Buzdan Otel, Jukkasjärvi, İsveç
Sadece kış sezonunda ayakta kalabilen bu otellerin duvarları, demirbaşları ve mobilyası tamamen buz ve kardan yapılıyor. İsveç’teki Ice Hotel ise dünyanın en büyük buzdan oteli. Aynı yerde buzdan yapılmış bir kilise bile var.



Mağara Oteli, Kapadokya
Kapadokya, dünyada çok az yerde görülebilecek farklı yapısıyla her yıl büyük turist topluluklarının akınına uğruyor. Burada peri bacalarının içine oyarak yapılmış çeşitli amaçlar için kullanılan mağara binaları var



Baraka Oteli, İsveç
Düşük bir ücret karşılığında İsveç’te orman içindeki bu barakalarda kalabilir, ormanda tek başınıza olmanın heyecanını yaşayabilirsiniz. İsterseniz yemek servisi de mevcut.



Kanalizasyon Borusu Oteli, Avusturya
Kanalizasyon borusu... Otel mi?? Bu tür Avusturya’nın Japonya’ya bir cevabı olarak düşünülebilir. Das Park Oteli’nde, Japonya’daki gibi otomatlardan istediğiniz kadar para ödeyerek bilet alıp kalabileceğiniz bu otel odaları gerçek kanalizasyon borularının içine inşa edilmiş.



Hapishane Oteli, Oxford, İngiltere
Dokuz yüzyıldır ayakta olan Oxford Kalesi, aslen İmparatoriçe Matilda’nın konağıydı. Daha sonra hapishane olarak da kullanıldı. Ama o şimdi bir otel ve alışveriş merkezi.



Yüzen Otel, Vasteras, İsveç
Yine İsveç. İsveç’in Malaren Gölü’ndeki Utter Inn, ıssız bir adaya benziyor. Gölde bir kilometre kadar yüzen bu otelin yatak odası suyun altında kalıyor. Camlarından sualtını izleyebilirsiniz.



Yurt Oteli, Narin, Kırgızistan
Yurt Orta Asya kültürünün önemli bir simgesi. Hatta Kazakistan armasını, Kırgızistan’ınsa bayrağını süslüyor