ise şudur: Hedefiniz yoksa, düşünceleriniz dalgalanır durur ve bir konuda uzman olmakta zorlanırsınız. Çünkü, uzmanlık bir konuya gerektiğinde yoğun konsantre olmaktır.

    Gelişen teknolojiler, değişen dünya düzeni ve yeni iş alanları aslında bizlerin tek başımıza zaman geçirebilmemizin önemli olduğunu gösteriyor. Öğrenmek için daha fazla okumak ve konsantrasyonumuzu bir konu üzerine yoğunlaştırabilmemiz gerekiyor. Uzun saatler bir konu üzerinde kafa yormak o alanda uzmanlaşmamızı sağlıyor. Bu da belli bir disipline sahip olmak demek. Bilincimizi kontrol etme disiplini. Düşüncelerimizi belli bir konu üzerinde yoğunlaştırabilme disiplini başarının sırları arasında gösteriliyor. Bunu yapmak zaman zaman tek başımıza yani yanlız kalmakla barışık olmak demek aynı zamanda.

    Aklıma bir araştırma geliyor. Carolyn ve Craig adlı iki kardeşe bir deney yapılıyor. Carolyn çok sevdiği şekerlemeleri hemen yemek isterse bir adet, ama biraz bekleyebilirse 2 adet yiyebileceği söyleniyor. Carolyn, şekerlemeyi çok sevmesine rağmen sabredip, bilincini kontrol edebiliyor ve 2 adet yemeye hak kazanıyor. Craig’e de aynı bilgiyi veren araştırmacılar odadan çıkıp onu şekerlemelerle bir başına bıraktıklarında, Craig odada yanlız kaldığını düşünüyor ve beklemektense yemeyi tercih ediyor.

    Araştırma farklı bir amaca hizmet etmek için yapılmış olsa da aynı zamanda bilincimizi kontrol edebilme yeteneğinin ne kadar önemli olduğunu da gösterdiğine inanıyorum. Sonuçlar şekeri hemen alan ve tatmini ertelemeyi seçmeyen çocukların okul dönemlerinde davranışsal sorunlar yaşadıklarını, sınav notlarının daha düşük olduğunu, dikkatlerinin dağınık olduğunu ve dostluk kurmakta zorluk çektiklerini göstermiş.

    Kariyer hedefimizin olması işte bu sebeple önem taşıyor. Hedefimiz olmadığında nereye konsantre olacağımızı bilemiyoruz. Her gördüğümüz şekeri yemek isteyebiliyoruz. Kontrol edemediğimiz bir sürece girdiğimizdeyse düşüncelerimiz daldan dala atlıyor ve negatif düşünceler bizi daha da içinden çıkılmaz bir noktaya getirebiliyor. Oysa hedefiniz olduğunda bir amacınız ve bilincinizi yönlendirebileceğiniz bir ortam oluşuyor. Yani hayatınızı kontrolünüz altında hissediyorsunuz. Bu kontrol hali size sakinlik verdiği gibi hedeflerinize odaklanarak hareket etmenizi de sağlıyor.

    Hedefine ulaşmak için iş arayışında olanlar aynı dikkati ve konsantrasyonu CV oluşturmak için verdiklerinde daha verimli sonuçlar aldıklarını görecekler. Çünkü o zaman CV’nin sadece yazılması gereken bir döküman değil, belli bir hedefin parçalarından sadece biri olduğunu farkedecekler. O zaman iş arayışı içinde farklı yöntemleri barındıran bir süreç olacaktır. Belki de hedefe ulaşmak iş aramakla değil yeni yetenekler kazanarak işveren olmakla mümkün olacaktır. Kim bilir?..



    Yazan : Fatmanur Erdoğan

  • #2
    gulcinnnnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    09.Mayıs.2009
    Nereden
    İSTANBUL BOSTANCI artık izmir :(
    Mesajlar
    8,706
    @gulcinnnnn







    paylaşım için teşekkürler...

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. hala şoktayım:((((
      Konu Sahibi kamuş Forum ÖĞRETMEN ETKİLEŞİMİ
      Cevap: 18
      Son Mesaj : 03.Kasım.2012, 17:10
    2. Hala bıraktığım gibi misin..? Yoksa beni bıraktığın gibi mi ?
      Konu Sahibi Cihan ÇAĞLAYAN Forum AŞK&SEVGİ
      Cevap: 4
      Son Mesaj : 20.Mayıs.2012, 21:19
    3. moduller hala yok :/
      Konu Sahibi cadıı34 Forum HAKLARIMIZI ARAYALIM
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 09.Ocak.2012, 21:30
    4. karar sizin!...
      Konu Sahibi okyanus_ Forum AMATÖR FOTOĞRAF ÇEKİMLERİNİZ
      Cevap: 10
      Son Mesaj : 28.Temmuz.2009, 09:01
    5. ÖSS'de başarmak istiyorsanız hedefiniz olsun
      Konu Sahibi Handan Hoca Forum YGS
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 17.Mayıs.2009, 23:52

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş