2011EğitimKurumlarıMüdürBş.Yrd.lığı+MüdürYrd.lığı/Müdürlük SeçmeSınavıBaşvuruKılavuzu


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

2011EğitimKurumlarıMüdürBş.Yrd.lığı+MüdürYrd.lığı/Müdürlük SeçmeSınavıBaşvuruKılavuzu

  • #1
    HALE GAMZE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Mart.2009
    Nereden
    İzmir-İstanbul-İspanya-İtalya ( i lerden gidiyorum,hayırdır... :)
    Mesajlar
    31,583
    @HALE GAMZE



    2011EğitimKurumlarıMüdürBş.Yrd.lığı+MüdürYrd.lığı/Müdürlük SeçmeSınavıBaşvuruKılavuzu





    https://www.onceokuloncesi.com/dosya...4d7f052e94.pdf

    basvuru için tıklayınız;

    https://basvurular.meb.gov.tr/bsv1/muduryrdsnv/

    okul onay için;

    https://basvurular.meb.gov.tr/bsv1/m...v/default.aspx
    81gamze81



    Önce Okul Öncesi Ekibi sizlerin de desteğiyle 10 yıldır okul öncesi eğitime destek vermektedir.
    10. yaşımız kutlu olsun!!!


  • #2
    Emine TURAN TUNÇ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21.Mart.2009
    Nereden
    İSTANBUL
    Mesajlar
    28,261
    @Emine TURAN TUNÇ







    bilgi için teşekkürler canım

  • #3
    busraa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    24.Temmuz.2009
    Nereden
    istanbul
    Mesajlar
    1,074
    @busraa







    ben bu 3 sene kuralının kalktığını duymuştum ama varmış yaaa çok üzüldüm bi girip bakmak isterdim
    Yaşam..Garip..Garip olduğu kadar,gizemli,sırlı..Hem öyle bir sır;yer yer aşikar,yer yer karanlık,en az bir otobüs yolculuğu kadar çok bilinmeyenli..Tüm alenilerin gölgesinde kalan bir sır..Tüm gizlerin peçelediği birde hakikat…İşte yaşam bu...

  • #4
    HALE GAMZE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Mart.2009
    Nereden
    İzmir-İstanbul-İspanya-İtalya ( i lerden gidiyorum,hayırdır... :)
    Mesajlar
    31,583
    @HALE GAMZE







    rica ederim arkadaslar..
    81gamze81



    Önce Okul Öncesi Ekibi sizlerin de desteğiyle 10 yıldır okul öncesi eğitime destek vermektedir.
    10. yaşımız kutlu olsun!!!


  • #5
    umta - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    20.Şubat.2010
    Nereden
    denizli
    Mesajlar
    70
    @umta







    arkadaşlar bu 3 yıl şartı müdür yardımcılığı için mi yoksa müdürlük için mi aranıyor, daha önceden müdürlük için belli bir süre müdür yardımcılığı yapma şartı aranıyordu bu defa kılavuzda bunu göremedim, bilgisi olan var mı???

  • #6
    HALE GAMZE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Mart.2009
    Nereden
    İzmir-İstanbul-İspanya-İtalya ( i lerden gidiyorum,hayırdır... :)
    Mesajlar
    31,583
    @HALE GAMZE







    kılavuzda yazıyorki;
    Alıntı Alıntı
    3. BAŞVURU ŞARTLARI
    Eğitim Kurumları Müdür Başyardımcılığı ve Müdür Yardımcılığı ve Müdürlük Seçme Sınavı’na Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmelik’in 7 ve 8’inci maddelerinde belirtilen genel ve özel şartları taşıyan adaylar başvuruda bulunabilirler.
    5
    5
    Bu Yönetmelik’in 7/c maddesinde; “Bu Yönetmelik kapsamında sayılan yöneticilik görevleri dâhil öğretmenlikte en az üç yıl görev yapmıĢ olmak,” hükmü yer almaktadır.
    Bu sürenin hesaplanmasında; askerlik hizmetini temel askerlik eğitiminden sonra Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında asker öğretmen olarak yerine getirenlerin, eğitim kurumlarında geçirilen hizmet sürelerinin tamamı, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmenlikte geçen sürelerin tamamı ve özel okullarda öğretmen/yönetici olarak geçirilen sürelerin 2/3 değerlendirilir. Üç yıllık sürenin hesabında; sınava baĢvuru tarihinin son günü 26/08/2011 tarihi esas alınacaktır.
    Müdür BaĢyardımcılığı ve Müdür Yardımcılığı Seçme Sınavı müşterek yapılacağından, bu sınavla ilgili başvuru ekranında iki ayrı kutucuk bulunmakta olup, şartları taşımaları ve istemeleri hâlinde iki ayrı kutucuğu veya birini işaretlemeleri gerekmektedir.
    Söz konusu sınavlara; Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmelik’te belirtilen şartları taşımak kaydı ile ilk defa eğitim kurumları müdür baĢyardımcılığına ve müdür yardımcılığına/müdürlüğüne atanacaklar ile istemeleri halinde mevcut yöneticiler ve daha önce yöneticilik yapmıĢ olanlar, bu Yönetmelik‟in 25 inci maddesinin 1 inci fıkrasında sayılan unvanlarda görev yapmıĢ olanlar, yurt dıĢında öğretmen olarak görevli bulunanlar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu kapsamında aylıksız izinli olanlar baĢvuruda bulunabilirler.
    Ancak, bu sınavlarda başarılı olan adayların, duyurusu yapılacak eğitim kurumu yöneticiliklerine başvuruda bulunabilmeleri için, Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim kurumlarında başvuru tarihi itibarıyla fiilen Eğitim Öğretim Hizmetleri Sınıfı kadrolarında çalışıyor olmaları gerekmektedir.
    Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmelikte aranan şartları taşımak kaydı ile adaylar, Eğitim Kurumları Müdür BaĢyardımcılığı ve Müdür Yardımcılığı ile Müdürlük Seçme Sınavı‟nın hepsine birden başvuruda bulunabilirler.
    Adayın kendisinin eğitim kurumu müdürü olması durumunda sınav başvurusunu ilçe Millî Eğitim Müdürü onaylayacaktır.
    Sınavda başarılı olan adaylar, Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmelik’in atama ile ilgili hükümleri çerçevesinde değerlendirilirler.
    Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmelikte ise;

    Alıntı Alıntı
    Yönetici olarak atanacaklarda aranacak genel şartlar

    MADDE 7 – (Değişik : 15.5.2010/27582 RG) (1) Yöneticilik görevlerine atanacaklarda aranılan genel şartlar şunlardır;

    a) Yükseköğrenim bitirmiş olmak,

    b) Öğretmenlikte ve Devlet memurluğunda adaylığı kaldırılmış olmak,

    c) Bu Yönetmelik kapsamında sayılan yöneticilik görevleri dahil öğretmenlikte en az üç yıl görev yapmış olmak,

    ç) Varsa son üç yıllık sicil notu ortalaması olumlu olmak,

    d) Yöneticilik görevi, son üç yıllık hizmet süresi içinde adli veya idari soruşturma sonucu üzerinden alınmamış olmak,

    e) Zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen yerler dışındaki eğitim kurumu yöneticiliklerine atanacaklar için ilgili mevzuatına göre zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlamış, bu yükümlülükten muaf tutulmuş ya da sağlık veya eş durumu özrüne dayalı olarak bu yükümlülüğü ertelenmiş olmak,

    f) Varsa atanacağı görev için öngörülen seçme sınavında başarılı olmak.

    Yönetici olarak atanacaklarda aranacak özel şartlar(1)

    MADDE 8 – (Değişik : 15.5.2010/27582 RG) (1) Özel eğitim kurumu yöneticiliklerine atanacaklarda ortopedik engelliler ilköğretim okulları ile özel eğitim meslek liseleri hariç işitme, görme veya zihin engelliler sınıf öğretmeni olmak; okul öncesi eğitim kurumu yöneticiliklerine atanacaklarda, okul öncesi veya çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmeni olmak; halk eğitimi merkezi ile öğretmen evi ve akşam sanat okulu yöneticiliklerine atanacaklarda herhangi bir alan öğretmeni olmak; rehberlik ve araştırma merkezi yöneticiliklerine atanacaklarda rehber öğretmen veya özel eğitim öğretmeni olmak; Anadolu imam hatip liseleri/imam hatip liseleri müdürlüklerine atanacaklarda Anadolu imam hatip lisesi/imam hatip lisesi meslek dersleri ya da din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olmak; mesleki ve teknik eğitim okul ve kurum müdürlüklerine atanacaklarda atanmak istenilen eğitim kurumuna atölye, laboratuvar ya da meslek dersleri öğretmeni olarak atanabilecek bir alan öğretmeni olmak; turizm eğitim merkezi yöneticiliklerine atanacaklarda otelcilik ve turizm meslek liselerine atölye laboratuvar veya meslek dersleri öğretmeni olarak atanabilecek bir alan öğretmeni olmak; mesleki ve teknik eğitim okul ve kurum müdür yardımcılığı ve müdür başyardımcılığı, Anadolu imam hatip lisesi/imam hatip lisesi müdür yardımcılığı ve müdür başyardımcılığı ile diğer eğitim kurumlarının her kademedeki yöneticiliklerine atanacaklarda ise Talim ve Terbiye Kurulu Kararlarına göre atamasına esas olan alanların karşılarında gösterilen derslerle sınırlı olmak üzere, atanacağı okul ve kurumda aylık karşılığı okutabileceği ders bulunmak şartları aranır.

    (2) Fen liseleri ve sosyal bilimler liseleri yöneticiliklerine, bu eğitim kurumlarına Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri ile Her Türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenlerinin Seçimi ve Atamalarına Dair Yönetmeliğe göre seçilerek öğretmen olarak atanıp, görev yapan ya da bu eğitim kurumlarında görev yaptıktan sonra herhangi bir nedenle ayrılmış olmakla birlikte yeniden bu eğitim kurumlarına sınavsız atanabilme hakkını kaybetmemiş olanlar arasından atama yapılır.

    (3) Bilim sanat merkezleri yöneticiliklerine öncelikle bu eğitim kurumlarına seçilerek öğretmen olarak atanıp, görev yapan ya da bu eğitim kurumlarında görev yaptıktan sonra herhangi bir nedenle ayrılmış olmakla birlikte yeniden bu eğitim kurumlarına sınavsız atanabilme hakkını kaybetmemiş olanlar arasından atama yapılır.

    (4) Bu maddenin ikinci ve üçüncü fıkralarında belirtilen şartları taşıyan aday bulunamaması durumunda bu fıkralarda sayılan eğitim kurumlarına diğer eğitim kurumlarında görev yapan adaylar arasından da atama yapılabilir. Bu şekilde ataması yapılanlar atanmış oldukları eğitim kurumu yöneticiliğinden ayrılmaları halinde durumlarına uygun eğitim kurumlarına öğretmen olarak atanırlar. Bu eğitim kurumlarına yönetici olarak bu şekilde atanmış olanlar bu eğitim kurumlarından başka bir yönetim kademesine atanmak istemeleri ya da bu eğitim kurumları arasında yer değiştirmek istemeleri hâlinde bu Yönetmeliğin 7 nci maddesinde belirtilen genel şartları taşımaları gerekir.

    (5) (C) tipi eğitim kurumlarına müdür olarak atanacaklarda; eğitim kurumlarında en az bir yıl yöneticilik yapmış olmak şartı aranır.

    (6) (B) tipi eğitim kurumlarına müdür olarak atanacaklarda; eğitim kurumlarında en az iki yıl yöneticilik yapmış olmak şartı aranır.

    (7) (A) tipi eğitim kurumlarına müdür olarak atanacaklarda; eğitim kurumlarında en az üç yıl yöneticilik yapmış olmak şartı aranır.
    81gamze81



    Önce Okul Öncesi Ekibi sizlerin de desteğiyle 10 yıldır okul öncesi eğitime destek vermektedir.
    10. yaşımız kutlu olsun!!!


  • #7
    umta - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    20.Şubat.2010
    Nereden
    denizli
    Mesajlar
    70
    @umta







    teşekkürler...

  • #8
    HALE GAMZE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Mart.2009
    Nereden
    İzmir-İstanbul-İspanya-İtalya ( i lerden gidiyorum,hayırdır... :)
    Mesajlar
    31,583
    @HALE GAMZE







    rica ederim..
    81gamze81



    Önce Okul Öncesi Ekibi sizlerin de desteğiyle 10 yıldır okul öncesi eğitime destek vermektedir.
    10. yaşımız kutlu olsun!!!


  • #9
    HALE GAMZE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Mart.2009
    Nereden
    İzmir-İstanbul-İspanya-İtalya ( i lerden gidiyorum,hayırdır... :)
    Mesajlar
    31,583
    @HALE GAMZE







    dün ücretimi yatırdım..
    basvurumuda bugün yaptım.
    okulumda onayladı.

    şimdiden herkes için hayırlısı olsun...
    81gamze81



    Önce Okul Öncesi Ekibi sizlerin de desteğiyle 10 yıldır okul öncesi eğitime destek vermektedir.
    10. yaşımız kutlu olsun!!!


  • #10
    Sema Nur ÇOBAN KAYA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12.Mayıs.2009
    Nereden
    AKSARAY-KONYA
    Mesajlar
    1,319
    @Sema Nur ÇOBAN KAYA







    BEN DE BAŞVURDUM BAKALIM AZICIK ÇALIŞABILIRSEM YAPACAGIMA INANIYORUM BAŞARILAR GAMZE...

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. kurucu müdürlük
      Konu Sahibi a.r.s Forum İDARECİLER BÖLÜMÜ
      Cevap: 12
      Son Mesaj : 06.Eylül.2012, 12:53
    2. kurucu müdürlük
      Konu Sahibi çiler Forum İDARECİLER BÖLÜMÜ
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 13.Temmuz.2012, 10:46
    3. kurucu müdürlük
      Konu Sahibi zeysi Forum İDARECİLER BÖLÜMÜ
      Cevap: 73
      Son Mesaj : 17.Haziran.2012, 12:16
    4. Sorumlu Müdürlük
      Konu Sahibi didemc.06 Forum İŞ ARAYANLAR
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 19.Nisan.2011, 19:40
    5. sorumlu müdürlük
      Konu Sahibi halemmm Forum GÜNCEL HABERLER
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 23.Mart.2011, 22:44

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş