Günde 1 saat kazanmanın 20 yolu


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Günde 1 saat kazanmanın 20 yolu

  • #1
    Ayşe Turan BAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    27.Şubat.2009
    Nereden
    Türkiye'nin kalbinden
    Mesajlar
    12,566
    @Ayşe Turan BAL



    Günde 1 saat kazanmanın 20 yolu





    GÜNDE 1 SAAT KAZANMANIN 20 YOLU


    Akşam olmuş, işler yetişmemiş... Kaçımız kendi kendimize "Ah bir saatim daha olsaydı!" dememişizdir? Halbuki, günlük çalışma düzeni içinde bir iki doğru alışkanlık, size günde... 1 saat kazandırabilir.İşte size zaman kazandıracak 20 öneri.

    Ortalığı düzenleyin

    Düzensiz bir oda, bir masa insana daima "çok işi varmış, yetişemiyormuş" intibaı verir. Toplayın, düzenleyin! Günlük çalışmanızda işe yaramayan her şeyi kaldırın. Dosya ve evrakınızı en basit, en akılcı sisteme göre düzenleyin: En çok ihtiyaç duyduklarınız en yakında!

    İşten işe atlamayın

    Bir dosyayı bırakıp öbürünü almak, bir iş bitmeden öbürüne geçmek size sadece dikkat, enerji ve zaman kaybettirir. Bir işe konsantre olup yol almak her zaman en verimli yöntemdir. Elinizdeki işi ya bitirin, ya dosyaya kaldırın ya başkasına yönlendirin.

    Gününüzü planlayın

    15 dakikada yapacağınız işe bir saat ayırmak çok yaygındır. Mutlaka gününüzü önceden planlayın. Yapmanız gereken işleri (meşhur ’to do list’) alt alta yazın. Hangi iş önemlidir, hangi iş acildir, belirtin. Böylece sabah işe geldiğinizde önceliklerinizi bilirsiniz.

    Dinlenmeyi unutmayın

    Unutmayın: Zaman kazanmak için, boşa harcamayı da bilmek gerekir. Verimli çalışmak için iki yoğun çalışma arasında bir boşluk gerekir. Uzmanlar, 90 dakika çalışın, arada bir kahve molası verin, bir arkadaşınızla sohbet edin, bir tur atıp gelin diyorlar.

    İlişkileri düzenleyin

    En sevdiğiniz iş arkadaşlarınız size en çok zaman kaybettirenlerdir. Kuralları belirleyin: Acil olmayan işler için birbirinize not gönderin, kalkıp gelmeleri yerine e-posta atmalarını isteyin, acil durumlar dışında şu saatte kapım açık deyin, kahve molasını kullanın...

    Verimli saatleri bilin

    Günün hangi saatlerinde en formda olduğunuza bakın, en çok dikkat isteyen işleri bu saatlere denk getirin. Kimi insan sabah zindedir, kimi akşam saatlerinde hatta gece daha iyi çalışır. Günlük programınızı "biyolojik saatinize bakarak" düzenleyin.

    Hayır demeyi öğrenin

    Günlük planınızı yaptınız, işe koyuldunuz, ama bir arkadaşınız bir konuda sizin görüşünüze ihtiyacı olduğunu söyledi. Ayıp olur diye kabul edeceksiniz... Ama yanlış! Bir kere peki derseniz, bir daha zamanınıza hakim olamazsınız. Kırıcı olmadan hayır demeyi öğrenin.

    Randevuları iyi ayarların

    Gün içindeki randevular ciddi zaman kaybıdır. En iyisi, görüşmeleri sabah erken (işe gitmeden) akşam geç saatlere (işten çıkarken) koymak, böylece gidip gelmekten kurtulmaktır. Randevu kaç dakika sürecek belirleyin. Uzayıp giden yemeklerden kaçının.

    Bitmeyen toplantılara hayır

    Size gerçekten ihtiyaç yoksa toplantılara gitmeyin. Bitmeyen toplantıları kabul etmeyin. Kim katılacak, kim ne diyecek, kaç dakika ne yapılacak... önceden planlayın ve plana sadık kalın. Geç kalanları beklemeyin. Geyik yapılmasına izin vermeyin.

    Sabah işe erken gelin

    Sabah işe erken başlamak, sakin kafayla bir işi ele almanıza imkan verir. Ayrıca insan en iyi sabah konsantre olur, genelde sabah daha zinde olur. Böylece akşam erken çıkabilirsiniz. Akşam iki saat geç çıkmak yerine sabah bir saat erken gelmek... iyi değil mi?

    Her işi kendiniz yapmayın

    "Vaktim yok" diye şikayet edenlerin çoğu, delege etmeyi bilmeyenlerdir. Her işi kendiniz yapmak, her şeyi bir de ben göreyim demek kötü alışkanlıklardır. Günlük ve basit işlerden başlayarak, mümkün olduğu kadar, delege etmeyi öğrenin.

    Telefonu telesekretere yönlendirin

    Telefon, işi sürekli böler. Sekreteriniz varsa, kiminle ne zaman konuşacağınızı önceden belirleyin. Yoksa, bir telesekreter kullanın: Mesajı dinleyin, önemli olanlara siz cevap verin. (Cep telefonu da aynı görevi görmeli: Arayana bakın, gerekliyse siz arayın.)

    E-postalara takılıp kalmayın

    (İşiniz aksini gerektirmiyorsa) Gelen e-postalara günde 2-3 kereden fazla bakmayın. Şu şu saatler arasında mesajlarıma bakacağım, şu şu saatlerde cevaplayacağım diye bir kural koyun. Genelde sabah işe başlamadan, öğlen yemek öncesi, akşam çıkmadan...

    Posta kutunuzu düzenleyin

    Ayrıca, zaman kazanmak için, posta kutunuza da bir düzen getirin. Eski mesajları neye göre düzenleyeceksiniz (gönderene göre mi, konuya göre mi...). Ondan sonra otomatik düzenleme için (gerekirse bir uzmanın desteğiyle) gerekli emirleri verin.

    Öğle yemeğini hızlandırın

    Boğazınıza dizmeden, öğle yemeği için ayırdığınız zamanı kısaltabilirsiniz. Kantine herkesin gittiği, uzun kuyruklar olan saatte gitmeyin. Yarım saat önce veya sonra gitmek, size en az bir yarım saat kazandırır. Ayrıca öğlen ağır yemeyin.

    İnternette vakit harcamayın

    İşinizi yetiştirememenizin bir sebebi de, internet olmasın sakın? (Fransa’da yapılan bir ankete göre, ortalama bir çalışan internette geçirdiği 86 dakikanın 58’ini şahsi sörfe harcıyor. Ve verimliliği yüzde 14 düşüyor.) Şahsi sörfü boş zamanlara bırakın.

    Bir seferde bir iş yapın

    Eğer bir yandan telefonda konuşup bir yandan e-postanıza cevap vermenin size zaman kazandırdığını sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. Aynı anda ne kadar çok iş yapmaya çalışırsanız, veriminiz o kadar düşer, zaman kaybedersiniz. Aynı anda iki iş yapmayın, konsantre olun.

    Kahve içerken zaman kazanın

    İnsan farketmeden kahve veya sigara molasında çok vakit kaybeder. Kahve almaya gitmek bile zaman kaybıdır. Kuralları koyun: Günde şu kadar kahve alacağım, şu kadar ara vereceğim, sohbet edeceğim. Ve kalabalık saatlerde kahve makinesinde kuyruk yapmayın.

    Bilgisayarla uğraşmayın

    Bilgisayar kendi kendine kapanıp açılıyor, yavaş çalışıyor, internete bir türlü girmiyor, gönderdiğiniz dosya gitmiyor... Bilgisayar işinizi kolaylamalı, hızlandırmalı, aksi değil. Teknik servis arızaları gidersin, siz de kullanmayı iyi öğrenin.

    Sürprizlere hazır olun

    Zamanınızı planlar ve düzenlerken, sürprizlerin kaçınılmaz olduğunu da unutmayın. Beklenmedik ama reddedilemez bir telefon veya ziyaret, ters giden bir iş... Aylık, haftalık, günlük programınızı yaparken "beklenmedik durumlar" için yüzde 20’lik 30’luk bir boşluk öngörün.


    Kaynak : www.yenibiris.com

  • #2
    HALE GAMZE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Mart.2009
    Nereden
    İzmir-İstanbul-İspanya-İtalya ( i lerden gidiyorum,hayırdır... :)
    Mesajlar
    31,583
    @HALE GAMZE







    keşke bunları herkes uygulayabilse...
    sağol canım benim....
    81gamze81



    Önce Okul Öncesi Ekibi sizlerin de desteğiyle 10 yıldır okul öncesi eğitime destek vermektedir.
    10. yaşımız kutlu olsun!!!


  • #3
    Rabia PEKKAN (rpekkan) - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Mart.2009
    Nereden
    Antalya
    Mesajlar
    15,760
    @Rabia PEKKAN (rpekkan)







    Zaman gerçekten çok değerlidir,bir 1 dakikasını bile boşa geçirmemeliyiz..

  • #4
    Ayşe Turan BAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    27.Şubat.2009
    Nereden
    Türkiye'nin kalbinden
    Mesajlar
    12,566
    @Ayşe Turan BAL







    Rica ederim canlarım

    evet uygulanabilse çok güzel olur...

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. tam 22 tane saat çalışması (saat kaç,tam,buçuk)
      Konu Sahibi Selma Hoca Forum MATEMATİK ÇALIŞMALARI
      Cevap: 15
      Son Mesaj : 27.Aralık.2013, 11:47
    2. tavşan saat ve çiçek saat
      Konu Sahibi Selma Hoca Forum KAĞIT İŞLERİ-KATLAMA
      Cevap: 5
      Son Mesaj : 20.Aralık.2011, 21:57
    3. İyi Günde Kötü Günde
      Konu Sahibi Cemile ÖZTÜRK Forum SİNEMA-FİLM
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 07.Ağustos.2011, 11:54
    4. Günde 1.5 TL'ye üniversite
      Konu Sahibi Ülkü DUYSAK Forum GÜNCEL HABERLER
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 20.Ekim.2010, 12:56
    5. günde kaç saat okuldayız
      Konu Sahibi nese87 Forum GENEL SORUNLARINIZ
      Cevap: 6
      Son Mesaj : 17.Eylül.2010, 19:08

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş