ssözleşmeliyken atanıp yolluk alabilen varmı


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

ssözleşmeliyken atanıp yolluk alabilen varmı

  • #1
    zeysi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Ekim.2009
    Nereden
    giresun-
    Mesajlar
    749
    @zeysi



    ssözleşmeliyken atanıp yolluk alabilen varmı





    arkadaşlar sözleşmeliyken eş durumundan atanınca yolluk almamıştım şimdi öğrendimki dava açıp geriye dönük yolluk parasını alanlar varmış şimdi bende dava açmayı düşünüyorum bu sitede böyle bir dava açıp kazanan varmı nasıl bir yol izledi ne kadar masraf çıktı bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim

  • #2
    goncaekiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    01.Eylül.2013
    Mesajlar
    1
    @goncaekiz







    merhaba.ben sözleşmeliydim kadroya geçtikten sonra bir sendika aracılıgıyla dava açtım çok az bir mebla ile(130 tl) kadar.kazandım ve 2000 küsür yolluk aldı yapman gereken dilekçe ile okula başvurup yolluk istemen tabi kendi okuluna

  • #3
    nazangül - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10.Ocak.2010
    Nereden
    izmirden-yalovaya
    Mesajlar
    198
    @nazangül







    ben de kazandım mahkemeye başvurdum kendim 1 yıl olmadan sonuçlandı hiç para harcamadım ama bazı illerdeki mahkemeler onaylamıyor arkadaşım biraz yanlı davranabiliyorlar.kazandığın paradan mahkeme masrafı düşüyor çok az oda.

  • #4
    Gülbin HİCRİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    04.Mayıs.2009
    Nereden
    Şanlıurfa
    Mesajlar
    15,302
    @Gülbin HİCRİ







    Sözleşmeli olarak görev yaptım ve bir yıl sonraya kadroya geçtim,Sendika aracılığı ile açtığım davayı kazanıp yolluğu aldım.
    Okuluma dilekçe yazdım dilekçe olumsuz geldi,sendikaya başvurup davayı açtım,Davayı açacak olan avukat sizden gerekli belgeleri ve 140 tl civarı bir ücret istiyor.Sizin yapacağınız sadece beklemek ben yaklaşık 8-9 ay sonra yolluğu alabildim.

    Size bir dilekçe taslağı yüklüyorum alıntıdır,kullanabilirsiniz.

    Yol masrafınızı ancak geriye dönük 5 yıl alabilirsiniz bilginize.

    ADI VE SOYADI :
    BABA ADI :
    DOĞUM YERİ VE TARİHİ :
    SİCİL NO :
    EMEKLİ SİCİL NO :
    T.C.KİMLİK NO :
    ÖZÜ : Yolluk Ödenme Talebi
    .............................. OKULU/LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜNE
    İlgi: a) Anayasa Mahkemesinin 2006/44 esas sayılı 20/03/2008 Tarihli İptal Kararı
    b) Danıştay 5. Dairesinin 2008/2285 Karar, 2007/6423 Esas sayılı ve
    21/04/2008 tarihli kararı
    c) Danıştay 5. Dairesinin 2010/683 Esas Sayılı 25/06/2010 Tarihli Yürütmeyi
    Durdurma Kararı.
    d) Danıştay 2. Dairesi 2005/4297 Karar sayılı ve 23.12.2005 tarihili kararı.
    ?/?./20.. tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün internet sitesinde ilan edilen ve birinci/ikinci ilk atama biçimiyle okulunuza atanmış bulunuyorum.
    İlgi (a) daki Anayasa mahkemesi kararının gerekçesinde ?İlk defa devlet memurluğuna atanan kişi, görevine başlayıncaya kadar memur ya da kamu görevlisi sayılmamakta, görevine başladığı tarihten itibaren kamu görevlisi sıfatını kazanmaktadır. Bu süreye ilişkin olarak kendisine aylık ödenmemekte, tedavi yardımı hizmetleri ile memurlara ve diğer kamu görevlilerine sağlanan bir takım haklardan yararlandırılmamaktadır. Oysa naklen atanan kamu görevlileri, naklen atama işleminin yapıldığı tarihten önce kamu görevlisi olup, belirli bir statü hukuku içerisinde kendilerine yüklenilen kamu görevini yerine getirmektedirler. Bu durumda, ilk defa devlet memurluğuna atananlar ile halen devlet memuru olup da naklen ataması yapılanlar aynı hukuksal konumda bulunmamaktadırlar.?
    ??..ilk defa devlet memurluğuna atanan kişiler kamu görevlisi sıfatını, görevlerine başladıkları tarihten itibaren kazandıklarından ve görevlerine başlamadıkları sürece kamu görevlisi sayılmadıklarından, atandıkları görev yerlerine ulaşıncaya kadar üstlendikleri giderlerin kamu hizmetinin yürütülmesinden kaynaklandığını söylemek mümkün değildir. Böyle olunca da, atandıkları yere giderken üstlendikleri giderlerin kamuca paylaşılması zorunluluğu bulunmamaktadır.?
    Anayasa mahkemesi kararında Naklen atamalara yolluk verilmesi gerektiği karalaştırılmıştır.
    İlgi (b) deki Danıştay kararında;
    nöroloji uzmanlığı eğitimini tamamlayarak devlet hizmeti yükümlülüğünü yerine getirmesi için devlet hastanesine nöroloji uzmanı olarak atanan davacının naklen atandığının kabulü ile kendisine yolluk ödenmesi gerektiği, aksi yöndeki mahkeme kararının kanun yararına bozulması yönünde karar vermiştir.
    Kararın ayrıntılarında ?Trakya Üniversitesindeki asistanlık eğitimini tamamlayarak Erzurum Palandöken Devlet Hastanesine doktor olarak atanan davacı; istek üzerine ve açıktan atanan kişi değil, Devlet memuru olarak yaptığı asistanlık görevinden, Devlet hizmeti yükümlülüğünü yerine getirmek üzere 6245 sayılı Kanun´un, işlem tarihinde yürürlükte bulunan 10/1. maddesi uyarınca naklen atanan kişi konumunda olup, maddede belirtilen görev yolluğunu alması gerekmektedir.? hükümlerine rastlanılmaktadır.
    Bu da kararda, asistanlık görevinden sonra nöroloji uzmanı olarak atanan davacının naklen atandığı Danıştay tarafından kabul edilmiştir.
    Dolayısıyla, Bu durumda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli olarak istihdam edilen öğretmenlerin daha sonra 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/A maddesine göre kadrolu öğretmen olarak atanması ilk defa atanma kapsamına dâhil edilemez.
    Sözleşmeli iken kadrolu olarak atananlar naklen atamaya dâhil edilerek 6245 sayılı Kanuna görev yolluğunu alması gerekmektedir.
    Danıştay 5. Dairesinin 2008/2285 Karar, 2007/6423 Esas sayılı ve 21/04/2008 tarihli iptal Kararına göre sözleşmeden kadroya geçen personele, daha öncesinde kamu görevi yapıyor olması nedeniyle yolluk verilmelidir.
    İlgi (c) deki Danıştay kararında sözleşmeli personelin tayin ve becayiş durumlarında kamudaki diğer memurlar gibi harcırah hakkı bulunduğu görüşüne yer verilirken, gerekçesinde, tayin veya atama sonucu görev yeri değişen kamu çalışanlarının karşı karşıya kaldıkları parasal külfetin kamu idaresince karşılanacağına dair yasal düzenlemeler bulunduğuna dikkat çekilerek sözleşmeli personelin hizmet sözleşmesinin 6. maddesinin son cümlesinde yer alan ?Sözleşmeli Personele geçici görev yolluğu dışında harcırah ödenmez? şeklindeki düzenlemenin yürürlüğü durdurulmuştur.
    Anayasanın 2.ve 10 maddesi sosyal devlet olma ve eşitlik ilkesi gereğince; naklen atamalarda kamu görevlilerine, becayiş veya tayin durumunda sözleşmeli personele verilen bu harcırah hakkı sözleşmeli personel iken devlet memurluğuna ilk kez atanan kamu görevlilerine de verilmelidir.
    İlgi (d) deki Danıştay kararında; harcırahın hak sahibi bakımından kazanılmış bir hak teşkil ettiği ve bu bakımdan idareye yapılacak bir başvuru üzerine alınacak cevap doğrultusunda İdari Yargılama Usul Kanununda belirtilen süreler içerisinde dava açılabileceği hükmünü vermiş olup, 2577 Sayılı Yasa?da öngörülen zamanaşımı süresini kamu çalışanı lehine geniş yorumlamıştır.
    Karardan çıkarılan sonuç, yazılı istek üzerine atanmaları nedeniyle kendilerine harcırah ödemesi yapılmayan kamu çalışanları; 5 yıl içerisinde harcırah talebini içeren bir dilekçe ile kurumlarına başvurup gelecek cevaba göre idare mahkemelerinde 60 günlük süre içerisinde dava açma hakkına sahiptirler.
    Bu nedenle yer değiştirme öncesi ??????. İli??????ilçesi?????????.Okulunda/ Lisesinde görev yapmaktaydım. Görev yerimin ?/ ? / tarihli ve ? sayılı kararname ile ??????. İli??????ilçesi?????????.Okuluna/Lisesine değişmesi nedeniyle alamadığım taşınma ve ulaşım giderlerime karşılık yolluğun yasal faizi ile birlikte tarafıma ödenmesi için gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim. ../?/
    Adres: Ad-soyad
    İlköğretim Okulu / Lisesi ?./.../2010
    ???/???? ???.
    Ek: 1-Atama Kararnamesi
    2- Anayasa Mahkemesinin 2006/44 Esas Sayılı 20/03/2008 Tarihli İptal Kararı.
    3-Danıştay 5. Dairesinin 2008/2285 Karar, 2007/6423 Esas sayılı ve 21/04/2008 tarihli kararı
    4-Danıştay 5. Dairesinin 2010/683 Esas Sayılı 25/06/2010 Tarihli Yürütmeyi Durdurma Kararı.
    5- Danıştay 2. Dairesi 2005/4297 Karar sayılı ve 23.12.2005 tarihili kararı.
    6-Belediye Rayiç Bedeli
    NOt: Atama kararnamesini kurumlarınızdaki özlük dosyalarının içinden memurunuza veya idarecinize söyleyerek fotokopisini alınız.
    Rayiç belgesi: Şoförler ve otomobilciler cemiyetinden alınır her ilde ve ilçede vardır. Gidersiniz hangi şehirden geldiyseniz atama yapılan şehir arasındaki yol bedelini ve km? sini veren gösteren belgeyi size verirler.
    Tüm bunlarla atandıgınız okulunuza müracaat ediniz. müracat tarihinden itibaren 60 gün içinde dava açmanız gerekmektedir.
    <CENTER><MARQUEE behavior=alternate>ÖNCE OKUL ÖNCESİ 6 YAŞINDA!</MARQUEE>
    <A< font>
    </CENTER>


    İnstagram hesabım : @madamteacherr

  • #5
    asrabedel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    06.Eylül.2013
    Mesajlar
    5
    @asrabedel







    Alıntı goncaekiz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhaba.ben sözleşmeliydim kadroya geçtikten sonra bir sendika aracılıgıyla dava açtım çok az bir mebla ile(130 tl) kadar.kazandım ve 2000 küsür yolluk aldı yapman gereken dilekçe ile okula başvurup yolluk istemen tabi kendi okuluna
    ben de 2010 yılında sözleşmeliden kadroya geçtim.ama şu an kadroya geçtiğim okulda değilim.iliçi tayinle başka okula geçtim.yolluğu şu anki okuluma başvurarak mı alabilirim?

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. YOLLUK
      Konu Sahibi yeliz81 Forum ATAMALAR VE TAYİN İSTEMLERİ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 25.Haziran.2011, 22:16
    2. eş durumundan atanıp ilişiini kesenler
      Konu Sahibi ada55 Forum ATAMALAR VE TAYİN İSTEMLERİ
      Cevap: 5
      Son Mesaj : 25.Şubat.2011, 00:52
    3. sözleşmeli yolluk
      Konu Sahibi denizin delisi Forum DENEME TAHTASI
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 25.Ocak.2011, 20:44
    4. Cevap: 4
      Son Mesaj : 08.Aralık.2010, 01:21
    5. kpss 10 bilgisayar çıktısını alabilen var mı?
      Konu Sahibi çocukçuk Forum ATAMALAR VE TAYİN İSTEMLERİ
      Cevap: 6
      Son Mesaj : 29.Eylül.2009, 12:02

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş