Uzun şerit:
Her çocuğa büyük bir kağıt parçası verilir.hepsi elindeki kağıdın ucundan incecik yırtmaya başlar.Neticede hiç koparılmadan kağıt bitirilmeye çalışılır.Oyunun sonunda şeritler ölçülür.En uzun şerit kiminse oyunu o kazanır.

Nelerden ne yapılır?
Öğretmen çocukların kullandıkları eşyalardan birinin adını söyler.Bir çocuğa işaret eder;
-nelerden ne yapılır?der.Çocuk o eşyanın neden yapıldığını düşünür, gereken malzemeleri söyler.Gecikmeden ve eskizsiz saymışa alkışlanır veya ödüllendirilir…

Gördün mü?
Öğretmen çocukları etrafında toplar.
-aranızda çocuğum var ben şimdi giydiği elbiseyi ayakkabısını anlatacağım.Bakalım tanıyabilecek misiniz?der.Bu sırada bütün çocuklar birbirini dikkatle süzmeye başlar.Eğer bulamazlarsa kız mı erkek mi? Diye sorarlar.Böylece oyun tekrarlanır.

Ne uçmaz ne gezmez ne yüzmez?
Öğretmen çocuklardan birine işaret eder ve ne uçmaz ne gezmez ne yüzmez? Der ve bunlara örnek ister.Oyuncu buna karşılık kedi uçmaz ağaç gezmez taş yüzmez derse oyunu kazanır.

Cümlemi tamamla
Çocuklar halka şeklinde dizilir.Öğretmen birine işaret eder.Yarın hava güzel olursa….. dedikten sonra cümlemi tamamla der.Oyuncu bu cümlenin sonunu yüksek sesle tamamlar.Beklemeden cümleyi tamamlarsa başka bir arkadaşına eksik bir cümle söyleme hakkı kazanır…

ALINTI