İPTEN ATLA VE DÖN:takımlar birer sıra olarak derin kolda dizilir. Çıkış çizgisinin 8-10 adım karşısında çizgiye paralel bir ip gerilir. Bu ipi oyuna katılmayan iki çocukta tutabilir. İpin yerden yüksekliği yarım metreyi geçmemelidir. Oyuna başlama işareti ile en öndeki oyuncular koşarak gerilen ipin üzerinden ipe değmeden atlar ve ipin altından geçerek yerlerine gelirler. İki numaralı arkadaşının eline vurur,sıranın en arkasına geçerler. Bütün oyuncular yarıştıktan sonra yarışı önce tamamlayan grup yarışı kazanır.

YARIŞMALI TOP OYUNU :oyuncular gruplara ayrılır. Her gruba bir ad verilir. Her grup diğerinden 3-4 adım aralıklı olarak sıralanır. Sıraların başına ve sonuna ileri ve geri gitmemesi için birer işaret konur. Her gruptan birer kişi ebe olur ve kendi sırasının beş adım önünde elinde topla durur. Öğretmen oyuna başlama komutuyla ebeler topları sıra başındaki oyunculara atarlar. Topu alan oyuncu sıranın sonuna dolaşarak topu ebeye getirir. Ebe aldığı topu sıranın ikincisine atar. İkinci oyuncuda sıranın sonunu dolaşarak topu ebeye getirir. Sırası geçen oyuncu sıranın en sonuna geçecektir.oyunu önce tamamlayan takım oyunu galibi olacaktır.

ÜÇ DAİREDE ÜÇ TOP :oyuncu sayısına göre üç büyük daire çizilir. Oyuncular bu dairenin içine girerler. Üç oyuncu da ellerin de topla dairenin dışında beklerler. Oyun başlayınca dışındakiler dairenin içindeki oyuncuları ayaklarından vurmaya çalışırlar. Oyuncularda avuçlarıyla topu engellemeye çalışacaklardır. Her oyun için bir süre belirlenir. Topu atan üç oyuncu değiştirilir. Oyun sonunda en çok oyuncu avlayan birinci seçilir.

HIRSIZ POLİS OYUNU :oyun alanı belirlenir ve ortasından bir çizgiyle ikiye ayrılır. Hırsız ve polis olacak iki kişi kendi gruplarını belirler. Hırsızlar ve polisler belirlendikten sonra alanın bir bölümüne hırsızlar diğer bölümüne polisler geçer. Hırsızlar ve polisler orta çizginin birer metre gerisin de sıralanırlar. Öğretmen uygun bir yerde durarak ateş başlasın der demez polisler ellerinde silah tutuyormuş gibi yapar. Bu sırada hırsızlar geriye kaçmaya polisler kovalamaya başlarlar. Alanın dışına çıkmadan yakalanan hırsızlar tutuklanır. Tutuklular oyun alanının dışına çıkarılırlar. Belli bir süre sonra hırsızlar polis polisler hırsız olur. Hangi tarafın tutuklusu fazla ise oyunu o kazanır.

AYAKTA GÖRDÜĞÜNÜ VUR:Çocuklar arasından bir ebe seçilir. Ebe eline küçük bir top alır. Diğer çocuklar oyun alanına dağılırlar. Ebe ayakta gördüğü çocuğa elindeki topla vurmaya çalışır. Vurulan çocuk ebeye yardımcı olur, onunla paslaşır ve diğer çocukları vururlar. Anacak top elde iken yürünmez sadece paslaşılır.

alıntı