BAŞARI İÇİN 10 BİN SAAT ŞART!


Turkcell Akademi Pazarlama Gelişim Programı kapsamında organize edilen Pazarlama Konferansları’nın ilk konuğu Amerikalı yazar Malcolm Gladwell’di. “İnovasyonu Yeniden Keşfetmek” başlıklı konuşmasında ünlü İngiliz / Amerikalı rock grubu Fleetwood Mac’in başarısındaki püf noktaları anlatan Gladwell, bir saatlik sunumuyla izleyenlerden tam not aldı.

Özellikle psikoloji literatüründe “10 bin saat kuralı” olarak geçen ve bir meslekteki yetkinlik için gerekli süre anlamına gelen kuralın, iş hayatında başarılı olmanın unsurlardan biri olduğunun altını çizdi. Bu bağlamda rock grubunun en iyi albümleri olan Rumours’ı 16’ıncı denemede çıkardıklarını söyleyen Gladwell, Bill Gates, Wolfgang Amadeus Mozart gibi alanlarında isim yapmış dahilerin sırrının ise çok çalışmak, başarısızlıklardan ders çıkarmak olduğunu belirtti. Ayrıca farklı yeteneklere sahip kişilerin aynı topluluk içinde yönetilebilmesinin de ayrı bir zenginlik olduğunu vurguladı.

1987 -1996 yılları arasında Washington Post gazetesinde bilim muhabiri olarak çalışmaya başlayan Malcom Gladwell, 1996’dan beri The New Yorker Magazine’de köşe yazarlığı yapıyor. Pop sosyolog Gladwell, sosyal bilimlerdeki karmaşık akademik açıklamaları iş dünyasına yeni, anlaşılır ve pratik uygulamalarla aktarmasıyla da biliniyor.


Yazan : Elif Akın

Kaynak : www.isteinsan.com